Overzicht van 10 oktober 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Franz Schubert Der Tod und das Mädchen D.531 Dietrich Fischer-Dieskau [bariton] & Gerald Moore [piano]
Franz Schubert - Der Tod und das Mädchen D.531
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 10 oktober 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:15   Lekkere Track #32: William Henry Harris - Bring us, O Lord God
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #32: William Henry Harris - Bring us, O Lord God
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Jong strijkkwartet zoekt de verbinding tussen Penderecki, Szymanowski en Tsjaikovsky. Live vanuit de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam

Meccore Quartet
Karol Szymanowski - Tweede strijkkwartet, op. 56
Krystof Penderecki - Derde strijkkwartet 'Leaves of an Unwritten Diary'
Piotr Iljitsch Tsjaikovski - Eerste strijkkwartet in D, op. 11
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Tim Kamps

Schrijver en cabaretier Tim Kamps komt vertellen over zijn debuutroman ‘De verschrikkelijke jaren tachtig’. Hij combineerde hiervoor ervaringen uit zijn eigen jeugd in een woongroep met die van een vriendin uit een commune en andere delen zijn fictie.

De verschrikkelijke jaren tachtig

De verteller woont in een woongroep, het restant van een communistische commune, samen met vier moeders, wat andere kinderen en goeroe Bert. De kinderen worden min of meer aan hun lot overgelaten terwijl de volwassenen veel met elkaar praten (het liefst naakt - 'Als je naakt bent, heb je geen schild,' zegt Bert), therapie doen, ruziemaken, en opnieuw met elkaar praten (weer naakt). Aan hun lerares op school hebben ze ook niets, want die gaat ook met Bert naar bed. De enige met wie de verteller enigszins kan opschieten, is Donnie.
Als de kinderbescherming dreigt in te grijpen en de volwassenen allemaal in paniek raken, vat de verteller het plan op om samen met Donnie weg te lopen. Naar België. Want daar is de mayo beter.

<p>Schrijver en cabaretier Tim Kamps komt vertellen over zijn debuutroman ‘De verschrikkelijke jaren tachtig’. Hij combineerde hiervoor ervaringen uit zijn eigen jeugd in een woongroep met die van een vriendin uit een commune en andere delen zijn fictie.<br/><b><br/>De verschrikkelijke jaren tachtig</b><br/>De verteller woont in een woongroep, het restant van een communistische commune, samen met vier moeders, wat andere kinderen en goeroe Bert. De kinderen worden min of meer aan hun lot overgelaten terwijl de volwassenen veel met elkaar praten (het liefst naakt - 'Als je naakt bent, heb je geen schild,' zegt Bert), therapie doen, ruziemaken, en opnieuw met elkaar praten (weer naakt). Aan hun lerares op school hebben ze ook niets, want die gaat ook met Bert naar bed. De enige met wie de verteller enigszins kan opschieten, is Donnie.<br/>Als de kinderbescherming dreigt in te grijpen en de volwassenen allemaal in paniek raken, vat de verteller het plan op om samen met Donnie weg te lopen. Naar België. Want daar is de mayo beter.<br/></p>
Live muziek: Isabel Favilla en Giulio Quirici

De Braziliaanse Isabel Favilla studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escola de Música de Brasília. In 2007 behaalde ze een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Later verhuisde zij naar Nederland om zich te specialiseren in historische fagotten.

Giulio Quirici begon op de gitaar als autodidact. Daarna studeerde hij jazzgitaar aan het Conservatorium van Vicenza en had lessen via de New School for Jazz and Contemporary Music en Berklee College of Music. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag stapte hij over op de barokluit. Hij speelde met de crème de la crème van de barokwereld, waaronder het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen.

<p>De Braziliaanse <b>Isabel Favilla</b> studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escola de Música de Brasília. In 2007 behaalde ze een masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Later verhuisde zij naar Nederland om zich te specialiseren in historische fagotten.<br/><br/><b>Giulio Quirici</b> begon op de gitaar als autodidact. Daarna studeerde hij jazzgitaar aan het Conservatorium van Vicenza en had lessen via de New School for Jazz and Contemporary Music en Berklee College of Music. Aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag stapte hij over op de barokluit. Hij speelde met de crème de la crème van de barokwereld, waaronder het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:10   De Torenkamer: Julius Stibbe - Dag 3
De Torenkamer: Julius Stibbe - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:44   Hoorspel: Tegenspel - Aflevering 7
Tegenspel is een muzikaal hoorspel naar de roman Baron van Theun de Vries, met medewerking van Holland Baroque. De hoofdrol, Michel Baron,...
Tegenspel - Aflevering 7

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht