Overzicht van 29 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Edward Elgar 'Lux aeterna' VOCES8
Kettingreactie 29 juni 2018
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 29 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

20:00 - 22:30

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Femke Wolting

De Amerikaanse Tommy Pallotta en de Nederlandse Femke Wolting maakten samen More Human than Human, ze werkten al eerder samen: aan de documentaire Last Hijack (2014).

More Human than Human
Een filmmaker zoekt uit of een intelligente robot hem als regisseur kan vervangen. Hij wil daarmee vooruitlopen op de vraag wat er gebeurt er als kunstmatige intelligentie slimmer wordt dan wijzelf.

More Human than Human verkent de beloftes die Kunstmatige Intelligentie ons biedt en de consequenties die dat heeft wanneer die beloftes werkelijkheid worden. Op een persoonlijke, speelse en soms dramatische wijze gaan de filmmakers op zoek naar wat er op het spel staat aan creativiteit en menselijke waarden wanneer slimme machines steeds meer taken, functies en autonomie overnemen. Zal die creatie van ons, zo oneindig veel slimmer, connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

<p>De Amerikaanse Tommy Pallotta en de Nederlandse Femke Wolting maakten samen More Human than Human, ze werkten al eerder samen: aan de documentaire Last Hijack (2014).<br/><br/><b>More Human than Human</b><br/>Een filmmaker zoekt uit of een intelligente robot hem als regisseur kan vervangen. Hij wil daarmee vooruitlopen op de vraag wat er gebeurt er als kunstmatige intelligentie slimmer wordt dan wijzelf.<br/><br/>More Human than Human verkent de beloftes die Kunstmatige Intelligentie ons biedt en de consequenties die dat heeft wanneer die beloftes werkelijkheid worden. Op een persoonlijke, speelse en soms dramatische wijze gaan de filmmakers op zoek naar wat er op het spel staat aan creativiteit en menselijke waarden wanneer slimme machines steeds meer taken, functies en autonomie overnemen. Zal die creatie van ons, zo oneindig veel slimmer, connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_9zPQFPMBgY"></iframe><br/></p>
Live muziek: Einav Yarden

Einav Yarden is een Israëlische pianiste.in 2013 kwam haar debuut-cd uit, dat internationaal werd toegejuicht en onlangs verscheen haar nieuwste album met muziek van Robert Schumann.

Zaterdag is ze te horen tijdens het festival ‘Klassiek in de vesting in Gorinchem.

<p>Einav Yarden is een Israëlische pianiste.in 2013 kwam haar debuut-cd uit, dat internationaal werd toegejuicht en onlangs verscheen haar nieuwste album met muziek van Robert Schumann. <br/><br/>Zaterdag is ze te horen tijdens het festival ‘Klassiek in de vesting in Gorinchem.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:51   Slaapservice: Gerda Blees gedicht uit Dwaallichten
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Gerda Blees - gedicht uit bundel Dwaallichten
Luidspreker Luidspreker
23:31   De Torenkamer: Iris Woutera - Dag 5
Een prachtige week in de Torenkamer! Hard gewerkt, maar het is dan uiteindelijk ook gelukt. Het textiel en de tentstokken zijn tot een...
De Torenkamer: Iris Woutera - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht