Overzicht van 27 februari 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:33   Kettingreactie
Francis Poulenc Les biches ; Suite - deel II, "Adagietto" en deel IV, "Andantino" Orchestre National de France o.l.v. Charles Dutoit
Francis Poulenc - Les biches ; Suite - deel II, "Adagietto" en deel IV, "Andantino"
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
16:18   Gouden Opname: Haitink dirigeert Symfonische Etude van Hendrik Andriessen
Gouden Opname: Haitink dirigeert Symfonische Etude van Hendrik Andriessen
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Nederlandse Bachvereniging
Christoph Prégardien, tenor en leiding

Felix Mendelssohn - Mein Gott, warum hast Du mich verlassen (Psalm 22)
Felix Mendelssohn - Warum toben die Heiden (Psalm 2)
Felix Mendelssohn - Richte mich Gott (Psalm 43)
Heinrich Schütz - Johannes Passion
Johann Sebastian Bach - Jesu meine Freude BWV 227
Johann Sebastian Bach - Lobet den Herrn BWV 230

Rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Edwin Becker

Jan Mom spreekt Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam over de tentoonstelling Hockney - van Gogh.

Hockney - van Gogh
Een niet te missen visueel spektakel. Nooit eerder werden de raakvlakken tussen David Hockney en Vincent van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. De tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' is te zien vanaf 1 maart.

<p>Jan Mom spreekt Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam over de tentoonstelling Hockney - van Gogh. <br/><br/><b>Hockney - van Gogh</b><br/>Een niet te missen visueel spektakel. Nooit eerder werden de raakvlakken tussen David Hockney en Vincent van Gogh zo groots en kleurrijk in beeld gebracht. De tentoonstelling 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' is te zien vanaf 1 maart.<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zj_SDk6pK2E"></iframe><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:50   Het nachtkastje van Roos van Rijswijk - Dag 3
Het Nachtkastje: waarin schrijvers vertellen over hun literaire voorkeuren, inspiratie, guilty pleasures aan de hand van de boeken die...
Het nachtkastje van Roos van Rijswijk - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:13   Opium Atelier - Liselot Veenendaal - Dag 3
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Opium Atelier - Liselot Veenendaal - Dag 3
Opium Backstage - Dominique Vleeshouwers

Dominique Vleeshouwers studeerde cum ­laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won de Eindwerkprijs 2013. Een jaar later ontving hij tijdens de Tromp International Percussion Competition zowel de eerste prijs, de pers­prijs als de publieksprijs. Naast zijn ­specialisatie als klassiek percussionist is Dominique Vleeshouwers stilistisch divers georiënteerd. Zo musiceerde hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in Het Concertgebouw met dj Patrice Bäumel en speelt hij graag wereldmuziek.

TRACKS

Onder Het Concertgebouw, in de werkplaats, laat slagwerker Dominique Vleeshouwers nieuw licht schijnen op Beethoven. Op 1 maart doet hij hetzelfde in de serie TRACKS met beeld, verhalen en muziek in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. 
Foto: Dries Alkemade

<p>Dominique Vleeshouwers studeerde cum &#173;laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won de Eindwerkprijs 2013. Een jaar later ontving hij tijdens de Tromp International Percussion Competition zowel de eerste prijs, de pers&#173;prijs als de publieksprijs. Naast zijn &#173;specialisatie als klassiek percussionist is Dominique Vleeshouwers stilistisch divers georiënteerd. Zo musiceerde hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in Het Concertgebouw met dj Patrice Bäumel en speelt hij graag wereldmuziek.<br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><b style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><b></b><b><b><br/>TRACKS</b></b></b><br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/>Onder Het Concertgebouw, in de werkplaats, laat slagwerker Dominique Vleeshouwers nieuw licht schijnen op Beethoven. Op 1 maart doet hij hetzelfde in de serie TRACKS met beeld, verhalen en muziek in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. <br style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: Dries Alkemade</i><br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht