Overzicht van 15 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Het Zondagochtend Concert archief

10:00 - 12:00

Het Zondagochtend Concert archief AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

10.05 uurLuzerner Symfonie Orchester o.l.v. James GaffiganVadim Gluzman, viool- M. Bruch – Eerste vioolconcert10.28 uur Emily Beynon, fluitMikhail Zemtsov, altvioolGodelieve Schrama, harp- C.P.E. Bach - Trio voor fluit, altviool en harp10.44 uur Die Rheinische KantoreiDas kleine Konzert o.l.v. Hermann Max- J.S. Bach – Cantate 'Herz und Mund und Tat und Leben', BWV 14711.13 uurRadio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart- J. Brahms – Eerste symfonie
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert.
Het Zondagmiddagconcert

14:00 - 16:30

Het Zondagmiddagconcert AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

In juli en augustus een viertal herhalingen van de mooiste 'Ongehoord' afleveringen van het afgelopen seizoen. Vandaag: sopraan en dirigente Barbara Hannigan. Samen met Ludwig won ze deze winter een Grammy met het album "Crazy Girl Crazy".
In gesprek met Lex Bohlmeijer blijkt dat haar loopvaan niet altijd over rozen ging... Een herhaling van de special die op 3 december 2017 werd uitgezonden.
Ernst Daniël

18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Portret van Ramón Vargas

Ramón Vargas (11 September 1960) is een Mecixaanse tenor, hij werd geborne in mexico Citya als zevende kind in een gezin met kinderen. Hij studeerde pedagogiek en psychologie, maar besloot zich toen toch volledig op zijn zangcarrière te richten.Op zijn negende werd hij solist in het jongenskoor van de Basilica van Guadalupe. Hij ging zang studeren en maakte zijn professionele debuut in de opera Lo Speziale van Haydn. Zijn eerste grote rol kwam een jaar later: Fenton in Verdi’s Falstaff.Nadat Vargas de Enrico Caruso Tenor Competition in Milaan had gewonnen, rondde hij zijn studie af in Oostenrijk. Zijn eerste contract kreeg hij bij de opera van Luzern.In 1992 debuteerde hij bij de Metropolitan Opera als Edgardo in Lucia di Lammermoor, als vervanger van Luciano Pavarotti.

Foto door Ivanaivanova - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24866932

<p>Ramón Vargas (11 September 1960) is een Mecixaanse tenor, hij werd geborne in mexico Citya als zevende kind in een gezin met kinderen. Hij studeerde pedagogiek en psychologie, maar besloot zich toen toch volledig op zijn zangcarrière te richten.Op zijn negende werd hij solist in het jongenskoor van de Basilica van Guadalupe. Hij ging zang studeren en maakte zijn professionele debuut in de opera Lo Speziale van Haydn. Zijn eerste grote rol kwam een jaar later: Fenton in Verdi’s Falstaff.Nadat Vargas de Enrico Caruso Tenor Competition in Milaan had gewonnen, rondde hij zijn studie af in Oostenrijk. Zijn eerste contract kreeg hij bij de opera van Luzern.In 1992 debuteerde hij bij de Metropolitan Opera als Edgardo in Lucia di Lammermoor, als vervanger van Luciano Pavarotti.<br/><br/>Foto door Ivanaivanova - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24866932<br/></p>
Hoogtepunten uit Manon Lescaut

Manon Lescaut is opera van Giacomo Puccini. Het was zijn derde opera en de eerste die hem internationale faam zou brengen. Het was ook een commercieel succes zodat de componist geen geldzorgen meer had. De première vond plaats op 1 februari 1893 in het Teatro Regio, Turijn. Aan het libretto dat een bewogen ontstaansgeschiedenis kende, is gewerkt door zeven verschillende auteurs: Ruggiero Leoncavallo, Marco Praga, Giuseppe Giacosa, Domenico Oliva, Luigi Illica, Giulio Ricordi, Giuseppe Adami en de componist zelf. Het libretto is gebaseerd op het kort verhaal L’Histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost dat in 1731 werd gepubliceerd.

<p>Manon Lescaut is opera van Giacomo Puccini. Het was zijn derde opera en de eerste die hem internationale faam zou brengen. Het was ook een commercieel succes zodat de componist geen geldzorgen meer had. De première vond plaats op 1 februari 1893 in het Teatro Regio, Turijn. Aan het libretto dat een bewogen ontstaansgeschiedenis kende, is gewerkt door zeven verschillende auteurs: Ruggiero Leoncavallo, Marco Praga, Giuseppe Giacosa, Domenico Oliva, Luigi Illica, Giulio Ricordi, Giuseppe Adami en de componist zelf. Het libretto is gebaseerd op het kort verhaal L’Histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost dat in 1731 werd gepubliceerd. <br/></p>
Zomeravondconcert

20:00 - 23:00

Zomeravondconcert AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam door het Orkest van het Oosten olv. Ed Spanjaard met medewerking van Severin von Eckardstein, piano.

1. Children’s Corner - Claude Debussy

2. Pianoconcert in G - Maurice Ravel

3. Zesde symfonie in b, op.74 ‘Pathétique’ - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht