Overzicht van 26 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Julius Röntgen Chinesische Lieder, op.66 - nr.13, "Abend auf dem Fluss" Robert Muuse [bariton] & Micha van Weers [piano]
Julius Röntgen - Chinesische Lieder, op.66 - nr.13, "Abend auf dem Fluss"
Luidspreker Luidspreker
11:36   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 26 juli 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Delft Chamber Music Festival


Liza Ferschtman and friends


Ludwig van Beethoven – An die ferne Geliebte
Alexandr Scriabin – Deux morceaux op.57
Alban Berg – Altenberg Lieder
Johannes Brahms – Strijksextet nr.2 op.36


Rechtstreeks vanuit Museum Prinsenhof Delft
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Wim Hupperetz

Wim Hupperetz is directeur van Allard Pierson Museum in Amsterdam. Op dit moment is daar een tentoonstelling te zien van vroege kleurenfotografie uit de collectie van Albert Kahn.

De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918
Om de wereldvrede te bevorderen liet deze Franse bankier vanaf 1908 wereldwijd volkeren fotograferen. Dankzij een nieuw procedé kon dat in kleur. Een keuze uit de collectie-Kahn is nu voor het eerst in Nederland te zien. Bruiklenen uit Nederlandse instellingen maken de tentoonstelling compleet.

<p>Wim Hupperetz is directeur van Allard Pierson Museum in Amsterdam. Op dit moment is daar een tentoonstelling te zien van vroege kleurenfotografie uit de collectie van Albert Kahn.<br/><br/><b>De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918</b><br/>Om de wereldvrede te bevorderen liet deze Franse bankier vanaf 1908 wereldwijd volkeren fotograferen. Dankzij een nieuw procedé kon dat in kleur. Een keuze uit de collectie-Kahn is nu voor het eerst in Nederland te zien. Bruiklenen uit Nederlandse instellingen maken de tentoonstelling compleet.<br/></p>
De Torenkamer: Yara de Kok - Dag 4

En toen was het alweer donderdag!


Vandaag had ik veel zin om te gaan schilderen. Toen ik hiermee begon, merkte ik alleen al snel dat dit niet mijn beste idee ooit was. Een schilderij heeft wat meer tijd en rust nodig, dus dit bewaar ik voor een ander moment.

Wat ik wel kon doen, was het bewerken van een aantal collages met verf. Zo kan ik de beelden nog net iets meer aanpassen naar mijn zin. Verder heb ik alle collages van de muur gehaald en ben ik ze allemaal (ondertussen al 25!) afzonderlijk gaan fotograferen.


Yara de Kok dag 4 afb1.jpg


Dit heb ik gedaan, zodat ik vervolgens op mijn laptop makkelijk kon gaan spelen met het maken van een selectie. Op deze manier ben ik tot een serie gekomen van 5 werken die ik nu ga uitwerken in een groter formaat en op goede kwaliteit papier. Ik denk dat deze serie het werk gaat worden dat ik morgen presenteer tijdens mijn laatste uitzending.


Yara de Kok dag 4 afb2.jpg


Al heb ik vandaag wat minder gedaan dan dat ik zou willen (35 graden maakt je toch een beetje sloom), het was weer een fijne dag in het torentje. Morgen wil ik mijn selectie uitwerken en mijn onderzoekje over deze plek uitschrijven. Op naar de laatste dag dus!

<p>En toen was het alweer donderdag!</p><p><br/></p><p>Vandaag had ik veel zin om te gaan schilderen. Toen ik hiermee begon, merkte ik alleen al snel dat dit niet mijn beste idee ooit was. Een schilderij heeft wat meer tijd en rust nodig, dus dit bewaar ik voor een ander moment.</p><p>Wat ik wel kon doen, was het bewerken van een aantal collages met verf. Zo kan ik de beelden nog net iets meer aanpassen naar mijn zin. Verder heb ik alle collages van de muur gehaald en ben ik ze allemaal (ondertussen al 25!) afzonderlijk gaan fotograferen.</p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41571/Yara%20de%20Kok%20dag%204%20afb1.jpg" alt="Yara de Kok dag 4 afb1.jpg" width="400"/></p><p><br/></p><p>Dit heb ik gedaan, zodat ik vervolgens op mijn laptop makkelijk kon gaan spelen met het maken van een selectie. Op deze manier ben ik tot een serie gekomen van 5 werken die ik nu ga uitwerken in een groter formaat en op goede kwaliteit papier. Ik denk dat deze serie het werk gaat worden dat ik morgen presenteer tijdens mijn laatste uitzending.</p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41572/Yara%20de%20Kok%20dag%204%20afb2.jpg" alt="Yara de Kok dag 4 afb2.jpg" width="400"/></p><p><br/></p><p>Al heb ik vandaag wat minder gedaan dan dat ik zou willen (35 graden maakt je toch een beetje sloom), het was weer een fijne dag in het torentje. Morgen wil ik mijn selectie uitwerken en mijn onderzoekje over deze plek uitschrijven. Op naar de laatste dag dus!</p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Haro Kraak uit Lekhoofd
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Haro Kraak uit Lekhoofd

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht