Overzicht van 5 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Michail Glinka 'Variaties op een thema van Mozart Lavinia Meijer [harp]
kettingreactie 5 juni 2018
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
WhatsAb 5 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit de Eglise du Collège Saint-Michel te Fribourg door Ensemble Correspondances olv. Sébastien Daucé.

Werken van Marc-Antoine Charpentier
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Leontine Coelewij & Harm Stevens

Leontine Coelewij (conservator moderne kunst, Stedelijk Museum Amsterdam) en Harm Stevens (conservator geschiedenis 20e eeuw, Rijksmuseum) zijn te gast, zij leidden de teams voor het onderzoek en het samenstellen van de tentoonstelling AMSTERDAM MAGISCH CENTRUM, KUNST EN TEGENCULTUUR 1967–1970 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Amsterdam magisch centrum
Wie aan de late jaren zestig denkt, ziet al snel het hippie-protest tegen de Vietnamoorlog voor zich, en de grote studentenopstand in Parijs. Het Stedelijk kijkt voorbij deze bekende feiten. De grote tentoonstelling 'Amsterdam Magisch Centrum', vanaf deze zomer te zien, werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.

<p>Leontine Coelewij (conservator moderne kunst, Stedelijk Museum Amsterdam) en Harm Stevens (conservator geschiedenis 20e eeuw, Rijksmuseum) zijn te gast, zij leidden de teams voor het onderzoek en het samenstellen van de tentoonstelling AMSTERDAM MAGISCH CENTRUM, KUNST EN TEGENCULTUUR 1967–1970 in het Stedelijk Museum Amsterdam.<br/><br/><b>Amsterdam magisch centrum</b><br/>Wie aan de late jaren zestig denkt, ziet al snel het hippie-protest tegen de Vietnamoorlog voor zich, en de grote studentenopstand in Parijs. Het Stedelijk kijkt voorbij deze bekende feiten. De grote tentoonstelling 'Amsterdam Magisch Centrum', vanaf deze zomer te zien, werpt nieuw licht op de grensoverschrijdende ontwikkelingen van die tijd en op het internationale karakter van Amsterdam als laboratorium voor vernieuwingen in kunst en maatschappij.<br/></p>
Live muziek: Ensemble Oriana

Ensemble Oriana is in 2009 opgericht door blokfluitisten Yorgos Pavlakos, Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman. Al snel besloten zij op zoek te gaan naar vocalisten. Sindsdien treden ze in wisselende bezetting op. Bij Opium zijn blokfluitisten Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman samen met sopraan Esther Kronenburg en tenor Joep van Buchem te horen.


Tijdens de afgelopen jaren heeft het ensemble regelmatig concerten gegeven, waarbij ze voornamelijk oude muziek spelen uit de veertiende en vijftiende eeuw. Door zelf programma’s samen te stellen en eigen concepten en ideeën te bedenken en uit te werken, heeft het ensemble zich ontwikkeld van een ‘conservatoriumgroepje’ tot een volwassen ensemble.

<p><span>Ensemble Oriana is in 2009 opgericht door blokfluitisten Yorgos Pavlakos, Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman. Al snel besloten zij op zoek te gaan naar vocalisten. Sindsdien treden ze in wisselende bezetting op. Bij Opium zijn blokfluitisten Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman samen met sopraan Esther Kronenburg en tenor Joep van Buchem te horen.</span></p><p><span><br/></span></p><p><span>Tijdens de afgelopen jaren heeft het ensemble regelmatig concerten gegeven, waarbij ze voornamelijk oude muziek spelen uit de veertiende en vijftiende eeuw. Door zelf programma’s samen te stellen en eigen concepten en ideeën te bedenken en uit te werken, heeft het ensemble zich ontwikkeld van een ‘conservatoriumgroepje’ tot een volwassen ensemble.</span></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Marita de Sterck - Sprookje uit Wreed schoon
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in VondelCS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Marita de Sterck - Sprookje uit Wreed schoon
Luidspreker Luidspreker
23:24   Opium tipt
Opium Tipt: Film Western

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht