Overzicht van 12 augustus 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Het Zondagochtend Concert archief

10:00 - 12:00

Het Zondagochtend Concert archief AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

10.04 uurConcerto d'Amsterdam o.l.v. Klaas StokMaarten Engeltjes, countertenor- J.S. Bach – 'Vergnügte Ruh', beliebte Seelenlust', BWV 17010.27 uurPieter Wispelwey, celloPaolo Giacometti, piano- J. Brahms - Vioolsonate, op.78 (arr.)10.54 uurRadio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus StenzGroot OmroepkoorAga Mikolaj, sopraanKristina Hammarström, mezzosopraanZoltán Nyári, tenorTareq Nazmi, bas- L. van Beethoven – Negende symfonie op.125
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert.
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie:

In deze uitzending

Vanmiddag geen Diskotabel. Maar wel de muzikale talkshow van het Grachtenfestival: Earbites. Dieuwertje Blok interviewt musici en er is livemuziek. De uitzending komt vanuit het Compagnietheater in Amsterdam.
Luidspreker Luidspreker
17:01   Earbites
Cellist Ella van Poucke
Luidspreker Luidspreker
17:10   Earbites
Seldom Sene
Luidspreker Luidspreker
17:21   Earbites
Babylon Strijkkwartet
Luidspreker Luidspreker
17:29   Earbites
Club Classique
Luidspreker Luidspreker
17:38   Earbites
Matthijs Leffers
Luidspreker Luidspreker
17:45   Earbites
DHD Trio
Luidspreker Luidspreker
17:01   Earbites
Earbites zondag 12 augustus
Ernst Daniël

18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Júlia Várady & Dietrich Fischer-Dieskau zingen romantische duetten

Júlia Várady (Roemenië, 1941) is een Duitse sopraan van Hongaarse afkomst. In 1962 maakte ze haar debuut als mezzosopraan in Glucks Orfeo ed Euridice en in Mozarts Così fan tutte.In 1970 voegde ze zich bij de opera van Frankfurt-am-Main en daarna zong ze door vrijwel heel Europa. In 1978 vertolkte ze de rol van Cordelia in Aribert Reimanns opera Lear, samen met de Duitse bariton Dietrich Fischer-Dieskau, met wie ze een jaar eerder in het huwelijk was getreden. In 1998 trok ze zich terug uit de opera. Momenteel is ze gastdocent aan de Hochschulefür Musik Hanns Eisler in Berlijn.Dietrich Fischer-Dieskau (Berlijn, 1925 – 2012) was een Duitse baritonzanger. Hij was gespecialiseerd in het lied, maar zong ook opera en oratoria. Hij was ook dirigent, kunstschilder en musicoloog. Hij werd door velen als een van de belangrijkste klassieke liedzangers van de tweede helft van de twintigste eeuw gezien en is een van de meest opgenomen artiesten (met meer dan 400 elpees en cd's).

<p>Júlia Várady (Roemenië, 1941) is een Duitse sopraan van Hongaarse afkomst. In 1962 maakte ze haar debuut als mezzosopraan in Glucks Orfeo ed Euridice en in Mozarts Così fan tutte.In 1970 voegde ze zich bij de opera van Frankfurt-am-Main en daarna zong ze door vrijwel heel Europa. In 1978 vertolkte ze de rol van Cordelia in Aribert Reimanns opera Lear, samen met de Duitse bariton Dietrich Fischer-Dieskau, met wie ze een jaar eerder in het huwelijk was getreden. In 1998 trok ze zich terug uit de opera. Momenteel is ze gastdocent aan de Hochschulefür Musik Hanns Eisler in Berlijn.Dietrich Fischer-Dieskau (Berlijn, 1925 – 2012) was een Duitse baritonzanger. Hij was gespecialiseerd in het lied, maar zong ook opera en oratoria. Hij was ook dirigent, kunstschilder en musicoloog. Hij werd door velen als een van de belangrijkste klassieke liedzangers van de tweede helft van de twintigste eeuw gezien en is een van de meest opgenomen artiesten (met meer dan 400 elpees en cd's).<br/></p>
Hoogtepunten uit Manon

Manon is de populairste opera van Massenet, en neemt vanaf het begin een belangrijke plaats in in het uitvoeringsrepertoire. Het is een wezenlijk voorbeeld van de charme en vitaliteit van de muziek en de cultuurvan de Parijzenaars tijdens La Belle Époque.

<p>Manon is de populairste opera van Massenet, en neemt vanaf het begin een belangrijke plaats in in het uitvoeringsrepertoire. Het is een wezenlijk voorbeeld van de charme en vitaliteit van de muziek en de cultuurvan de Parijzenaars tijdens La Belle Époque. <br/></p>
Zomeravondconcert

20:00 - 23:00

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

SCHUBERTIADE SCHWARZENBERG
Concert gegeven op 25 juni 2018 vanuit de Angelika Kauffmann Hall te Schwarzenberg door het Jerusalem Quartet
1. Strijkkwartet nr.17 in Bes, K.458 (‘Jacht’) - Wolfgang Amadeus Mozart

PROMS LONDON
Concert gegeven op 9 augustus 2018 in de Royal Albert Hall te London door Philharmonia Orchestra olv. Esa-Pekka Salonen.

2. Adagio uit Symfonie nr.10 - Gustav Mahler
3. Eerste Akte uit ‘Die Walküre’ - Richard Wagner

Met Anja Kampe (Sieglinde), Robert Dean Smith (Siegmund), Franz-Josef Selig (Hunding)

SCHUBERTIADE SCHWARZENBERG
Concert gegeven op 25 juni 2018 vanuit de Angelika Kauffmann Hall te Schwarzenberg door het Jerusalem Quartet met Gary Hoffman, cello.
4. Strijkkwintet in C, D.956 - Franz Schubert
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht