Meer NPO

Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Overzicht van 15 september 2018

De Nacht

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie:

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met...

10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Arno Brok AVROTROS

Presentatie: Diverse Presentatoren

In deze uitzending

Zaterdag 15 september presenteert Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland Een goedemorgen met...
NTR ZaterdagMatinee

14:00 - 16:30

NTR ZaterdagMatinee NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vandaag is er geen Matinee-concert in het Concertgebouw Amsterdam. Daarom vanmiddag hoogtepunten uit het Matinee-archief: concertopnames rond dirigent Valery Gergiev, die dit weekend weer in Nederland is voor het Gergiev Festival in Rotterdam. Gergiev bouwde een bijzondere band op met de Matinee, vanaf zijn dirigeerdebuut in de serie in 1987. Hij trad aan als dirigent van de radio-orkesten (RFO & RSO), bracht incidenteel zijn eigen Kirov Orkest mee en was, en is nog steeds, regelmatig te gast met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan hij tussen 1995 en 2008 chefdirigent was. Het Gergiev Festival werd voor het eerst georganiseerd in 1996, en houdt nog steeds stand olv deze eredirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vanmiddag klinken uit Matinees vanaf 1988 werken van Wagner, Mendelssohn, Rachmaninoff, Tsjaikowski, Sjostakovitsj, Dutilleux en Ravel, onder Gergievs bezielende leiding. In verband met de lengte van dit archiefprogramma is er deze week geen Matinee-Café. Voor details zie de speellijst.
Podium

17:30 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 17:30 tot 19:00 uur op NPO Radio 4. Met Hans Haffmans, Dieuwertje Blok en Wouter Pleijsier.
Avondconcert

19:00 - 23:00

Avondconcert NTR

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Finale van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, met live optredens van alle finalisten en de prijsuitreiking. Vanaf 19u uit Theater de Parade uit Den Bosch.
Vrije Geluiden

23:00 - 23:59

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie:

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht