Overzicht van 26 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
Luidspreker Luidspreker
06:26   Helemaal los op Micha's Toekomstmuziek
Helemaal los op Micha's Toekomstmuziek
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:32   Kettingreactie
Georges Bizet Agnus Dei (Arr.) Choir of New College Oxford o.l.v. Edward Higginbottom
Georges Bizet - Agnus Dei (Arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:28   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 26 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Het slotconcert van het Bachfestival Dordrecht, vanuit culturele broedplaats Dordtyart.
Concerto Copenhagen
Lars Ulrik Mortensen - dirigent
Magnus Fryklund - dirigent

Vivaldi/Rasmussen – Spring
J.S. Bach – Orchestral suite no 3, version without winds, BWV 1068
Vivaldi/Rasmussen – Summer
Vivaldi/Rasmussen – Autumn
G.Ph. Telemann – From Suite des Nations Anciennes et Modernes TWV55:G4
Vivaldi/Rasmussen – Winter
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Joris Smit en Evgenia Brendes

Ondine, een coproductie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg.

Voor dit spektakelstuk gaat de zaal onder water en de schouwburg op z'n kop . Met een viskraam, een kraanwatercocktailbar en een pop-up terras waar menig strandtent jaloers op zal zijn!

Hoofdrolspelers Joris Smit en Evgenia Brendes zijn bij ons te gast.
Foto: Joost de Haas

<p>Ondine, een coproductie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool, exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg. <br/><br/>Voor dit spektakelstuk gaat de zaal onder water en de schouwburg op z'n kop . Met een viskraam, een kraanwatercocktailbar en een pop-up terras waar menig strandtent jaloers op zal zijn!<br/><br/>Hoofdrolspelers Joris Smit en Evgenia Brendes zijn bij ons te gast.<br/><i>Foto: Joost de Haas</i></p>
Live muziek: Signum Saxophone Quartet

Signum Saxophone Quartet bestaat uit Blaž Kemperle, sopraansaxofoon; Hayrapet Arakelyan, altsaxofoon; Alan Luzar, tenorsaxofoon; Guerino Bellarosa, baritonsaxofoon.

Het kwartet werd in 2006 opgericht door de vier huidige spelers, die behalve in Keulen, ook in Amsterdam en Wenen studeerden. Ze wonnen diverse prijzen en spelen door heel Europa en daarbuiten, inclusief Carnegy Hall in New York. De vier saxofonisten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën, vernieuwende uitvoeringspraktijken, experimenten en onalledaagse vormen van samenwerking.Ze zijn ook te horen tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht (27 juni - 1 juli).

<p>Signum Saxophone Quartet bestaat uit Blaž Kemperle, sopraansaxofoon; Hayrapet Arakelyan, altsaxofoon; Alan Luzar, tenorsaxofoon; Guerino Bellarosa, baritonsaxofoon. <br/><br/>Het kwartet werd in 2006 opgericht door de vier huidige spelers, die behalve in Keulen, ook in Amsterdam en Wenen studeerden. Ze wonnen diverse prijzen en spelen door heel Europa en daarbuiten, inclusief Carnegy Hall in New York. De vier saxofonisten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën, vernieuwende uitvoeringspraktijken, experimenten en onalledaagse vormen van samenwerking.Ze zijn ook te horen tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival in Utrecht (27 juni - 1 juli).<br/></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Froukje van der Ploeg - Zoals mijn moeder
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Froukje van der Ploeg - Zoals mijn moeder
De Torenkamer: iris Woutera - Dag 2

Het stretchende en beweeglijke textiel is geverfd! Dat gebeurde in grote pannen, gevuld met kleurstof en water op het vuur.


Nu worden de veertien stukken textiel in het torenkamertje verwerkt. De stof wordt onder de naaimachine gerimpeld. Voor de stevigheid wordt er lint opgezet, waarna het met de hand wordt afgewerkt. 


Iris Woutera dag 2 afb1.JPG


Iris Woutera dag 2 afb2.png


Iris Woutera dag 2 afb3.jpg


Iris Woutera dag 2 afb4.JPG

<p>Het stretchende en beweeglijke textiel is geverfd! Dat gebeurde in grote pannen, gevuld met kleurstof en water op het vuur.</p><p><br/></p><p>Nu worden de veertien stukken textiel in het torenkamertje verwerkt. De stof wordt onder de naaimachine gerimpeld. Voor de stevigheid wordt er lint opgezet, waarna het met de hand wordt afgewerkt. </p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41274/Iris%20Woutera%20dag%202%20afb1.JPG" alt="Iris Woutera dag 2 afb1.JPG" width="400"/></p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41275/Iris%20Woutera%20dag%202%20afb2.png" alt="Iris Woutera dag 2 afb2.png" width="400"/></p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41276/Iris%20Woutera%20dag%202%20afb3.jpg" alt="Iris Woutera dag 2 afb3.jpg" width="400"/></p><p><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/41277/Iris%20Woutera%20dag%202%20afb4.JPG" alt="Iris Woutera dag 2 afb4.JPG" width="400"/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht