Overzicht van 6 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Leopold Mozart Symfonie in G gr.t., "Kindersinfonie" - deel I, "Allegro" Kremerata Baltica o.l.v. Gidon Kremer
Leopold Mozart - Symfonie in G gr.t., "Kindersinfonie" - deel I, "Allegro"
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 6 juli 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Koor en symfonieorkest van de Beierse omroep o.l.v. Kent Nagano


Olivier Messiaen - Chronochromie
Anton Bruckner - Mis nr. 2 in e


Rechtstreeks vanuit de Herculeszaal in München
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
TorenkamerEXPO

Maar liefst 50 kunstenaars werkten afgelopen jaar in de Torenkamer van VondelCS. Tijdens de 4e editie van de TorenkamerEXPO komt al hun werk samen.Schermafbeelding 2018-06-05 om 13.26.45.pngDe Rotterdamse style profiler Ellie Uyttenbroek is curator en bedacht een opvallend en vernieuwend concept voor de lastige opgave om 50 kunstwerken in de beperkte tentoonstellingsruimte van VondelCS te exposeren: ze opent een miniatuurmuseum.Het miniatuurmuseum bestaat uit twee enorme maquettes en in het museum heeft iedere kunstenaar een eigen zaal waarin de Torenkamerkunst als miniatuur getoond wordt.

Opening op 6 juli om 18.00 uur is vrij toegankelijk voor publiek

<p>Maar liefst 50 kunstenaars werkten afgelopen jaar in de Torenkamer van VondelCS. Tijdens de 4e editie van de TorenkamerEXPO komt al hun werk samen.Schermafbeelding 2018-06-05 om 13.26.45.pngDe Rotterdamse style profiler Ellie Uyttenbroek is curator en bedacht een opvallend en vernieuwend concept voor de lastige opgave om 50 kunstwerken in de beperkte tentoonstellingsruimte van VondelCS te exposeren: ze opent een miniatuurmuseum.Het miniatuurmuseum bestaat uit twee enorme maquettes en in het museum heeft iedere kunstenaar een eigen zaal waarin de Torenkamerkunst als miniatuur getoond wordt.<br/><br/><i>Opening op 6 juli om 18.00 uur is vrij toegankelijk voor publiek</i><br/></p>
Live muziek: Amsterdam Brass Quintet

Het Amsterdam Brass Quintet werd opgericht in januari 2004. Het kwintet bestaat uit een groep jonge koperblazers die niet alleen elke dag hard werken op hun instrument maar ook bezig zijn om het publiek op een nieuwe manier te bereiken. De verschillende stijlen muziek die het kwintet kan brengen is zeer breed. U kunt van hen Canzona's van Gabriëli en Fuga's van Bach horen, maar ook nummers van de Beatles en Curaçaosche Danzas. Omdat het koperkwintet qua vorm niet altijd even populair is geweest (vooral in Europa) is het vinden van originele muziek altijd een grote uitdaging voor de leden. Sommigen nemen dit zelfs zo serieus dat ze zelf stukken componeren, zoals "Parabolen" van Misha Sporck.
Het kwintet bestaat uit: Thomas Geerts, Misha Sporck, Dani Sanchez Marcos, Rolf Hoogenberg, Thomas Piet

<p>Het Amsterdam Brass Quintet werd opgericht in januari 2004. Het kwintet bestaat uit een groep jonge koperblazers die niet alleen elke dag hard werken op hun instrument maar ook bezig zijn om het publiek op een nieuwe manier te bereiken. De verschillende stijlen muziek die het kwintet kan brengen is zeer breed. U kunt van hen Canzona's van Gabriëli en Fuga's van Bach horen, maar ook nummers van de Beatles en Curaçaosche Danzas. Omdat het koperkwintet qua vorm niet altijd even populair is geweest (vooral in Europa) is het vinden van originele muziek altijd een grote uitdaging voor de leden. Sommigen nemen dit zelfs zo serieus dat ze zelf stukken componeren, zoals &#34;Parabolen&#34; van Misha Sporck.<br/>Het kwintet bestaat uit: Thomas Geerts, Misha Sporck, Dani Sanchez Marcos, Rolf Hoogenberg, Thomas Piet<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Hannah van Binsbergen uit Kwaad gesternte
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Hannah van Binsbergen uit Kwaad gesternte

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht