Overzicht van 11 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met fijne, prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd. Naast informatie over de muziek en componisten, hoor je ook de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Schleswig-Holstein Musik Festival


NDR Elbphilharmonie Orchestra o.l.v. Christoph Eschenbach, m.m.v. Sol Gabetta, cello


Robert Schumann - Ouverture 'Genoveva', op. 81
Edward Elgar - Celloconcert in e-klein, op. 85
Hector Berlioz - Symphonie fantastique, op. 14


Opname van 1 juli 2018 vanuit de Musik und Kongresshalle, Lübeck
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Elspeth Diederix

Elspeth Diederix studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 2002 kreeg ze de Prix de Rome voor haar fotografie, één van de belangrijkste staatsprijzen van Nederland. Ze exposeert in binnen- en buitenland en is ook hovenier en duiker.

DE TUINEN VAN ELSPETH DIEDERIX
Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) dat deze zomer in het Stedelijk Museum Schiedam hangt, ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Het zijn onwerkelijke taferelen, waarvoor ze geen Photoshop of andere digitale manipulatie gebruikt. Buiten het museum laat ze heel veel bloemen bloeien. Vakantiegangers kunnen tijdens de tentoonstelling hun kamerplanten naar het museum brengen. Daar krijgen ze elke dag water en vriendelijke woorden.

Nog tot en met 30 september te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.

Afbeelding: Elspeth Diederix, Yellow String, 2014

<p>Elspeth Diederix studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 2002 kreeg ze de Prix de Rome voor haar fotografie, één van de belangrijkste staatsprijzen van Nederland. Ze exposeert in binnen- en buitenland en is ook hovenier en duiker. <br/><br/>DE TUINEN VAN ELSPETH DIEDERIX<br/>Het bijna surrealistische werk van Elspeth Diederix (Nairobi, 1971) dat deze zomer in het Stedelijk Museum Schiedam hangt, ontstaat door een combinatie van duiken, tuinieren en fotografie. Diederix richt haar camera op de bloemen in haar tuin en de wereld onder water. Dat levert een spectaculair resultaat op, waarbij ze de ‘schoonheid van dingen’ laat zien. Het zijn onwerkelijke taferelen, waarvoor ze geen Photoshop of andere digitale manipulatie gebruikt. Buiten het museum laat ze heel veel bloemen bloeien. Vakantiegangers kunnen tijdens de tentoonstelling hun kamerplanten naar het museum brengen. Daar krijgen ze elke dag water en vriendelijke woorden.<br/><br/>Nog tot en met 30 september te zien in het Stedelijk Museum Schiedam.<br/><br/><i>Afbeelding: Elspeth Diederix, Yellow String, 2014</i><br/></p>
Live muziek: Lunette saxofoonkwartet

Het Lunette saxofoonkwartet werd in september 2016 opgericht en bestaat uit vier dames die allen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle studeren. Hun gedeelde passie voor muziek is iets wat ze graag tot uiting brengen op het podium. Het kwartet wordt gevormd door Hanneke Veldhuizen, Mairika Barbier, Daphne Wesseling en Puck van der Hoeven.
Op zaterdag 14 juli zijn ze ook te horen op Festival Veenhuizen.

<p>Het Lunette saxofoonkwartet werd in september 2016 opgericht en bestaat uit vier dames die allen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle studeren. Hun gedeelde passie voor muziek is iets wat ze graag tot uiting brengen op het podium. Het kwartet wordt gevormd door Hanneke Veldhuizen, Mairika Barbier, Daphne Wesseling en Puck van der Hoeven.<br/>Op zaterdag 14 juli zijn ze ook te horen op Festival Veenhuizen.<br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht