Overzicht van 7 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Carl Nielsen Den Milde Dag uit Springtime in Funen, op.42 Kim von Binzer [tenor] Symfonie Orkest van Odense o.l.v. Tamas Veto
Carl Nielsen - Den Milde Dag uit Springtime in Funen, op.42
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 7 augustus 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Concert gegeven op 17 juli vanuit Pau Casals Auditorium, El Vendrell te Tarragona, Spanje door Ensemble Gli Incogniti met Amandine Beyer, viool.

1. La Superbe - François Couperin
2. Tombeau de M. de Sainte-Colombe - Marin Marais
3. Onzième Sonate in Bes - Jean-Féry Rebel
4. Cinquième concert uit ‘Pièces de clavecin en concert’ - Jean-Philippe Rameau

5. Delen uit ‘Livre de Clavecin no.2’ - François Couperin
6. Apothéose de Lully - François Couperin
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Alex van Warmerdam

Een man tilt een groot zwart ding uit een kast, er is een samengesteld meisje en er zijn schepselen in een woud. Eye brengt deze zomer nieuw werk van Alex van Warmerdam samen in een speciaal voor het filmmuseum ontworpen tentoonstelling.

L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met ene groot geprojecteerde scenes uit Van Warmerdams films. In alle onderdelen van de tentoonstelling schuilt de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als film- en theatermaker, schrijver en schilder.


<p>Een man tilt een groot zwart ding uit een kast, er is een samengesteld meisje en er zijn schepselen in een woud. Eye brengt deze zomer nieuw werk van Alex van Warmerdam samen in een speciaal voor het filmmuseum ontworpen tentoonstelling.<br/></p><p>L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met ene groot geprojecteerde scenes uit Van Warmerdams films. In alle onderdelen van de tentoonstelling schuilt de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als film- en theatermaker, schrijver en schilder.<br/></p><p><br/></p>
Live muziek: Ingenium Trio
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Marije Langelaar - Hert
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Marije Langelaar - Hert
De Torenkamer: Renée van Marissing - Dag 2

Vanochtend ben ik vroeg begonnen: iets over negen stapte ik de Torenkamer binnen. Ik wilde op tijd zijn, want 's middags schijnt de zon hier naar binnen en wordt het behoorlijk warm. Daarnaast kan ik niet meer dan een paar uur achter elkaar productief zijn. Tussen twee en vier heb ik pauze genomen, een siësta, dat past wel bij de temperatuur van vandaag.


Gisteren en het eerste deel van deze dag heb ik verschillende lijntjes uitgezet, ideeën en beelden opgeschreven en nagedacht over het verhaal dat ik hiermee kan vertellen. Het is nog niet kristalhelder, maar ik begin een idee te krijgen.

Ik had het er gisteravond met Annemieke Bosman over in de Opium-uitzending; meestal stuiteren mijn gedachten eerst alle kanten op en krijg ik veel verschillende associaties die meestal niet met elkaar te verenigen zijn. Dat is soms frustrerend; er is altijd de wens efficiënter te schrijven, terwijl ik weet dat het zo niet werkt bij mij, nooit. Maar wanneer deze brainstorm is gaan liggen, ontvouwt zich het verhaal, het thema of een interessant personage waar ik verder mee kan.


Waar ik vandaag op uit ben gekomen, is dat ik de draak zelf een stem wil geven. Hoe ziet mijn draak eruit, hoe beweegt ze, wat beweegt haar?

Kortom: ik weet nu wat ik wil gaan doen, nu heb ik nog drie dagen om het te doen.

<p>Vanochtend ben ik vroeg begonnen: iets over negen stapte ik de Torenkamer binnen. Ik wilde op tijd zijn, want 's middags schijnt de zon hier naar binnen en wordt het behoorlijk warm. Daarnaast kan ik niet meer dan een paar uur achter elkaar productief zijn. Tussen twee en vier heb ik pauze genomen, een siësta, dat past wel bij de temperatuur van vandaag.</p><p><br/></p><p>Gisteren en het eerste deel van deze dag heb ik verschillende lijntjes uitgezet, ideeën en beelden opgeschreven en nagedacht over het verhaal dat ik hiermee kan vertellen. Het is nog niet kristalhelder, maar ik begin een idee te krijgen.</p><p>Ik had het er gisteravond met Annemieke Bosman over in de Opium-uitzending; meestal stuiteren mijn gedachten eerst alle kanten op en krijg ik veel verschillende associaties die meestal niet met elkaar te verenigen zijn. Dat is soms frustrerend; er is altijd de wens efficiënter te schrijven, terwijl ik weet dat het zo niet werkt bij mij, nooit. Maar wanneer deze brainstorm is gaan liggen, ontvouwt zich het verhaal, het thema of een interessant personage waar ik verder mee kan.</p><p><br/></p><p>Waar ik vandaag op uit ben gekomen, is dat ik de draak zelf een stem wil geven. Hoe ziet mijn draak eruit, hoe beweegt ze, wat beweegt haar?</p><p>Kortom: ik weet nu wat ik wil gaan doen, nu heb ik nog drie dagen om het te doen.</p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht