Overzicht van 29 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Josquin Desprez Qui habitat Blindman
Josquin Desprez - Qui habitat
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 29 oktober 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:14   Lekkere Track #43: Maurice Duruflé - Messe Cum Jubilo
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #43: Maurice Duruflé - Messe Cum Jubilo
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Nederlands Philharmonisch Orkest olv Alexander Joel
mmv Frank Braley, piano

Marcos Fernández - Homage to Bernstein
George Gershwin - Pianoconcert in F
Sergej Prokofjev - delen uit suite 'Romeo en Julia', op. 64

Live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Daan Roosegaarde

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space junk; afgebroken stukjes van een satelliet of een raket. Dit afval kan, door botsingen met onze huidige satellieten, nog meer ruimteafval veroorzaken en onze digitale communicatie verstoren. Niemand weet hoe ze dit probleem moeten oplossen.

De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde, bekend van bekroonde, interactieve projecten zoals ‘Waterlicht’, ‘Smog Free Project’ en ‘Icoon Afsluitdijk’, kondigt de start aan van een nieuw grootschalig project ‘Space Waste Lab’ bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Space Waste Lab is een lange termijn programma om een nieuw perspectief op ruimteafval te creëren.  

<p style="color: rgb(0, 0, 0);text-align: left;">Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space junk; afgebroken stukjes van een satelliet of een raket. Dit afval kan, door botsingen met onze huidige satellieten, nog meer ruimteafval veroorzaken en onze digitale communicatie verstoren. Niemand weet hoe ze dit probleem moeten oplossen.</p><p style="color: rgb(0, 0, 0);text-align: left;">De Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde, bekend van bekroonde, interactieve projecten zoals ‘Waterlicht’, ‘Smog Free Project’ en ‘Icoon Afsluitdijk’, kondigt de start aan van een nieuw grootschalig project ‘<em><i>Space Waste Lab</i></em>’ bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).<span class="Apple-converted-space"> </span><em><i>Space Waste Lab</i></em><span class="Apple-converted-space"> </span>is een lange termijn programma om een nieuw perspectief op ruimteafval te creëren.  </p>
Live muziek: Oihana Aristizabal Puga, Lineke Lever, Rosalinde Nierop

Pianiste Lineke Lever en celliste Oihana Aristizabal Puga zullen samen met historica Rosalinde Nierop enkele stukken uit hun nieuwe programma ‘Oorlog en Vrede, 1918-2018’ ten gehore brengen.

<p>Pianiste Lineke Lever en celliste Oihana Aristizabal Puga zullen samen met historica Rosalinde Nierop enkele stukken uit hun nieuwe programma ‘Oorlog en Vrede, 1918-2018’ ten gehore brengen.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Erik Jan Harmens uit Ik noem dit poëzie
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Erik Jan Harmens - Ik noem dit poëzie
Luidspreker Luidspreker
23:11   De Torenkamer: Hanneke Last - Dag 1
De Torenkamer: Hanneke Last - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht