Overzicht van 3 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:29   Kettingreactie
Alexander Dargomyzjski Kazachok USSR State Symphony Orchestra o.l.v. Yevgeny Svetlanov
Alexander Dargomyshki - Kazachok
WhatsAb

Wat houdt je vandaag bezig?

<p>Wat houdt je vandaag bezig?</p>
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Delft Chamber Music Festival

Bedrich Smetana - Piano trio in g kl.t. op.15
Elina Vähälä, viool
Giovanni Gniocchi, cello
Roman Rabinovich, piano

Dimitri Sjostakovitsj - Blok liederen
Katrien Baerts, sopraan
Roman Rabinovich, piano
Liza Ferschtman, viool
Jakob Koranyi, cello

Benjamin Britten – Strijkkwartet nr.3
Doric String Quartet

Elina Vähälä, viool
Giovanni Gniocchi, cello
Roman Rabinovich, piano

Rechtstreeks vanuit Museum Prinsenhof in Delft
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Michel Krielaars

Michel Krielaars (1961) is chef Boeken van NRC Handelsbladen was daarvoor jarenlang correspondent in Rusland. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat door en Afkomst, zijn verhalenbundel Vanillevla met frambozen en zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland, waarmee hij lovende kritieken oogstte en de Bob den Uyl Prijs 2015 won. In Een onbekende vriend verzamelde hij de mooiste verhalen uit de Russische literatuur.

Een onbekende vriend
Het is geen gemakkelijk opgave uit de veelheid van de Russische Bibliotheek de mooiste verhalen en passages te kiezen. Het verhaal over paard Cholstomjer opnemen én de scène uit Anna Karenina waarin Vronski zijn paard doodrijdt? Gaat een verhaal van Boenin ten koste van dat van Gogol of Toergenjev? Om nog maar te zwijgen van een keuze uit het complete werk van Tsjechov.NRC Handelsblad-redacteur Michel Krielaars is bereid gevonden om deze enorme klus te klaren. Als Ruslandliefhebber heeft hij de Russische literatuur sinds lang in zijn hart gesloten en hij geldt met recht als een kenner van de Russische Bibliotheek. In dit boek zijn persoonlijke keuze van mooiste verhalen uit de Russische literatuur.

<p>Michel Krielaars (1961) is chef Boeken van NRC Handelsbladen was daarvoor jarenlang correspondent in Rusland. Eerder verschenen zijn romans Meeuw, En het dansen gaat door en Afkomst, zijn verhalenbundel Vanillevla met frambozen en zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland, waarmee hij lovende kritieken oogstte en de Bob den Uyl Prijs 2015 won. In Een onbekende vriend verzamelde hij de mooiste verhalen uit de Russische literatuur.<br/><br/><b>Een onbekende vriend</b><br/>Het is geen gemakkelijk opgave uit de veelheid van de Russische Bibliotheek de mooiste verhalen en passages te kiezen. Het verhaal over paard Cholstomjer opnemen én de scène uit Anna Karenina waarin Vronski zijn paard doodrijdt? Gaat een verhaal van Boenin ten koste van dat van Gogol of Toergenjev? Om nog maar te zwijgen van een keuze uit het complete werk van Tsjechov.NRC Handelsblad-redacteur Michel Krielaars is bereid gevonden om deze enorme klus te klaren. Als Ruslandliefhebber heeft hij de Russische literatuur sinds lang in zijn hart gesloten en hij geldt met recht als een kenner van de Russische Bibliotheek. In dit boek zijn persoonlijke keuze van mooiste verhalen uit de Russische literatuur.<br/></p>
Live muziek: Arcadië Trio

Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. 

<p>Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Nina Wijsbek uit ‘De Puberdagboeken’
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Nina Wijsbek uit ‘De Puberdagboeken’
Luidspreker Luidspreker
23:13   De Torenkamer: Fransje Gimbrère - Dag 5
Wauw... Alweer de laatste dag in de torenkamer. Morgenochtend vertrek ik en is het avontuur helaas voorbij. Hoewel ik vol energie en drive...
De Torenkamer: Fransje Gimbrère - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht