Overzicht van 23 februari 2019

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 16:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Deze week is er geen Matinee-concert in het Amsterdamse Concertgebouw. In plaats daarvan hoort u hoogtepunten uit het archief, waaronder de herhaling van een concert met een markante rol voor altvioliste Tabea Zimmermann, die ook op 9 maart a.s. weer te gast is in de ZaterdagMatinee.
Matinee Café

16:30 - 17:30

Matinee Café NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Deze week een studio-aflevering met een speciale gast: Thiemo Wind praat over dirigent Anton Kersjes, over wie hij een boek schreef in het kader van het 25-jarig bestaan van het Anton Kersjes Fonds. Voor de muziekvoorbeelden wordt onder meer geput uit het Matinee-archief.
NTR Opera Live

19:00 - 23:00

NTR Opera Live NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Complete opera's uit de grote (inter)nationale operahuizen, waar mogelijk rechtstreeks. Actualiteiten en veel muziek.
Nico Muhly - Marnie

Productie uit de Metropolitan Opera, met Isabel Leonard, Denyce Graves, Christopher Maltman en Iestyn Davis.

De opera Marnie is gebaseerd op de roman van Winston Graham, die ook aan de basis stond van de Hitchcockfilm met Tippie Hedren en Sean Connery.

Eerste deel
Marnie leeft onder valse namen en berooft de werkgevers voor wie ze werkt. Zo berooft ze als Mary Holland de safe in het bedrijf van Mr Strutt. Ze geeft geld aan haar invalide moeder. Dan gaat ze als Maggy Hulbert werken voor de Rutland-broers, Mark en Terry, en hun overheersende moeder. Terry probeert Marnie voor zich te winnen en ook de weduwnaar Mark is niet ongevoelig voor haar charmes. Als ze het bedrijf probeert te beroven, betrapt Mark haar. Hij zal niet naar de politie gaan als Marnie met hem trouwt. Marnie stemt toe, maar maakt liever een einde aan haar leven dan dat ze het bed deelt met Mark. Haar moeder vertelt intussen aan een buurjongen dat Marnie verantwoordelijk is voor de dood van Marnies jongeste broertje.
Tweede deel
Mark wil dat Marnie naar een psychotherapeut gaat. In ruil daarvoor zal hij haar geliefde paard Forio stallen op zijn landerijen. Terry probeert intussen de firma over te nemen, maar de moeder van Mark en Terry steekt daar een stokje voor. Terry probeert Marnie te ontmaskeren als een bedriegster. Tijdens een jachtpartij raken zowel het paard Forio als Mark gewond. Marnie moet Forio afmaken. Marnie wil andermaal de firma beroven en vluchten, maar op het laatste moment ziet ze af van de roof. Op de begrafenis van haar moeder hoort ze dat niet zij, maar haar moeder schuldig is aan de dood van haar broertje. Bevrijd van haar schuld, geeft ze zichzelf vrijwillig aan bij de politie.

<p>Productie uit de Metropolitan Opera, met Isabel Leonard, Denyce Graves, Christopher Maltman en Iestyn Davis.<br/><br/>De opera Marnie is gebaseerd op de roman van Winston Graham, die ook aan de basis stond van de Hitchcockfilm met Tippie Hedren en Sean Connery.</p><p><b>Eerste deel</b><br/>Marnie leeft onder valse namen en berooft de werkgevers voor wie ze werkt. Zo berooft ze als Mary Holland de safe in het bedrijf van Mr Strutt. Ze geeft geld aan haar invalide moeder. Dan gaat ze als Maggy Hulbert werken voor de Rutland-broers, Mark en Terry, en hun overheersende moeder. Terry probeert Marnie voor zich te winnen en ook de weduwnaar Mark is niet ongevoelig voor haar charmes. Als ze het bedrijf probeert te beroven, betrapt Mark haar. Hij zal niet naar de politie gaan als Marnie met hem trouwt. Marnie stemt toe, maar maakt liever een einde aan haar leven dan dat ze het bed deelt met Mark. Haar moeder vertelt intussen aan een buurjongen dat Marnie verantwoordelijk is voor de dood van Marnies jongeste broertje.<br/><b>Tweede deel</b><br/>Mark wil dat Marnie naar een psychotherapeut gaat. In ruil daarvoor zal hij haar geliefde paard Forio stallen op zijn landerijen. Terry probeert intussen de firma over te nemen, maar de moeder van Mark en Terry steekt daar een stokje voor. Terry probeert Marnie te ontmaskeren als een bedriegster. Tijdens een jachtpartij raken zowel het paard Forio als Mark gewond. Marnie moet Forio afmaken. Marnie wil andermaal de firma beroven en vluchten, maar op het laatste moment ziet ze af van de roof. Op de begrafenis van haar moeder hoort ze dat niet zij, maar haar moeder schuldig is aan de dood van haar broertje. Bevrijd van haar schuld, geeft ze zichzelf vrijwillig aan bij de politie.<br/></p>
Amerikaanse opera

Na afloop van Marnie draaien we hoogtepunten uit het Amerikaanse operarepertoire.

<p>Na afloop van Marnie draaien we hoogtepunten uit het Amerikaanse operarepertoire.</p>
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Aad van Nieuwkerk

In deze uitzending

Nieuwe CD's van het The Hague String Trio en het Duo Bottasso, maar ook een opname van November Music 2018 met werk van Oene van Geel.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht