Overzicht van 8 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #30: Ludwig van Beethoven - Diabelli variaties
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #30: Ludwig van Beethoven - Diabelli variaties
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Holland Baroque en Layale Chaker

Holland Baroque en Layale Chaker spelen het programma 'Moonchild: Songs from the hinder sea': improvisaties op oeroude Gregoriaanse gezangen door de fonkelende ogen van Beiroet.

Opname van 21 september 2018 in het BIMhuis in Amsterdam tijdens het NewLands Festival
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Michiel Plomp

Michiel Plomp is kunsthistoricus met als specialisme tekenkunst. Sinds 2006 is hij Hoofdconservator Kunstverzamelingen bij het Teylers Museum. Plomp komt vertellen over de grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci. 

Na exposities over Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) in het museum is het nu de beurt aan de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance: Leonardo da Vinci (1452-1519)Da Vinci was in zijn tijd het meest beroemd om zijn ongekende gave om menselijke emoties en karakters overtuigend uit te beelden. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen.

<p>Michiel Plomp is kunsthistoricus met als specialisme tekenkunst. Sinds 2006 is hij Hoofdconservator Kunstverzamelingen bij het Teylers Museum. Plomp komt vertellen over de grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci. <br/><br/>Na exposities over Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) in het museum is het nu de beurt aan de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance: Leonardo da Vinci (1452-1519)Da Vinci was in zijn tijd het meest beroemd om zijn ongekende gave om menselijke emoties en karakters overtuigend uit te beelden. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen.<br/></p>
Live muziek: Café des Chansons

Charlotte Haesen studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam.Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte. Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Tobalita Quartet. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.

<p>Charlotte Haesen studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam.Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte. Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te ‘draperen’. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Tobalita Quartet. Ze brengen schitterend repertoire samen vol mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden als Barbara, Gainsbourg en Piaf.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:45   Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 5
Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron,...
Tegenspel - Aflevering 5
Luidspreker Luidspreker
23:08   De Torenkamer: Julius Stibbe - Dag 1
De Torenkamer: Julius Stibbe - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht