Overzicht van 25 februari 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Gottfried Heinrich Stölzel Concert voor trompet en strijkorkest in D gr.t. - deel I, "Allegro" Maurice André [trompet] Academy of St....
Gottfried Heinrich Stolzel - Concert voor trompet en strijkorkest in D gr.t. - deel I, "Allegro"
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
16:30   Gouden Opname: Haitink dirigeert Symfonie nr. 8 van Beethoven
Gouden Opname: Haitink dirigeert Symfonie nr. 8 van Beethoven
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Gustav Mahler – Symfonie nr. 8

Nederlands Philharmonisch Orkest olv Marc Albrecht

Shenyang, bas-bariton
Janina Baechle, alt
Tommi Hakala, bariton
Regula Mühlemann, sopraan
Camilla Nylund, sopraan
Helena Rasker, alt
Ailish Tynan, sopraan
Klaus Florian Vogt, tenor

WDR Rundfunkchor Köln
London Symphony Chorus
MDR Rundfunkchor Leipzig
Knabenchor Hannover
Gemengd kinderkoor St. Bavo

Opname van 23 februari 2019, Concertgebouw, Amsterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

AVROTROS - Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages, een artist in residence en een eigen Nachtkastje. En muziek om je te verwonderen, en dan bij in slaap te vallen.
Het gesprek - Jacqueline de Jong

Andrea van Pol spreekt Jacqueline de Jong. Nog tot en met 18 augustus 2019 is Pinball Wizard te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. ‘Pinball Wizard’ toont de historische ontwikkeling van het oeuvre van Jacqueline de Jong. Hierin schakelt zij moeiteloos tussen diverse stijlen: van expressionistische schilderkunst tot nieuwe figuratie en pop art. Het werk van Jacqueline de Jong wordt gepresenteerd in combinatie met werken uit de collectie van het Stedelijk Museum.

BAND MET HET STEDELIJK MUSEUM
Als directeur Willem Sandberg in 1958 Jacqueline de Jong aanstelt als medewerker toegepaste kunst (1958-1960), ontstaat een bijzondere band met het Stedelijk. Haar bewondering voor de collectie van het museum groeit, en als autodidact fungeert die collectie als een leerschool voor haar eigen werk. Dit maakt het feit dat De Jong nu haar werk samen met werk uit de collectie tentoon gaat stellen in het Stedelijk, extra speciaal.
Afbeelding: Jacqueline de Jong, Geen titel, 1965, collectie van de kunstenaar.

<p>Andrea van Pol spreekt Jacqueline de Jong. Nog tot en met 18 augustus 2019 is Pinball Wizard te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. ‘Pinball Wizard’ toont de historische ontwikkeling van het oeuvre van Jacqueline de Jong. Hierin schakelt zij moeiteloos tussen diverse stijlen: van expressionistische schilderkunst tot nieuwe figuratie en pop art. Het werk van Jacqueline de Jong wordt gepresenteerd in combinatie met werken uit de collectie van het Stedelijk Museum.<br/><br/>BAND MET HET STEDELIJK MUSEUM<br/>Als directeur Willem Sandberg in 1958 Jacqueline de Jong aanstelt als medewerker toegepaste kunst (1958-1960), ontstaat een bijzondere band met het Stedelijk. Haar bewondering voor de collectie van het museum groeit, en als autodidact fungeert die collectie als een leerschool voor haar eigen werk. Dit maakt het feit dat De Jong nu haar werk samen met werk uit de collectie tentoon gaat stellen in het Stedelijk, extra speciaal.<br/><i>Afbeelding: Jacqueline de Jong, Geen titel, 1965, collectie van de kunstenaar. </i><br/></p>
Opium Backstage - Dominique Vleeshouwers

Dominique Vleeshouwers studeerde cum ­laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won de Eindwerkprijs 2013. Een jaar later ontving hij tijdens de Tromp International Percussion Competition zowel de eerste prijs, de pers­prijs als de publieksprijs. Naast zijn ­specialisatie als klassiek percussionist is Dominique Vleeshouwers stilistisch divers georiënteerd. Zo musiceerde hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in Het Concertgebouw met dj Patrice Bäumel en speelt hij graag wereldmuziek.

TRACKS

Onder Het Concertgebouw, in de werkplaats, laat slagwerker Dominique Vleeshouwers nieuw licht schijnen op Beethoven. Op 1 maart doet hij hetzelfde in de serie TRACKS met beeld, verhalen en muziek in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. 

Foto: Dries Alkemade

<p>Dominique Vleeshouwers studeerde cum &#173;laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en won de Eindwerkprijs 2013. Een jaar later ontving hij tijdens de Tromp International Percussion Competition zowel de eerste prijs, de pers&#173;prijs als de publieksprijs. Naast zijn &#173;specialisatie als klassiek percussionist is Dominique Vleeshouwers stilistisch divers georiënteerd. Zo musiceerde hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in Het Concertgebouw met dj Patrice Bäumel en speelt hij graag wereldmuziek.<br/><b><br/>TRACKS</b><br/>Onder Het Concertgebouw, in de werkplaats, laat slagwerker Dominique Vleeshouwers nieuw licht schijnen op Beethoven. Op 1 maart doet hij hetzelfde in de serie TRACKS met beeld, verhalen en muziek in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fJGXLMKbAvU"></iframe><br/></p><p><i>Foto: Dries Alkemade</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:48   Het nachtkastje van Roos van Rijswijk
Het Nachtkastje: waarin schrijvers vertellen over hun literaire voorkeuren, inspiratie, guilty pleasures aan de hand van de boeken die...
Roos van Rijswijk - Dag 1
Luidspreker Luidspreker
23:08   Opium Atelier - Liselot Veenendaal - Dag 1
De bewoners van het Opium Atelier houden een blog bij.
Liselot Veenendaal - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht