Overzicht van 30 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Paul McCartney Blackbird (Arr.) Holland Baroque Society & Eric Vloeimans [trompet]
Paul McCartney - Blackbird (Arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 30 oktober 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #44: Benjamin Britten, Maria Fieselier - Tell me the truth about love
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #44: Benjamin Britten, Maria Fieselier - Tell me the truth about love
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A.Proms 2018
BBC Symphony Orchestra olv Sakari Oramo

George Gershwin – An American in Paris
Olivier Messiaen – Turangalila Symfonie

Opname van 18 juli 2018, Royal Albert Hall, Londen

B. Radio France et Montpellier Festival 2018

Wanderer Trio

Leonard Bernstein – Trio voor viool, cello en piano
Lili Boulanger – D’un matin de printemps
Lili Boulanger – D’un soir triste
Claude Debussy – Pianotrio in G

Opname van 16 juli 2018, Pasteur Halle, Montpellier
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast en live-muziek: Peter Gijsbertsen

Tenor Peter Gijsbertsen (1983) volgde lessen bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander, en studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. In 2007 werd Gijsbertsen de John Christie Award toegekend door het Glyndebourne Festival en in 2012 won hij drie prijzen tijdens het Internationaal Vocalistenconcours ’s-Hertogenbosch, waaronder de Liedprijs. Gijsbertsen trad al op in huizen als het Bolshoi, Glyndebourne en BAM en zalen als Het Concertgebouw en de Royal Albert Hall. Hij maakte diverse cd-opnames met werken van Richard Strauss, Franz Schubert, Clara & Robert Schumann, Jef van Hoof en Lodewijk Mortemans. Zijn cd van Henze’s Kammermusik 1958 stond in The Guardian op de shortlist van beste klassieke opnames van 2016. 

Op 8 november ontvangt hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.

Gijsbertsen zingt vanavond stukken van Francesco Paolo Tosti en Henri Duparc, begeleid door Maarten Hillenius op de piano.

<p>Tenor Peter Gijsbertsen (1983) volgde lessen bij Cristina Deutekom en Roberta Alexander, en studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. In 2007 werd Gijsbertsen de John Christie Award toegekend door het Glyndebourne Festival en in 2012 won hij drie prijzen tijdens het Internationaal Vocalistenconcours ’s-Hertogenbosch, waaronder de Liedprijs. Gijsbertsen trad al op in huizen als het Bolshoi, Glyndebourne en BAM en zalen als Het Concertgebouw en de Royal Albert Hall. Hij maakte diverse cd-opnames met werken van Richard Strauss, Franz Schubert, Clara &amp; Robert Schumann, Jef van Hoof en Lodewijk Mortemans. Zijn cd van Henze’s Kammermusik 1958 stond in The Guardian op de shortlist van beste klassieke opnames van 2016. <br/></p><p>Op 8 november ontvangt hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend.<br/><br/>Gijsbertsen zingt vanavond stukken van Francesco Paolo Tosti en Henri Duparc, begeleid door Maarten Hillenius op de piano.<br style="color: rgb(26, 23, 27);"/></p>
Live muziek: Ingmar Lazar

De Franse pianist Ingmar Lazar (1993) begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Op 10-jarige leeftijd won Ingmar de International EPTA Competition in Namen, België. Hij was in 2016 laureaat van de Safran Foundation of Music. Ingmar nam enkele CD’s op, zijn laatste CD met muziek van Beethoven komt uit in 2018. Momenteel studeert hij in de Master of Music klas van Pavel Gililov aan het Mozarteum in Salzburg.

<p>De Franse pianist Ingmar Lazar (1993) begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. Op 10-jarige leeftijd won Ingmar de International EPTA Competition in Namen, België. Hij was in 2016 laureaat van de Safran Foundation of Music. Ingmar nam enkele CD’s op, zijn laatste CD met muziek van Beethoven komt uit in 2018. Momenteel studeert hij in de Master of Music klas van Pavel Gililov aan het Mozarteum in Salzburg.<br/></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Anna Enquist - Je onbedekt huis
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Anna Enquist - 'Je onbedekt huis' uit de bundel Gedichten 1991-2012

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht