Overzicht van 25 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Mario Castelnuovo Tedesco La Guitarra, op. 152 nr.2 Groot Omroepkoor & Esther Steenbergen [gitaar]
Mario Castelnuovo - Tedesco La Guitarra, op. 152 nr.2
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 25 oktober 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #40: Francesco Corbetta - Caprice de Chacone
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #40: Francesco Corbetta - Caprice de Chacone
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Cello Biënnale Amsterdam 2018

Jean-Guihen Queyras cello
Alban Gerhardt cello
Maya Fridman cello

Cellokwartet Ferschtman:
Dmitry Ferschtman
Larissa Groeneveld
Ketevan Roinishvilli
Willem Stam

Antwerp Symphony Orchestra olv Klaus Mäkäla

Mathilde Wantenaar - Nieuw werk voor cellokwartet
Wim Henderickx - Nieuw celloconcert
Oswaldo Golijov - Omaramor
Brett Dean - Nieuw celloconcert

Live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Thijs Wolzak

Van september 2011 tot januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie Binnenkijken maakte hij voor NRC Handelsblad en in het bijschrift van de foto’s moeten vele honderdduizenden lezers van de krant op zoek zijn gegaan naar de vaste vragen “Wat is er in uw huis van Ikea?” en “Wat neemt u mee bij brand?”. De foto’s stellen de bewoners centraal in hun eigen interieur en elke foto stelt natuurlijk de vraag: wie is de bewoner en op welke manier is de bewoner ook zijn interieur? Wolzak kijkt bij mensen binnen, wij kijken in hun ziel.

<p>Van september 2011 tot januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie <em style="color: rgb(255, 0, 0);"><b>Binnenkijken </b></em>maakte hij voor NRC Handelsblad en in het bijschrift van de foto’s moeten vele honderdduizenden lezers van de krant op zoek zijn gegaan naar de vaste vragen “Wat is er in uw huis van Ikea?” en “Wat neemt u mee bij brand?”. De foto’s stellen de bewoners centraal in hun eigen interieur en elke foto stelt natuurlijk de vraag: wie is de bewoner en op welke manier is de bewoner ook zijn interieur? Wolzak kijkt bij mensen binnen, wij kijken in hun ziel.<br/></p>
Live muziek: Lavinia Meijer

Harpiste Lavinia Meijer is de komende tijd in vele theaters te horen met de programma’s Untitled 1 en Behind the Telescopes.​

Untitled 1: 
Harpiste Lavinia Meijer maakte deze solovoorstelling vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren 70.

Behind the Telescopes: Harpiste Lavinia Meijer heeft een grote liefde voor minimal music. En een levendige verbeelding. Samen met animator Aimée de Jongh en sound designer Arthur Antoine maakte zij deze avontuurlijke familievoorstelling, waarin het meisje Lyra een reis maakt naar de planeet Mars. De voorstelling bestaat uit een animatiefilm met live muziek door Lavinia zelf. Behind the telescopes is een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven.

<p>Harpiste Lavinia Meijer is de komende tijd in vele theaters te horen met de programma’s Untitled 1 en Behind the Telescopes.​<br/><b><br/>Untitled 1: </b>Harpiste Lavinia Meijer maakte deze solovoorstelling vanuit haar nieuwsgierigheid een mogelijk antwoord te vinden op de vraag ‘in welke stijlperiode leven we? Toch geen postpost-post modernisme?’ Ze verweeft haar persoonlijke verhalen met muziek uit de afgelopen decennia, vanaf de jaren 70.<br/><br/><b>Behind the Telescopes: </b>Harpiste Lavinia Meijer heeft een grote liefde voor minimal music. En een levendige verbeelding. Samen met animator Aimée de Jongh en sound designer Arthur Antoine maakte zij deze avontuurlijke familievoorstelling, waarin het meisje Lyra een reis maakt naar de planeet Mars. De voorstelling bestaat uit een animatiefilm met live muziek door Lavinia zelf. Behind the telescopes is een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:43   Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 16
Tegenspel - Aflevering 16
Luidspreker Luidspreker
23:11   Opium tipt
Opium tipt: de film Burning (Beoning) van Chang-dong Lee
Opium tip: de film Burning (Beoning) van Lee Chang-dong

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht