Overzicht van 16 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Alexander Voormolen Concert voor 2 hobo's en orkest (1933) - deel II, "Arioso: Andantino cantabile" Pauline Oostenrijk [hobo] & Hans...
Alexander Voormolen - Concert voor 2 hobo's en orkest (1933) - deel II, "Arioso: Andantino cantabile
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 16 augustus 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

A: Styriarte


Concentus Musicus Wien o.l.v. Stefan Gottfried


Joseph Haydn - Symfonie nr. 53
Joseph Haydn - Symfonie nr. 48
Joseph Haydn - Sinfonia concertante in Bes Hob I:105


Opname van 18 juli in de Helmut-List-Halle in Graz


B: BBC Proms


Academy of St Martin in the Fields o.l.v. Joshua Bell (viool)


Felix Mendelssohn-Bartholdy – Ouverture Midzomernachtsdroom
Camille Saint-Saëns – Vioolconcert Nr.3


Opname van 12 augustus, Royal Albert Hall in Londen
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Anne-Fleur van der Heiden

Anne-Fleur van der Heiden (Rotterdam,1987) werd in 2013 geselecteerd voor de Schrijversvakschool Amsterdam. Publicaties zijn te vinden bij De Optimist, bloemlezingen van de Turing Gedichtenwedstrijd en De Revisor. Begin dit jaar verscheen haar debuutroman ’Klaproos’.

Klaproos
Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader Las. Las is terminaal ziek, en Noor kan de confrontatie met hen en met haar jeugd niet meer uit de weg gaan. Anne-Fleur van der Heiden schetst op trefzekere wijze een wereld waarin drugs en onvoorspelbaarheid de dienst uitmaken. Klaproos is een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving, en een genadeloze coming of age roman.

<p>Anne-Fleur van der Heiden (Rotterdam,1987) werd in 2013 geselecteerd voor de Schrijversvakschool Amsterdam. Publicaties zijn te vinden bij De Optimist, bloemlezingen van de Turing Gedichtenwedstrijd en De Revisor. Begin dit jaar verscheen haar debuutroman ’Klaproos’.<br/><br/><b>Klaproos</b><br/>Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader Las. Las is terminaal ziek, en Noor kan de confrontatie met hen en met haar jeugd niet meer uit de weg gaan. Anne-Fleur van der Heiden schetst op trefzekere wijze een wereld waarin drugs en onvoorspelbaarheid de dienst uitmaken. Klaproos is een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving, en een genadeloze coming of age roman.<br/></p>
Live muziek: Vivezza Trio

De Dag van de Romantische Muziek viert zondag 19 augustus tussen 12.00 en 21.00 uur zijn 32e editie in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival biedt een podium aan jong, aanstormend en vaak nog onbekend talent.

Ook het Vivezza Trio is die dag te horen, zij komen vanavond bij ons in de studio.

<p>De Dag van de Romantische Muziek viert zondag 19 augustus tussen 12.00 en 21.00 uur zijn 32e editie in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival biedt een podium aan jong, aanstormend en vaak nog onbekend talent.<br/><br/>Ook het Vivezza Trio is die dag te horen, zij komen vanavond bij ons in de studio.<br/></p>
De Torenkamer: Arike Gill - Dag 4

Ik kon vannacht niet zo goed slapen door de hectiek van gisteren. Rommeldag, kapotte pen, bellen naar klantenservice en veel te veel werk om het kunstwerk op tijd af te krijgen.


Hopelijk ga ik vandaag knallen. Stipt om 9 uur s’ ochtends sta ik als eerste klant voor de deur van de winkel waar ik de nieuwe 3D-pennen heb besteld. Ik heb er maar meteen twee gehaald, omdat ik niet nog een keer een halve dag zonder kan. Snel lees ik de handleiding door in de tram terug naar VondelCS. Gelukkig werken ze ongeveer hetzelfde als mijn oude pen. Ik ben ontzettend opgelucht. Zodra ik in het Torenkamertje sta, ga ik als een malle aan het werk. Er moet nog veel gebeuren.


Arike Gill dag 4 afb1.jpg


Vandaag gaat het lekker. Ik zit zo goed in de flow dat ik vergeet te eten, drinken en pauze te houden. De pennen pruttelen af en toe, dus ik ben er nog steeds niet zeker van dat ze het einde van de dag gaan halen. Misschien dat ze niet gemaakt zijn om vijf dagen non stop te gebruiken? ;)


Arike Gill dag 4 afb2.jpg


Arike Gill dag 4 afb3.jpg


Arike Gill dag 4 afb4.jpg


Ik houd vandaag deze blog kort, want ik moet weer verder werken. Het zou wel erg tof zijn als het werk af is op vrijdagavond. Het is alles of niets..

<p><span>Ik kon vannacht niet zo goed slapen door de hectiek van gisteren. Rommeldag, kapotte pen, bellen naar klantenservice en veel te veel werk om het kunstwerk op tijd af te krijgen.</span></p><p><span><br/></span></p><p><span>Hopelijk ga ik vandaag knallen. Stipt om 9 uur s’ ochtends sta ik als eerste klant voor de deur van de winkel waar ik de nieuwe 3D-pennen heb besteld. Ik heb er maar meteen twee gehaald, omdat ik niet nog een keer een halve dag zonder kan. Snel lees ik de handleiding door in de tram terug naar VondelCS. Gelukkig werken ze ongeveer hetzelfde als mijn oude pen. Ik ben ontzettend opgelucht. Zodra ik in het Torenkamertje sta, ga ik als een malle aan het werk. Er moet nog veel gebeuren.</span></p><p><span><br/></span></p><p></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41760/Arike%20Gill%20dag%204%20afb1.jpg" alt="Arike Gill dag 4 afb1.jpg" width="400"/></p><p></p><p><span><br/></span></p><p><span></span></p><p><span>Vandaag gaat het lekker. Ik zit zo goed in de flow dat ik vergeet te eten, drinken en pauze te houden. De pennen pruttelen af en toe, dus ik ben er nog steeds niet zeker van dat ze het einde van de dag gaan halen. Misschien dat ze niet gemaakt zijn om vijf dagen non stop te gebruiken? ;)</span></p><p><span><br/></span></p><p></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41761/Arike%20Gill%20dag%204%20afb2.jpg" alt="Arike Gill dag 4 afb2.jpg" width="400"/></p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41762/Arike%20Gill%20dag%204%20afb3.jpg" alt="Arike Gill dag 4 afb3.jpg" width="400"/></p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41763/Arike%20Gill%20dag%204%20afb4.jpg" alt="Arike Gill dag 4 afb4.jpg" width="400"/></p><p></p><p><span><br/></span></p><p><span></span></p><p><span>Ik houd vandaag deze blog kort, want ik moet weer verder werken. Het zou wel erg tof zijn als het werk af is op vrijdagavond. Het is alles of niets..</span></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Marjolijn van Heemstra uit En we noemen hem
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Marjolijn van Heemstra uit En we noemen hem
Luidspreker Luidspreker
23:19   Opium tipt
Opium Tipt de film Den skyldige

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht