Overzicht van 13 november 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Thomas van Vliet

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Robert Schumann Frauenliebe und Leben, op.42 - nr.1, "Seit ich ihn gesehen" Jard van Nes [mezzosopraan] & Roger Vignoles [piano]
Robert Schumann - Frauenliebe und Leben, op.42 - nr.1, "Seit ich ihn gesehen"
Luidspreker Luidspreker
11:32   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 13 november 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:14   Lekkere Track #56: Domenico Scarlatti - Sonate in G gr.t., K.91 - deel II, "Allegro"
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #56: Domenico Scarlatti - Sonate in G gr.t., K.91 - deel II, "Allegro"
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A.
Frankfurt Radio Symphony Orchestra
Francois Leleux, hobo en directie

Jean-Philippe Rameau – Suite uit Les Indes galantes
Joseph Haydn - Oboe Concerto in C, Hob. VIIg:C1
Thomas Adès - Three Studies from Couperin (2006)
Johannes Brahms - Variations on a Theme by Haydn, op. 56a

Opname van 2 november 2018 HR-Sendesal Frankfurt

B.
Konstantin Lifshits, piano

Bach-recital met Engelse Suites van Johann Sebastian Bach

Opname van 10 maart 2018, Arnold Kats Staats Concertgebouw, Novosibirsk
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Eveline Stoel

Eveline Stoel (1971) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Stoel woonde enige tijd in Barcelona en schreef als freelancejournalist voor diverse kranten en tijdschriften. De affichekoning is een journalistieke roman, waarin historische feiten worden gecombineerd met een gefictionaliseerde maar waargebeurde familiegeschiedenis.

De affichekoning
Catalonië, 1967. Schilder en affichemaker Emilio Vilá opent een museum met eigen werk, dat de kroon op zijn carrière moet worden. Volgens een krant zal Vilá de geschiedenis in gaan als 'een van de grote hedendaagse Spaanse schilders', maar het loopt anders. Na zijn dood komt het museum in handen van zijn huishoudster Blanca en raakt het in verval. Vilá en zijn museum worden vergeten.

Als Valentí Dalmau, Blanca's kleinzoon, het museum erft, moet hij kiezen tussen verkopen of het museum nieuw leven inblazen. Worstelend met deze keus rijst de vraag: wie was Vilá? De zoektocht naar het antwoord leidt Valentí onder meer naar het feestelijke Parijs van de jaren twintig, de duistere periode van de Spaanse Burgeroorlog en de transformatie van dictatoriaal Spanje tot geliefd vakantieland. Maar bovenal ontdekt Valentí hoezeer ambitie en vermeend onrecht een mensenleven kunnen beheersen.

<p>Eveline Stoel (1971) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Stoel woonde enige tijd in Barcelona en schreef als freelancejournalist voor diverse kranten en tijdschriften. De affichekoning is een journalistieke roman, waarin historische feiten worden gecombineerd met een gefictionaliseerde maar waargebeurde familiegeschiedenis. <br/><br/><b>De affichekoning</b><br/>Catalonië, 1967. Schilder en affichemaker Emilio Vilá opent een museum met eigen werk, dat de kroon op zijn carrière moet worden. Volgens een krant zal Vilá de geschiedenis in gaan als 'een van de grote hedendaagse Spaanse schilders', maar het loopt anders. Na zijn dood komt het museum in handen van zijn huishoudster Blanca en raakt het in verval. Vilá en zijn museum worden vergeten.<br/><br/>Als Valentí Dalmau, Blanca's kleinzoon, het museum erft, moet hij kiezen tussen verkopen of het museum nieuw leven inblazen. Worstelend met deze keus rijst de vraag: wie was Vilá? De zoektocht naar het antwoord leidt Valentí onder meer naar het feestelijke Parijs van de jaren twintig, de duistere periode van de Spaanse Burgeroorlog en de transformatie van dictatoriaal Spanje tot geliefd vakantieland. Maar bovenal ontdekt Valentí hoezeer ambitie en vermeend onrecht een mensenleven kunnen beheersen.<br/></p>
Live muziek: Quatre Bouches

Vocaal kwartet Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het kwartet focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.

Rossini.nu
Quatre Bouches vormt het solistenkwartet in deze spraakmakende muziektheaterproductie over het leven van de beroemde operacomponist Gioacchino Rossini.De muziek die de basis vormt voor deze voorstelling is echter geen opera, maar de populaire Petite Messe Solennelle.

<p>Vocaal kwartet Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het kwartet focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.<br/><br/><b>Rossini.nu</b><br/>Quatre Bouches vormt het solistenkwartet in deze spraakmakende muziektheaterproductie over het leven van de beroemde operacomponist Gioacchino Rossini.De muziek die de basis vormt voor deze voorstelling is echter geen opera, maar de populaire Petite Messe Solennelle.<br/></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice - Inge Schilperoord uit Muidhond
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Inge Schilperoord uit Muidhond

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht