Overzicht van 2 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:29   Kettingreactie
Josquin Desprez La déploration de Johannes Ockeghem, "Nymphes des bois" (Arr.) Blindman Saxophone Quartet
Josquin Desprez - La déploration de Johannes Ockeghem, "Nymphes des bois" (Arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:28   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 2 juli 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam door het Groot Omroepkoor olv. Eric Whitacre met medewerking van David Allsopp, countertenor.

1. Warm-Up - Leonard Bernstein

2. The City and the Sea - Eric Whitacre

3. Lux aurumque - Eric Whitacre

4. Chichester Psalms - Leonard Bernstein

5. The Chelsea Carol - Eric Whitacre

6. Shenandoah - traditioneel (arr. James Erb)

7. The Seal Lullaby - Eric Whitacre

8. Animal Crackers Volumes 1 & 2 - Eric Whitacre

9. Old American Songs - Aaron Copland
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Radna Fabias

Radna Fabias (1983) is geboren en getogen op de Nederlandse Antillen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en won in 2016 de poëzieprijs van de stad Oostende. 'Habitus' is haar debuut, bekroond met de C. Buddingh’-prijs 2018, de jaarlijkse onderscheiding voor het beste poëziedebuut.

Habitus

Schuchter en aan de schaduwrand van het dichtersrumoer schreef Radna Fabias al jaren gedichten. Nu ze ermee naar buiten treedt blijkt het bepaald geen verstilde poëzie te zijn. In deze bij vlagen donkere, wezenlijk (maar verre van vreugdeloos) feministische en onverschrokken existentialistische bundel vraagt een vrouw zich af wat ''thuis' is. Die plaatsbepaling – misschien tegelijk een coming-out – voltrekt zich op meedogenloze wijze. Habitus is een bundel vol zinderende en zintuiglijke beelden, schuimende, kolkende, fonkelende en aangolvende regels.
Foto: Wouter le Duc

<p>Radna Fabias (1983) is geboren en getogen op de Nederlandse Antillen. Zij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en won in 2016 de poëzieprijs van de stad Oostende. 'Habitus' is haar debuut, bekroond met de C. Buddingh’-prijs 2018, de jaarlijkse onderscheiding voor het beste poëziedebuut.<br/><b><br/>Habitus</b><br/>Schuchter en aan de schaduwrand van het dichtersrumoer schreef Radna Fabias al jaren gedichten. Nu ze ermee naar buiten treedt blijkt het bepaald geen verstilde poëzie te zijn. In deze bij vlagen donkere, wezenlijk (maar verre van vreugdeloos) feministische en onverschrokken existentialistische bundel vraagt een vrouw zich af wat ''thuis' is. Die plaatsbepaling – misschien tegelijk een coming-out – voltrekt zich op meedogenloze wijze. Habitus is een bundel vol zinderende en zintuiglijke beelden, schuimende, kolkende, fonkelende en aangolvende regels.<br/><i>Foto: Wouter le Duc</i><br/></p>
Live muziek: Camerata RCO

Camerata RCO bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het plezier dat de musici beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het musiceren in kleine bezetting. In wisselende samenstellingen speelt Camerata RCO over de hele wereld kamermuziek en soloconcerten met kamerorkest. Het ensemble maakte talloze radio- en tv-opnamen en nam voorGutman Records cd’s op met muziek van onder anderen Corelli, Mozart, Mendelssohn en Ravel. Met de Spaanse dirigent Gustavo Gimeno bracht Camerata RCO ook een opname uit met Mahlers Negende symfonie in een bewerking voor kamerorkest.

<p><b></b>Camerata RCO bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het plezier dat de musici beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het musiceren in kleine bezetting. In wisselende samenstellingen speelt Camerata RCO over de hele wereld kamermuziek en soloconcerten met kamerorkest. Het ensemble maakte talloze radio- en tv-opnamen en nam voorGutman Records cd’s op met muziek van onder anderen Corelli, Mozart, Mendelssohn en Ravel. Met de Spaanse dirigent Gustavo Gimeno bracht Camerata RCO ook een opname uit met Mahlers Negende symfonie in een bewerking voor kamerorkest.<br/><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Jordi Lammers - Voor elke dode buurvrouw
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in VondelCS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jordi Lammers - Voor elke dode buurvrouw

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht