Overzicht van 13 maart 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:33   Kettingreactie
Jan Masséus Capriccio, voor dwarsfluit en piano, op. 18 Rianne Jongsma [fluit] & Frans Douwe Slot [piano]
Jan Masséus - Capriccio, voor dwarsfluit en piano, op. 18
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
16:40   Gouden Opname: André Previn dirigeert Symphony nr. 2 van Vaughan Williams
Gouden Opname: André Previn dirigeert Symphony nr. 2 van Vaughan Williams
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Rosanne Philippens and friends

Rosanne Philippens - viool
Julia Philippens - viool
Dimitri Ivanov - viool
Niek Baar - viool
Anna den Herder -altviool
Joël Waterman - altviool
Anastasia Feruleva - cello
Mick Stirling - cello

Johannes Brahms - Strijkkwintet nr.2 op. 111 (deel 3: Allegretto)
George Enescu - Airs dans le genre Roumain
Julia Philippens – Hommage à Enescu
Anton Webern - Satz für Streichtrio op. posth.
Béla Bartók – Roemeense Volksdansen
George Enescu – Strijkoctet in C

Rechtstreeks vanuit de Concertzaal Tilburg
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Daria Bukvic

Jan Mom spreekt Daria Bukvic over Onze straat.

Voor Onze straat zet Daria Bukvic de schouwburg in als locatie voor een ‘straatfeest op het grote toneel’. Het publiek zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling staan tafels gereed met hapjes en drankjes.

Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.
Foto: Bas de Brouwer

<p>Jan Mom spreekt Daria Bukvic over Onze straat.<br/><br/>Voor Onze straat zet Daria Bukvic de schouwburg in als locatie voor een ‘straatfeest op het grote toneel’. Het publiek zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling staan tafels gereed met hapjes en drankjes.<br/><br/>Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we negen bewoners kennen. We zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Niets blijft zoals het is, maar het leven gaat door.<br/><i>Foto: Bas de Brouwer</i><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:49   Het nachtkastje van Brian Elstak - Dag 3
Het Nachtkastje: waarin schrijvers vertellen over hun literaire voorkeuren, inspiratie, guilty pleasures aan de hand van de boeken die...
Het nachtkastje van Brian Elstak - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:10   Opium Atelier: Lydia Duijmelinck - Dag 3
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier: Lydia Duijmelinck - Dag 3
Opium Backstage - Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke is één van Nederlands meest succesvolle jonge pianisten van dit moment. Nicolas is zowel in ons land als over de grens uiterst actief als kamermusicus en is een graag geziene gast op kamermuziekfestivals. 

Happy Bach Dag
Elk jaar wordt de verjaardag van Bach gevierd met concerten en andere ludieke activiteiten. Nicolas van Poucke kwam op het idee om een Bach Pop-up store in te richten in Amsterdam. Daarom neemt hij in zijn kielzog bevriende musici mee en zal hij binnen 1 week in 4 verschillende concerten te horen zijn. 

LP
In 2013 verscheen zijn debuutalbum en zijn nieuwste album met Chopin sonates is nu te vinden op Spotify en binnenkort verschijnt hier ook een LP van.
Foto: Hans van der Woerd

<p>Nicolas van Poucke is één van Nederlands meest succesvolle jonge pianisten van dit moment. Nicolas is zowel in ons land als over de grens uiterst actief als kamermusicus en is een graag geziene gast op kamermuziekfestivals. <br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b></b><b><b>Happy Bach Dag</b></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Elk jaar wordt de verjaardag van Bach gevierd met concerten en andere ludieke activiteiten. Nicolas van Poucke kwam op het idee om een Bach Pop-up store in te richten in Amsterdam. Daarom neemt hij in zijn kielzog bevriende musici mee en zal hij binnen 1 week in 4 verschillende concerten te horen zijn. <br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b></b><b><b>LP</b></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>In 2013 verscheen zijn debuutalbum en zijn nieuwste album met Chopin sonates is nu te vinden op Spotify en binnenkort verschijnt hier ook een LP van.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: Hans van der Woerd</i><br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht