Overzicht van 1 september 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
DCT Rik Kuppen

Videoportret Rik Kuppen.

<p>Videoportret Rik Kuppen.</p>
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Gerja Wolf

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
NTR ZaterdagMatinee uit het archief

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee uit het archief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomermaanden zijn er geen live Matinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in plaats daarvan klinken hoogtepunten uit het Matinee-archief. Vandaag concertherhalingen rond dirigent Pablo Heras-Casado, die volgende week 8 september het nieuwe seizoen van de ZaterdagMatinee zal openen met de opera Boris Godunov van Modest Moesorgsky. Heras-Casado was voor het eerst te gast in de ZaterdagMatinee samen met het Ensemble Intercontemporain, hij dirigeerde toen onder meer werken van Schönberg en Mahler. Later bracht hij samen met het RFO een programma met onder meer werken van Rijnvos en Ravel. Muziek van Moesorgsky klinkt nog middels een aantal oudere Matinee-opnames. In verband met de lengte van dit archiefprogramma is er deze week geen Matinee-Café. Voor details zie de speellijst.
Podium

17:30 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Wat kun je zoal verwachten?

Naast muzieknieuws en nieuwe CD-releases  is er aandacht voor film, poezie en cross-over. 

FILM

We tippen de film Drei Tage in Quiberon, over de filmdiva Romy Schneider. Als kindsterretje speelde zij Sissi, maar ondanks dat succes en latere prachtige rollen eindigde haar leven in totale misère.


POEZIE

Van de dichter Hans Dekkers kwam zijn vierde dichtbundel uit 

De bedwelmingsman verroert zich. De dichter leest een gedicht uit de bundel.


CROSS-OVER

De nieuwe cross-over CD is van het Brad Mehldau Trio: Seymour reads The Constitution.


CONCERTTIPS

Pop meets Classic

Muziek Podium Eemland organiseert morgen een concert onder de titel “ pop meets classic’. Violiste Jannemien Cnossen treedt er op met muzikanten van het Herman van Veen Arts Centre. Radio4 presentator Ab Nieuwdorp stelt de musici aan u voor.

Zo 2 Sept. 15.00 Hilton Royal Parc Sousduinen 

MEER INFORMATIE


Orkest van het Oosten in Grote kick-off in Deventer

Deventer bestaat 1250 jaar. De bijbehorende festiviteiten worden afgetrapt door het Orkest van het Oosten. Morgenavond te horen in Deventer aan Grote Kerkhof. Vanaf zeven uur is er pop onder meer van Rob Dekay, vanaf negen uur

speelt het orkest een gemengd programma van klassiek hits en begeleiden het orkest olv. Ryan Bancroft het Deventerlied ‘Tevreden’ van Rob Dekay. MEER INFORMATIE


Amstel Quartet in Villa Augustus

Villa Augustus is een hotel & restaurant gelegen middenin een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. In de citroenbomenkas treedt morgenochtend het Amstel Saxofoonkwartet op met werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Op het programma onder meer minimal music van Philip Glass en Joep Franssens.

Zo 2 sept. 11.00 Villa Augustus Dordrecht 

MEER INFORMATIE

<p><span>Naast muzieknieuws en nieuwe CD-releases  is er aandacht voor film, poezie en cross-over. </span></p><p><b>FILM</b></p><p>We tippen de<b> film</b> Drei Tage in Quiberon, over de filmdiva Romy Schneider. Als kindsterretje speelde zij Sissi, maar ondanks dat succes en latere prachtige rollen eindigde haar leven in totale misère.</p><p><br/></p><p><b>POEZIE</b></p><p><span>Van de dichter Hans Dekkers kwam zijn vierde dichtbundel uit</span><span> </span><br/></p><p><i><span>De bedwelmingsman verroert zich. </span></i><span>De dichter leest een gedicht uit de bundel.</span></p><p><span><br/></span></p><p><b>CROSS-OVER</b></p><p><span>De nieuwe cross-over CD is van het Brad Mehldau Trio</span><span>: <i>Seymour reads The Constitution</i>.</span><br/></p><p><span><br/></span></p><p><b>CONCERTTIPS</b></p><p></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><b>Pop meets Classic</b></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">Muziek Podium Eemland organiseert morgen een concert onder de titel “ pop meets classic’. Violiste Jannemien Cnossen treedt er op met muzikanten van het Herman van Veen Arts Centre. Radio4 presentator Ab Nieuwdorp stelt de musici aan u voor.</p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">Zo 2 Sept. 15.00 Hilton Royal Parc Sousduinen </p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><a href="https://www.ovho.nl/programmas/deventer-1250-grote-kick-off/1525087170" target=""></a><a href="https://eempodium.nl/activiteit/pop-meets-classic/?instance_id=12873" target="">MEER INFORMATIE</a></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><br/></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><b>Orkest van het Oosten in Grote kick-off in Deventer</b></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">Deventer bestaat 1250 jaar. De bijbehorende festiviteiten worden afgetrapt door het Orkest van het Oosten. Morgenavond te horen in Deventer aan Grote Kerkhof. Vanaf zeven uur is er pop onder meer van Rob Dekay, vanaf negen uur</p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">speelt het orkest een gemengd programma van klassiek hits en begeleiden het orkest olv. Ryan Bancroft het Deventerlied ‘Tevreden’ van Rob Dekay. MEER <a href="https://www.ovho.nl/programmas/deventer-1250-grote-kick-off/1525087170" target="">INFORMATIE</a></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><br/></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><b>Amstel Quartet in Villa Augustus</b></p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">Villa Augustus is een hotel &amp; restaurant gelegen middenin een (moes)tuin aan het Wantij te Dordrecht. In de citroenbomenkas treedt morgenochtend het Amstel Saxofoonkwartet op met werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Op het programma onder meer minimal music van Philip Glass en Joep Franssens.</p><p style="color: rgb(0, 0, 0);">Zo 2 sept. 11.00 Villa Augustus Dordrecht </p><p style="color: rgb(0, 0, 0);"><a href="https://www.villa-augustus.nl/programma/herfst-in-augustus-2018/2018-concert-01-1/" target="">MEER INFORMATIE</a></p><p></p>
Zomeravondconcert

19:00 - 23:00

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

FESTIVAL OUDE MUZIEK UTRECHT
A. Musica Temprana
Josquin Desprez – Missa Hercules Dux Ferrariae
Opname van 25 augustus in de Jacobikerk

B. Le Concert D’Apollon
Orkestsuites van Campra, Marais en Jacguet de la Guerre
Opname van 26 augustus in TivoliVredenburg, Hertz

C. Graindelavoix
Werken van Guillaume Dufay
Opname van 29 augustus in de Janskerk
Reportage Thea Derks
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht