Overzicht van 29 april 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Händel Messiah - Halleluja Chorus Forte Handbell Quartett
Händel Messiah - Halleluja Chorus Forte door het Handbell Quartett
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:16   Lekkere Track #189: Antonio Vivaldi's concert voor fluit en strijkorkest - Il Gardellino
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #189: Antonio Vivaldi's concert voor fluit en strijkorkest - Il Gardellino
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
16:19   Gouden Opnamen: Julius Katchen speelt Bach & Ravel
Gouden Opnamen Julius Katchen speelt Bach en Ravel
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Simply Quartet

Joseph Haydn -Strijkkwartet op.33 nr. 5
Dmitri Sjostakovitsj -Strijkkwartet nr. 3 op. 73
He Xuntian -Scent Dance III
Robert Schumann - Strijkkwartet op.41 nr. 3

Rechtstreeks vanuit Theaters Tilburg
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Kenneth Mercken

Andrea van Pol spreekt de Vlaamse scenarist en regisseur Kenneth Mercken over zijn semi-autobiografische speelfilmdebuut Coureur.

Coureur
Als zoon van een profwielrenner groeit beugelbekkie Felix Vereecke op in het wielercircuit van Vlaanderen. Het is een besmettelijk milieu, gekenmerkt door geweld, alcohol en competitiedrang. Uiteraard wil Felix als volgroeide tiener zijn eigen vader voorbijstreven. Hij sluit zich aan bij een semiprofploeg in fietswalhalla Italië om daar naar de overwinning te fietsen, ook al kost het hem zijn lichaam.

In de film duikt Kenneth Mercken in zijn eigen wielerverleden. Dat levert een kritische blik op van het wielrenwereldje rond de millenniumwisseling, toen de sport zich obsessief bezighield met chemische hulpmiddelen als EPO. Als een soort proefkonijn wordt Felix volgespoten met middelen om zijn prestaties te verhogen. Die focus op verboden substanties lijkt door te dringen in het DNA van deze film, want Mercken stort zich met een indringende cameravoering op het broze lijf van Felix. Zo maakt hij het slopende leven van renners haast lichamelijk voelbaar.

<p>Andrea van Pol spreekt de Vlaamse scenarist en regisseur Kenneth Mercken over zijn semi-autobiografische speelfilmdebuut Coureur.<br/><br/><b>Coureur</b><br/>Als zoon van een profwielrenner groeit beugelbekkie Felix Vereecke op in het wielercircuit van Vlaanderen. Het is een besmettelijk milieu, gekenmerkt door geweld, alcohol en competitiedrang. Uiteraard wil Felix als volgroeide tiener zijn eigen vader voorbijstreven. Hij sluit zich aan bij een semiprofploeg in fietswalhalla Italië om daar naar de overwinning te fietsen, ook al kost het hem zijn lichaam.<br/><br/>In de film duikt Kenneth Mercken in zijn eigen wielerverleden. Dat levert een kritische blik op van het wielrenwereldje rond de millenniumwisseling, toen de sport zich obsessief bezighield met chemische hulpmiddelen als EPO. Als een soort proefkonijn wordt Felix volgespoten met middelen om zijn prestaties te verhogen. Die focus op verboden substanties lijkt door te dringen in het DNA van deze film, want Mercken stort zich met een indringende cameravoering op het broze lijf van Felix. Zo maakt hij het slopende leven van renners haast lichamelijk voelbaar.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:21   Opium Backstage - Hessel Moeselaar
Hessel Moeselaar (1995) studeert altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Met de altviolisten Geerten Feller en Floris Faber vormt...
Hessel Moeselaar - Dag 1
Luidspreker Luidspreker
23:47   Het nachtkastje van Kiki Coumans - Dag 1
In Het Nachtkastje vertellen schrijvers over hun literaire voorkeuren, inspiratie en guilty pleasures aan de hand van boeken die naast hun...
Het nachtkastje van Kiki Coumans - Dag 1
Luidspreker Luidspreker
23:07   Opium Atelier: Merel Jansen - Dag 1
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier: Merel Jansen - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht