Overzicht van 4 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:21   Lekkere Track #27: Sarah Kirkland Snider - Nausicaa
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #27: Sarah Kirkland Snider - Nausicaa
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest laat de hoornisten schitteren in dit poëtische programma. Live vanuit de De Doelen.

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Antonello Manacorda - dirigent
m.m.v. Jan Lisiecki - piano; Martin van de Merwe - hoorn; Wendy Leliveld -
hoorn; Laurens Otto - hoorn; Richard Speetjens - hoorn.
Schumann - Konzertstück voor 4 hoorns en orkest
Chopin - Pianoconcert nr.2
Brahms - Symfonie nr.3
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Thea Derks

Muziekpublicist Thea Derks is te gast, ze schreef Een os op het dak.

Een os op het dak
Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Derks voert je in kort bestek door de belangrijkste ontwikkelingen vanaf begin twintigste eeuw. Thea Derks is gespecialiseerd in hedendaagse muziek. In 2014 publiceerde zij de biografie 'Reinbert de Leeuw: mens of melodie'.

<p>Muziekpublicist Thea Derks is te gast, ze schreef Een os op het dak.<br/><br/><b>Een os op het dak</b><br/>Moderne muziek. Wat is dat eigenlijk? Waar begint die, waar eindigt die? Ben je benieuwd naar eigentijdse muziek, maar weet je niet waar te beginnen, dan is Een os op het dak een ideale gids. Derks voert je in kort bestek door de belangrijkste ontwikkelingen vanaf begin twintigste eeuw. Thea Derks is gespecialiseerd in hedendaagse muziek. In 2014 publiceerde zij de biografie 'Reinbert de Leeuw: mens of melodie'. <br/></p>
Live muziek: Alexander de Jong en Bernadeta Astari

Van 13 oktober t/m 13 november reist Puccini’s klassieker Tosca door het land. Kari Postma, Noah Stewart en Philip Rhodes vertolken de hoofdrollen in de productie van de Nederlandse Reisopera, die wordt geregisseerd door Harry Fehr. De première is zaterdag 13 oktober in het Enschedese Wilminktheater.
Wij krijgen een voorproefje door Alexander de Jong en Bernadeta Astari.

Bas-bariton Alexander de Jong studeerde in 2016 af aan het Conservatorium van Tilburg, waar hij rollen zong in o.a. Macbeth, Cosí fan tutte, La Vie Parisienne en Die Fledermaus. Tijdens zijn studie werd Alexander genomineerd voor de Jacques de Leeuw-prijs voor jonge muzikale talenten. Alexander zong rollen in o.a. Tosca (Reisopera), Die Zauberflöte (Holland Opera), The rape of Lucretia (DNOA), La Traviata (Opera Spanga) en Traviata remixed (Operafront). Bij De Nationale Opera volgde Alexander een jong talent-traject, waar hij rollen zong in Les contes d'Hoffman, Gianni Schicchi, Clemency, The New Prince en de jeugdopera Hondenhartje. Daarnaast geeft Alexander concerten met divers repertoire (o.a. Bach Magnificat, Weihnachtsoratorium, Haydn Nelson Messe, Mozart Mis in c klein, Mozart Requiem, Fauré Requiem, Messa di Gloria van Puccini). Sinds 2014 studeert Alexander tevens rechten aan de Universiteit Leiden.

Bernadeta Astari studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en won prompt de Dutch Classical Talent Award van dat jaar. De in Jakarta geboren sopraan wordt geroemd om haar warme, ijzersterke stem, die zowel opera’s als kamermuziek naar glorieuze hoogte kan tillen. 

<p>Van 13 oktober t/m 13 november reist Puccini’s klassieker Tosca door het land. Kari Postma, Noah Stewart en Philip Rhodes vertolken de hoofdrollen in de productie van de Nederlandse Reisopera, die wordt geregisseerd door Harry Fehr. De première is zaterdag 13 oktober in het Enschedese Wilminktheater.<br/>Wij krijgen een voorproefje door Alexander de Jong en Bernadeta Astari.<br/><br/>Bas-bariton Alexander de Jong studeerde in 2016 af aan het Conservatorium van Tilburg, waar hij rollen zong in o.a. Macbeth, Cosí fan tutte, La Vie Parisienne en Die Fledermaus. Tijdens zijn studie werd Alexander genomineerd voor de Jacques de Leeuw-prijs voor jonge muzikale talenten. Alexander zong rollen in o.a. Tosca (Reisopera), Die Zauberflöte (Holland Opera), The rape of Lucretia (DNOA), La Traviata (Opera Spanga) en Traviata remixed (Operafront). Bij De Nationale Opera volgde Alexander een jong talent-traject, waar hij rollen zong in Les contes d'Hoffman, Gianni Schicchi, Clemency, The New Prince en de jeugdopera Hondenhartje. Daarnaast geeft Alexander concerten met divers repertoire (o.a. Bach Magnificat, Weihnachtsoratorium, Haydn Nelson Messe, Mozart Mis in c klein, Mozart Requiem, Fauré Requiem, Messa di Gloria van Puccini). Sinds 2014 studeert Alexander tevens rechten aan de Universiteit Leiden.<br/><br/>Bernadeta Astari studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en won prompt de Dutch Classical Talent Award van dat jaar. De in Jakarta geboren sopraan wordt geroemd om haar warme, ijzersterke stem, die zowel opera’s als kamermuziek naar glorieuze hoogte kan tillen. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:45   Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 4
Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron,...
Tegenspel - Aflevering 4

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht