Overzicht van 14 juli 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

Vandaag in de uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Musica Religiosa

09:00 - 10:00

Musica Religiosa EO

Presentatie: Gerja Wolf

Vandaag in de uitzending

Iedere zaterdag wakker worden met klassieke muziek met een religieuze signatuur.
Een goedemorgen met...Louise van Deth

10:00 - 12:00

Een goedemorgen met...Louise van Deth AVROTROS

Presentatie: Diverse presentatoren

Vandaag in de uitzending

Zaterdag 14 juli presenteert Louise van Deth, directeur van Aidsfonds en Soa Aids Nederland.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

Vandaag in de uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
NTR ZaterdagMatinee uit het archief

14:00 - 16:30

NTR ZaterdagMatinee uit het archief NTR

Presentatie: Hans Haffmans

Vandaag in de uitzending

In de zomermaanden zijn er geen live Matinee-concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, in plaats daarvan klinken hoogtepunten uit het Matinee-archief. Deze zomermaanden een terugblik op het afgelopen seizoen, én een vooruitblik op het volgende. Onder het motto "muziek 3.0" werden het afgelopen seizoen combinaties gepresenteerd van nieuwe werken en hun inspiratiebronnen. In de concertherhaling van 13 januari 2018 door het Residentie Orkest olv Nicholas Collon is te horen hoe Jan-Peter de Graaff met zijn Café de nuit onder meer voortborduurde op Stravinsky's Petroesjka. Aanvullend klinken uit een eerdere Matinee werken van Jean Sibelius en Tristan Murail, als opmaat naar de speciale gast in het aansluitende Matinee Café vanuit de studio: Rozalie Hirs. Zij is één van de veertien vrouwelijke componisten uit heden en verleden van wie (nieuwe) werken in het komende seizoen van de ZaterdagMatinee worden gepresenteerd.
Matinee Café

16:30 - 17:30

Matinee Café NTR

Presentatie: Hans Haffmans

Vandaag in de uitzending

Deze zomer drie afleveringen uit de studio met een speciale gast: vandaag Rozalie Hirs, op 4 augustus Calliope Tsoupaki, en op 25 augustus Mathilde Wantenaar, drie componisten van wie een nieuw werk in wereldpremière gaat in het komende seizoen van de ZaterdagMatinee. In de ZaterdagMatinee van 18 mei 2019 brengt het Ensemble Musikfabrik en dirigent Emilio Pomarico een première-rijk programma met onder meer het nieuwe en laatste deel van de trilogie Parallel World van Rozalie Hirs. In gesprek met Hans Haffmans licht zij diverse muziekvoorbeelden toe van haarzelf, en van grote inspirators als György Ligeti en Gérard Grisey, maar ook van de middeleeuwse dichter/zanger/componist Guillaume de Machaut.
Zomeravondconcert

17:30 - 23:00

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Hein van Eekert

Vandaag in de uitzending

Münchner Opernfestspiele

Richard Wagner - Parsifal

Rolverdeling:
Amfortas - Christian Gerhaher
Titurel - Bálint Szabó
Gurnemanz - René Pape
Parsifal - Jonas Kaufmann
Klingsor - Wolfgang Koch
Kundry - Nina Stemme

Bayerisches Staatsorchester en Chor des Bayerischen Staatsoper o.l.v. Kirill Petrenko Opname van 28 juni 2018, Nationaltheater, München
Vrije Geluiden

23:00 - 00:00

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

Vandaag in de uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement