Overzicht van 7 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Elsbeth Gruteke

In deze uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
NTR ZaterdagMatinee uit het archief

14:00 - 17:30

NTR ZaterdagMatinee uit het archief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In de zomermaanden zijn er geen live Matinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in plaats daarvan klinken hoogtepunten uit het Matinee-archief. Deze zomermaanden een terugblik op het afgelopen seizoen, én een vooruitblik op het volgende. Eén van de motto's van het afgelopen seizoen was: Vrijheid! Vandaag de herhaling van Beethovens bevrijdingsopera Leonore, uitgevoerd door een topsolistencast, de Zürcher Sing-Akademie, en het Freiburger Barockorchester olv René Jacobs. Daarna een uitvoering van Dvorak's 7e Symfonie door het Radio Filharmonisch Orkest olv Pablo Heras-Casado, een dirigent die net als Jacobs regelmatig samenwerkt met het Freiburger Barockorchester, maar ook eerder in de ZaterdagMatinee te gast was met met zowel het Radio Filharmonisch Orkest als het Ensemble Intercontemporrain. In het nieuwe Matinee-seizoen gaat de veelzijdige Heras-Casado met drie verschillende optredens een bijzondere rol vervullen. In verband met de lengte van dit archiefprogramma is er deze week geen Matinee-Café. Voor details zie de speellijst.
Podium

In deze uitzending

Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Hans Smit. Redactieadres: podium@ntr.nl.
Zomeravondconcert

19:00 - 23:00

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam door het Nederlands Philharmonisch Orkest olv. Nuno Coelho met medewerking van Noa Wildschut, viool.

1. Le carnaval romain, H 95, op.9 ‘Ouverture caractéristique’ - Hector Berlioz

2 Eerste vioolconcert in g, op.26 - Max Bruch

3. Zevende symfonie in d, op.70 - Antonín Dvořák
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Op Radio 4 staat Tom Klaassen dit weekend stil bij… stilstaande muziek - beter bekend als ‘verticale’ muziek. Soundscapes, klankschappen, en in het algemeen: muziek die niet een lineair verhaal vertelt, maar een eeuwigdurend moment wil vasthouden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht