Overzicht van 25 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:32   Kettingreactie
Julius Röntgen Strijktrio nr.7 - deel IV, "Allegretto con grazia" Lendvai String Trio
Julius Röntgen - Strijktrio nr.7 - deel IV, "Allegretto con grazia"
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 25 juli 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Styriarte Festival


Anna Lucia Richter, sopraan
Johanna van der Deken, mezzosopraan
Johannes Chum, tenor
Mathias Hausmann, bariton
Concentus Musicus Wien en Arnold Schoenberg Koor o.l.v. Andrés Oroczo-Estrada


Franz Schubert - Mis nr. 5 in As, D. 678
Franz Schubert - Magnificat in C, D. 486
Franz Schubert - Tantum ergo, D. 962


Opname van 7 juli 2018, Pfarrkirche Stainz, Stainz
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos (1957) is redacteur kunst bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. 'Doe je best' s haar nieuwste essaybundel.

Doe je best
Hoe moeten wij leven? De onmogelijkheid van de vraag vind je verrassend genoeg niet terug in de antwoorden die Marjoleine de Vos erop tracht te geven. We kunnen leren van de klassieken. Poëzie helpt. Een mooie maaltijd en een prachtige tuin helpen ook. Reizen. Religie. Deze verzameling persoonlijk essays tonen een wereldbeschouwing van deze tijd die meervoudig is, nooit absoluut.

<p>Marjoleine de Vos (1957) is redacteur kunst bij NRC Handelsblad. Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. 'Doe je best' s haar nieuwste essaybundel.<br/><br/><b>Doe je best</b><br/>Hoe moeten wij leven? De onmogelijkheid van de vraag vind je verrassend genoeg niet terug in de antwoorden die Marjoleine de Vos erop tracht te geven. We kunnen leren van de klassieken. Poëzie helpt. Een mooie maaltijd en een prachtige tuin helpen ook. Reizen. Religie. Deze verzameling persoonlijk essays tonen een wereldbeschouwing van deze tijd die meervoudig is, nooit absoluut. <br/></p>
Live muziek: Henriëtte de Groot en Tjako van Schie

Henriëtte de Groot studeerde zang aan de conservatoria van Utrecht, Salzburg en Nancy. Zij zong verschillende operarollen op internationale podia, waaronder Tatyana in Eugen Onegin, Nedda in Pagliacci en Susanna in Segreto di Susanna. Zij was van 1995-2003 verbonden aan De Nederlandse Opera. Momenteel zingt zij concerten in binnen-en buitenland. Naast haar werk als zangeres geeft zij zangles in Coevorden en Emmen.

Tjako van Schie studeerde piano aan het conservatorium in Zwolle bij Ben Smits. Sinds 1994 is hij correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan de Escola Superior de Musica das Artes do Espectaculo in Portugal. Hij werkt onder andere samen met de violist Adriaan Stoet en de saxofonist Henk van Twillert.

<p>Henriëtte de Groot studeerde zang aan de conservatoria van Utrecht, Salzburg en Nancy. Zij zong verschillende operarollen op internationale podia, waaronder Tatyana in Eugen Onegin, Nedda in Pagliacci en Susanna in Segreto di Susanna. Zij was van 1995-2003 verbonden aan De Nederlandse Opera. Momenteel zingt zij concerten in binnen-en buitenland. Naast haar werk als zangeres geeft zij zangles in Coevorden en Emmen.<br/><br/>Tjako van Schie studeerde piano aan het conservatorium in Zwolle bij Ben Smits. Sinds 1994 is hij correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam en gastdocent aan de Escola Superior de Musica das Artes do Espectaculo in Portugal. Hij werkt onder andere samen met de violist Adriaan Stoet en de saxofonist Henk van Twillert.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
22:55   De Torenkamer: Yara de Kok - Dag 3
Woensdag 25 juli; wat was het weer een extreem tropische dag. Maar geen probleem: het werk in het torentje gaat lekker door. Vandaag heb...
De Torenkamer: Yara de Kok - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice: Nina Polak uit Toen Amsterdam mijzelf nog was
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Nina Polak uit Toen Amsterdam mijzelf nog was

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht