Overzicht van 22 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Kees Olthuis Rondje Amsterdam Hoorn Kwartet van het Koninklijk Concertgebouworkest
Kees Olthuis - Rondje Amsterdam
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 22 augustus 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A: Lucerne Festival

Lucerne Festival Orchestra o.l.v. Riccardo Chailly
Lang Lang, piano
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Renny Ramakers

Kunsthistorica Renny Ramakers zette 25 jaar geleden met ontwerper Gijs Bakker het platform Droog op, waarmee ze ‘Dutch Design’ op de kaart zetten.

In 2018 is het 25 jaar geleden dat Droog Design zich voor het eerst presenteert tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Opeens is er, buiten de officiële beurs, ook een presentatie van jonge Nederlandse ontwerpers. Hun werk is radicaal anders: conceptueel, simpel en zonder toegevoegde verfraaiing. De samenstellers, Bakker en Ramakers, signaleren een nieuwe ontwerpmentaliteit bij een jongere generatie ontwerpers; hun presentatie veroorzaakt een ware sensatie.

Het designplatform Droog werkt samen met Nederlandse ontwerpers aan projecten en producten die maatschappelijke discussie op gang brengen.

<p>Kunsthistorica Renny Ramakers zette 25 jaar geleden met ontwerper Gijs Bakker het platform Droog op, waarmee ze ‘Dutch Design’ op de kaart zetten. <br/><br/>In 2018 is het 25 jaar geleden dat Droog Design zich voor het eerst presenteert tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Opeens is er, buiten de officiële beurs, ook een presentatie van jonge Nederlandse ontwerpers. Hun werk is radicaal anders: conceptueel, simpel en zonder toegevoegde verfraaiing. De samenstellers, Bakker en Ramakers, signaleren een nieuwe ontwerpmentaliteit bij een jongere generatie ontwerpers; hun presentatie veroorzaakt een ware sensatie. <br/><br/>Het designplatform Droog werkt samen met Nederlandse ontwerpers aan projecten en producten die maatschappelijke discussie op gang brengen. <br/></p>
Live muziek: Fringe - Nymphes et monstres

De Fringe is onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht 2018 (24 aug - 2 sept.) Het is een springplank voor jong talent. Het geeft getalenteerde musici de kans zich op enkele van de mooiste concertlocaties in de historische binnenstad van Utrecht te presenteren aan een groot publiek. Alle deelnemende ensembles krijgen ook het aanbod feedback van professionals te ontvangen.

Wij krijgen vanavond een voorproefje van:

Kat Carson sopraan
Dorota Matejová traverso
Yotam Haran cello
Punto Bawono theorbe

<p>De Fringe is onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht 2018 (24 aug - 2 sept.) Het is een springplank voor jong talent. Het geeft getalenteerde musici de kans zich op enkele van de mooiste concertlocaties in de historische binnenstad van Utrecht te presenteren aan een groot publiek. Alle deelnemende ensembles krijgen ook het aanbod feedback van professionals te ontvangen.<br/><br/>Wij krijgen vanavond een voorproefje van:</p><p>Kat Carson sopraan<br/>Dorota Matejová traverso<br/>Yotam Haran cello<br/>Punto Bawono theorbe<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:14   De Torenkamer: Vera Ketelaars - Dag 3
Ik heb een eerste grove (hiaten)laag neergelegd voor wat het hart van de voorstelling moet worden: het laatste gesprek tussen De...
De Torenkamer: Vera Ketelaars - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:49   Slaapservice: Jante Wortel uit Het beest
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jante Wortel uit Het beest

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht