Overzicht van 4 september 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Thomas van Vliet

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Antonín Dvořák Rusalka ; Akte I - aria, "Lied aan de maan" Renée Fleming [Rusalka; sopraan] London Symphony Orchestra o.l.v. Georg Solti
Antonín Dvořák - Rusalka ; Akte I - aria, "Lied aan de maan"
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 4 september 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Carine Lacor, Sander Zwiep

In deze uitzending

Het programma De Muziekfabriek zit vol prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor tijdens de lunch. Naast leuke weetjes over de muziek en componisten, hoor je ook de belangrijkste gespreksonderwerpen van de dag en maak je elke dag kans op de prijs-cd.
Luidspreker Luidspreker
12:22   Lekkere Track #2: Julius Fucik - Einzug der Gladiatoren
Elke dag in De Muziekfabriek: de lekkere track. Een stuk muziek dat om welke reden dan ook warm aanbevolen én geserveerd wordt door je...
Lekkere Track #2: Julius Fucik - Einzug der Gladiatoren
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
17:29   Martijn Buser over Gaudeamus
Martijn Buser over Gaudeamus
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Artist in Residence van de Wiener Symphoniker Julia Fischer speelt een uitdagend programma op viool. Opname van 4 juli 2018 in de Musikverein Wien.
Julia Fischer, viool & Wiener Symphoniker o.l.v. Philippe Jordan
Gottfried von Einem – Tanz Rondo op.27
Robert Schumann – Vioolconcert in d kl.t.
Nicolo Paganini – Capriccio nr.17 in Es
Antonin Dvorak – Symfonie nr.8 op.88 in G gr.t.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: René van Rijckevorsel

René van Rijckevorsel (1961) is lid van de hoofdredactie van Elsevier Weekblad. Zijn eerste thriller ‘Tunis’, werd zeer goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuut. Een jaar later verscheen ‘Zim’, zijn tweede thriller. ‘Zwanenbroeders’ is Rijckevorsel’s derde thriller.

Zwanenboeders
‘Zwanenbroeders’ vertelt het verhaal van een roofmoord in een kunsthandel in ’s Hertogenbosch, waarbij een kostbaar middeleeuws Mariabeeld wordt meegenomen. Wat hebben de Zwanenbroeders – een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de familie van het slachtoffer al vele generaties lid is – met de misdaad te maken? Een bloedstollende zoektocht dwars door Europa leidt tot een adembenemende climax rond de Sint-Jan in ’s Hertogenbosch, waar de Zwanenbroeders juist hun 700-jarig bestaan vieren.

<p>René van Rijckevorsel (1961) is lid van de hoofdredactie van Elsevier Weekblad. Zijn eerste thriller ‘Tunis’, werd zeer goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuut. Een jaar later verscheen ‘Zim’, zijn tweede thriller. ‘Zwanenbroeders’ is Rijckevorsel’s derde thriller.</p><p><b>Zwanenboeders</b><br/>‘Zwanenbroeders’ vertelt het verhaal van een roofmoord in een kunsthandel in ’s Hertogenbosch, waarbij een kostbaar middeleeuws Mariabeeld wordt meegenomen. Wat hebben de Zwanenbroeders – een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de familie van het slachtoffer al vele generaties lid is – met de misdaad te maken? Een bloedstollende zoektocht dwars door Europa leidt tot een adembenemende climax rond de Sint-Jan in ’s Hertogenbosch, waar de Zwanenbroeders juist hun 700-jarig bestaan vieren.<br/></p>
Live muziek: Sebastiaan Kemner en Brandt Attema

Trombonist Sebastiaan Kemner (1990) studeert bij Pierre Volders, Remko de Jager en Jörgen van Rijen aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In 2012 sloot hij daar al zijn bachelorstudie af met de hoogste onderscheiding. Sinds september 2012 maakt Sebastiaan ook onderdeel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie van het Berliner Philharmoniker. Sebastiaan is regelmatig te zien als solist in recitals op alle grote podia in Nederland en met orkesten uit binnen- en buitenland.In 2012 is hij aangetreden als nieuwste lid van het New Trombone Collective, een ondernemend en vernieuwend ensemble dat onder andere elke twee jaar het European Trombone Festival ‘Slide Factory’ organiseert.

Bastrombonist Brandt Attema (1978) studeerde bij Ben van Dijk op het conservatorium van Rotterdam en sloot zijn studie met de hoogste onderscheiding af. Brandt is sinds 1999 verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij vast deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook remplaceerde hij onder andere bij het Asko/Schoenberg ensemble en bij vele orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds september 2007 is Brandt Attema als docent bastrombone verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

<p>Trombonist <b>Sebastiaan Kemner </b>(1990) studeert bij Pierre Volders, Remko de Jager en Jörgen van Rijen aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In 2012 sloot hij daar al zijn bachelorstudie af met de hoogste onderscheiding. Sinds september 2012 maakt Sebastiaan ook onderdeel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie van het Berliner Philharmoniker. Sebastiaan is regelmatig te zien als solist in recitals op alle grote podia in Nederland en met orkesten uit binnen- en buitenland.In 2012 is hij aangetreden als nieuwste lid van het New Trombone Collective, een ondernemend en vernieuwend ensemble dat onder andere elke twee jaar het European Trombone Festival ‘Slide Factory’ organiseert.</p><p>Bastrombonist <b>Brandt Attema </b>(1978) studeerde bij Ben van Dijk op het conservatorium van Rotterdam en sloot zijn studie met de hoogste onderscheiding af. Brandt is sinds 1999 verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij vast deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook remplaceerde hij onder andere bij het Asko/Schoenberg ensemble en bij vele orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds september 2007 is Brandt Attema als docent bastrombone verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Bernard Wesseling - Over de persoonlijke doden
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Bernard Wesseling - Over de persoonlijke doden

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht