Overzicht van 17 september 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Nigel Westlake Wooden ships uit Suite Antartica Timothy Kain [gitaar] Tasmanian Symphony Orchestra o.l.v. David Porcelijn
Nigel Westlake - Wooden ships uit Suite Antartica
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 17 september 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma. Met inspirerende berichten, aandacht voor jong klassiek talent en vooral: veel mooie en verrassende muziek, van stokoud tot gloednieuw.
Luidspreker Luidspreker
12:20   Lekkere Track #12: Johan Pachelbel - Canon
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #12: Johan Pachelbel - Canon
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
17:22   Rik Kuppen te gast
Dutch Classical Talent: Rik Kuppen
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Gergiev en Gubaidulina: de duivel waart rond in zowel het stuk van Stravinsky als het nieuwe werk van Gubaidulina, dat deze avond in première gaat. Slotconcert van het Gergiev Festival, opname 15 september 2018, De Doelen Rotterdam.
Rotterdam Philharmonisch Orkest en koor Mariinsky Theater o.l.v. Valery Gergiev
Solisten: Irian Churilova, sopraan; Mikhail Vekua, tenor; Vladimir Moroz, Bar; Mikhail Petrenko, bas

Igor Stravinsky – Suite L’Histoire du Soldat
Sofia Gubaidulina – Cantate ‘Uber Liebe und Hass’ (versie 2018, wereldpremière)
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Birgit Boelens

Birgit Boelens is tentoonstellingsconservator van De Nieuwe Kerk Amsterdam. Sinds zondag 16 september is daar de tentoonstelling ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’ te zien. Bewonder een schat aan millennia-oude objecten en moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; speciaal voor deze tentoonstelling zullen kunstwerken worden gemaakt. Zaterdag 15 september heeft Zijne Heiligheid de Dalai Lama de nieuwe tentoonstelling geopend.
Speciaal voor de tentoonstelling is een bijzondere thangka (zie afbeelding), een rolschildering, beschikbaar gesteld uit de persoonlijke bezittingen van Zijne Heiligheid de Dalai Lama.

<p>Birgit Boelens is tentoonstellingsconservator van De Nieuwe Kerk Amsterdam. Sinds zondag 16 september is daar de tentoonstelling ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’ te zien. Bewonder een schat aan millennia-oude objecten en moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; speciaal voor deze tentoonstelling zullen kunstwerken worden gemaakt. Zaterdag 15 september heeft Zijne Heiligheid de Dalai Lama de nieuwe tentoonstelling geopend.<br/>Speciaal voor de tentoonstelling is een bijzondere thangka (zie afbeelding), een rolschildering, beschikbaar gesteld uit de persoonlijke bezittingen van Zijne Heiligheid de Dalai Lama.<br/></p>
Live muziek: Marnix van de Poll

Pianist Marnix van de Poll is oprichter van Crazy Initiatives. Hij is verbinder en inspirator en als creatieve en analytische denker kijkt hij over muren heen.

Pianopontje
Maandag 24 september geeft hij tijdens de ochtendspits een pianoconcert op de pont van Amsterdam Centraal Station naar de NDSM-werf. Het Pianopontje zorgt ervoor dat het ‘blauwe maandag’-gevoel snel verdwijnt. De eerste concertvaart is om 07:30 van CS naar NDSM. Dan 5 maal heen en weer tot de laatste concertvaart om 09:45 van NDSM naar CS.

<p>Pianist Marnix van de Poll is oprichter van Crazy Initiatives. Hij is verbinder en inspirator en als creatieve en analytische denker kijkt hij over muren heen.<br/><br/><b>Pianopontje</b><br/>Maandag 24 september geeft hij tijdens de ochtendspits een pianoconcert op de pont van Amsterdam Centraal Station naar de NDSM-werf. Het Pianopontje zorgt ervoor dat het ‘blauwe maandag’-gevoel snel verdwijnt. De eerste concertvaart is om 07:30 van CS naar NDSM. Dan 5 maal heen en weer tot de laatste concertvaart om 09:45 van NDSM naar CS. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:49   Slaapservice: Peter Theunynck - We naderden land en we wisten
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Peter Theunynck - We naderden land en we wisten
Luidspreker Luidspreker
23:07   De Torenkamer: Cindy Moorman - Dag 1
De Torenkamer: Cindy Moorman - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht