Overzicht van 29 maart 2019

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Rodrigo Concert voor 4 gitaren en orkest, "Concierto andaluz" - deel III, "Allegretto"
Rodrigo - Concert voor 4 gitaren en orkest, "Concierto andaluz" - deel III, "Allegretto"
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Videocamera Video
17:17   Het Damask Vocal Quartet zingt uit de kwartetten van Johannes Brahms
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Deel 1:
Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Stanislav Kochanovsky, dirigent
Sumi Hwang, sopraan
Denzil Delaere, tenor
Thomas Oliemans, bariton
1. H. Berlioz - Ouverture Les Francs-juges
2. J. van Gilse - Sulamith Cantate
3. S. Rachmaninoff - Drie Russische volksliederen
4. S. Taneyev - Cantate 'Johannes van Damascus' 
(Opname van vrijdag 28 december 2018)

Deel 2:
Noa Wildschut, viool
Alexander Warenberg, cello
Elisabeth Brause, piano
1. C. Franck - Vioolsonate
2. D. Sjostakovitsj - Eerste pianotrio, op.8
(Opname van vrijdag 7 december 2018)
Opium Museum Tour: De Fundatie

22:30 - 00:00

Opium Museum Tour: De Fundatie AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

AVROTROS - Vanavond niet vanuit Hilversum, maar vanuit museum De Fundatie in Zwolle. Te zien via: https://www.facebook.com/pg/Opium.radio/videos/?ref=page_internal
Talkshow - Hans den Hartog Jager, Ralph Keuning, Maria Roosen en Melanie Bonajo.

We hebben vanavond een talkshow. Presentatrice Annemieke Bosman zit aan tafel met Ralph Keuning, directeur van De Fundatie in Zwolle en kunstcriticus Hans den Hartog Jager die de tentoonstelling Vrijheid samenstelde en kunstenaars Maria Roosen en Melanie Bonajo.

Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968 is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laat De Fundatie de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt. 


Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar daar gaat het ook om: juist in deze tijden waarin de geschiedenis voortdurend wordt herschreven, blaast Hans den Hartog Jager de discussie over artistieke ijkpunten nieuw leven in. Welke kunstenaars zijn belangrijk in de kunstgeschiedenis? Kunnen tradities worden bijgesteld? Door research te doen, en op basis van bijna vijfentwintig jaar ervaring als criticus en tentoonstellingsmaker, komt Hans den Hartog Jager tot een keuze die voor het grootste deel zeer verantwoord is, soms ongegeneerd persoonlijk, maar die in ieder geval laat zien dat er wel degelijk dingen veranderen in de manier waarop we kijken naar kunst én naar de wereld.

De vijftig kernkunstwerken zijn bij elkaar gebracht in de tentoonstelling Vrijheid die t/m 12 mei 2019 te zien is in Museum de Fundatie in Zwolle.

<p>We hebben vanavond een talkshow. Presentatrice Annemieke Bosman zit aan tafel met Ralph Keuning, directeur van De Fundatie in Zwolle en kunstcriticus Hans den Hartog Jager die de tentoonstelling Vrijheid samenstelde en kunstenaars Maria Roosen en Melanie Bonajo.<br/><br/><i>Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968</i><span> is een ambitieus en tegelijk nogal ongebruikelijk project: op deze tentoonstelling laat De Fundatie de vijftig ‘kernkunstwerken’ zien, de toonaangevende kunstwerken die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt. </span></p><p><br/>Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar daar gaat het ook om: juist in deze tijden waarin de geschiedenis voortdurend wordt herschreven, blaast Hans den Hartog Jager de discussie over artistieke ijkpunten nieuw leven in. Welke kunstenaars zijn belangrijk in de kunstgeschiedenis? Kunnen tradities worden bijgesteld? Door research te doen, en op basis van bijna vijfentwintig jaar ervaring als criticus en tentoonstellingsmaker, komt Hans den Hartog Jager tot een keuze die voor het grootste deel zeer verantwoord is, soms ongegeneerd persoonlijk, maar die in ieder geval laat zien dat er wel degelijk dingen veranderen in de manier waarop we kijken naar kunst én naar de wereld.<br/><br/>De vijftig kernkunstwerken zijn bij elkaar gebracht in de tentoonstelling Vrijheid die t/m 12 mei 2019 te zien is in Museum de Fundatie in Zwolle.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:06   Opium Backstage - Nikki Treurniet
De Nederlandse sopraan Nikki Treurniet studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vervolgde haar studie aan de Dutch...
Opium Backstage - Nikki Treurniet
Live muziek

Violiste Lisanne Soeterbroek (foto) en leden van de Nederlandse Reisopera, waaronder sopraan Nikki Treurniet, zullen optredens geven tussen de kunstwerken van de tentoonstelling.

<p>Violiste Lisanne Soeterbroek (foto) en leden van de Nederlandse Reisopera, waaronder sopraan Nikki Treurniet, zullen optredens geven tussen de kunstwerken van de tentoonstelling. <br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht