Overzicht van 10 juli 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Internationale Orgelweek, Nürnberg

Lautten Compagney o.l.v. Wolfgang Katschner


Claudio Monteverdi - Selva morale e spirituale


Opname van 13 juni 2018, St Sebald, Nürnberg
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: P.F. Thomése

P.F. Thomése (Doetinchem, 1958) kreeg in 1991 de AKO Literatuurprijs voor zijn debuut Zuidland, hij schreef veelgeprezen historische romans, essays en verhalen en werd internationaal geprezen voor het ijzingwekkende en ontroerende Schaduwkind. Het afgelopen decennium publiceerde hij ook twee roadnovels: J. Kessels - The Novel en Het bamischandaal. Een paar jaar geleden kondigde hij aan dat er nog een derde zou volgen: Ik, J. Kessels. Het begin van hun journalistieke carrières van P.F. Thomese en J. Kessels was ook het begin van hun vriendschap. Maar die vriendschap hield geen stand, daarover schrijft hij in het laatste deel van de trilogie.

Ik, J. Kessels
ALS JE BESTE VRIEND DOET ALSOF JE NOOIT HEBT BESTAAN
P.F. Thomése overkomt het. Hij raakt niet alleen zijn beste vriend kwijt, maar ook zijn favoriete personage, J. Kessels, met wie hij vele avonturen beleefde: van Tilburg tot Hamburg, van New Orleans tot aan de San Francisco Bay. Ontgoocheld neemt de auteur zich voor om nooit meer een letter aan hem te wijden. Zijn ex-beste vriend zelf dacht er dus anders over.

<p>P.F. Thomése (Doetinchem, 1958) kreeg in 1991 de AKO Literatuurprijs voor zijn debuut Zuidland, hij schreef veelgeprezen historische romans, essays en verhalen en werd internationaal geprezen voor het ijzingwekkende en ontroerende Schaduwkind. Het afgelopen decennium publiceerde hij ook twee roadnovels: J. Kessels - The Novel en Het bamischandaal. Een paar jaar geleden kondigde hij aan dat er nog een derde zou volgen: Ik, J. Kessels. Het begin van hun journalistieke carrières van P.F. Thomese en J. Kessels was ook het begin van hun vriendschap. Maar die vriendschap hield geen stand, daarover schrijft hij in het laatste deel van de trilogie.<br/><br/><b>Ik, J. Kessels</b><br/>ALS JE BESTE VRIEND DOET ALSOF JE NOOIT HEBT BESTAAN<br/>P.F. Thomése overkomt het. Hij raakt niet alleen zijn beste vriend kwijt, maar ook zijn favoriete personage, J. Kessels, met wie hij vele avonturen beleefde: van Tilburg tot Hamburg, van New Orleans tot aan de San Francisco Bay. Ontgoocheld neemt de auteur zich voor om nooit meer een letter aan hem te wijden. Zijn ex-beste vriend zelf dacht er dus anders over. <br/></p>
Live muziek: Ksenia Kouzmenko

Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk als dochter van een pianistenechtpaar. Op zevenjarige leeftijd werd ze aangenomen op het Nationaal Muziek College te Minsk, waar ze cum laude afstudeerde, met gouden medaille. Ze vervolgde haar pianostudie aan de Nationale Muziekakademie, waar ze, eveneens cum laude, haar master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek. In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een post-graduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving in 1997 en 1998 een beurs van de Yuri Egorov Foundation. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

<p><span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">Ksenia Kouzmenko werd geboren in Minsk als dochter van een pianistenechtpaar. Op zevenjarige leeftijd werd ze aangenomen op het Nationaal Muziek College te Minsk, waar ze cum laude afstudeerde, met gouden medaille. Ze vervolgde haar pianostudie aan de Nationale Muziekakademie, waar ze, eveneens cum laude, haar master degree haalde als concertpianist, docent, en in pianobegeleiding en kamermuziek. In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een post-graduate studie bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving in 1997 en 1998 een beurs van de Yuri Egorov Foundation. Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.</span><br/></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Joost Baars uit de bundel Binnenplaats
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Joost Baars uit de bundel Binnenplaats

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht