Overzicht van 27 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Wilhelm Peterson-Berger Ved havet, op11 nr.3 Malmö Kamerkoor
Wilhelm Peterson Berger - Ved havet, op. 11 nr.3
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Luidspreker Luidspreker
17:29   Saxofonist Benjamin Herman over Summertime van Gershwin
Saxofonist Benjamin Herman over Summertime
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

DEEL 1
Concert gegeven op 21 juni vanuit de Max Littmann Hall te Kissingen door het Vienna Symphony Orchestra olv. Gustavo Gimeno.

1. The Unanswered Question - Charles Ives

2. Percussieconcert (‘Conjurer’) - John Corigliano
Met: Martin Grubinger, percussie

3. Symfonie no.6 in b (“Pathétique’) - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

DEEL 2

Concert gegeven op 29 juni vanuit de Angelika Kauffmann Hall te Schwarzenberg door Marc-André Hamelin, piano.

4. Pianosonate no.20 in A, D.959 - Franz Schubert
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Vincent van Vilsteren

In het Drents Museum is de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving te zien. Conservator archeologie en samensteller van de tentoonstelling, Vincent van Vilsteren is bij ons te gast.

Iran – Bakermat van de beschaving
In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

<p>In het Drents Museum is de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving te zien. Conservator archeologie en samensteller van de tentoonstelling, Vincent van Vilsteren is bij ons te gast.<br/><br/><b>Iran – Bakermat van de beschaving</b><br/>In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/E8yaHPWezMI"></iframe><br/></p>
Live muziek: Caspar Vos em Marcus van den Munckhof

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het Artez-conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. Hij was vorig jaar de winnaar van de publieksprijs van Dutch Classical Talent (zie foto).

Marcus van den Munckhof studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium van Tilburg. Hij volgde lessen bij Marc Knippenberg, Maarten Mostert, Monique Bartels, Paul Uyterlinde en Jeroen den Herder. Marcus is sinds 2013 vast lid van het Cello8ctet Amsterdam. Hiermee geeft hij talloze concerten in binnen en buitenland. Als solist trad Marcus op bij oa. het Philips Symfonieorkest en bij Het Brabants Orkest. 

<p>Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het Artez-conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. Hij was vorig jaar de winnaar van de publieksprijs van Dutch Classical Talent (zie foto).<br/><br/>Marcus van den Munckhof studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium van Tilburg. Hij volgde lessen bij Marc Knippenberg, Maarten Mostert, Monique Bartels, Paul Uyterlinde en Jeroen den Herder. Marcus is sinds 2013 vast lid van het Cello8ctet Amsterdam. Hiermee geeft hij talloze concerten in binnen en buitenland. Als solist trad Marcus op bij oa. het Philips Symfonieorkest en bij Het Brabants Orkest. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Martijn den Ouden - gedicht uit De beloofde dinsdag
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Martijn den Ouden - gedicht uit bundel De beloofde dinsdag
Luidspreker Luidspreker
23:11   De Torenkamer: Yara de Kok - Dag 5
Mijn allerlaatste dag... Helaas! Ik had nog best even willen blijven. Zo productief als de afgelopen dagen ben ik al een lange tijd niet...
De Torenkamer: Yara de Kok - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht