Overzicht van 25 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Johann Sebastian Bach Suite voor orkest nr.3, BWV.1068 in D gr.t. - deel II, "Air" (arr.) Swingle Singers
Johann Sebastian Bach - Suite voor orkest nr.3, BWV.1068 in D gr.t. - deel II, "Air" (arr.)
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 25 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hein van Eekert

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Het Keizersconcert van Beethoven door het vermaarde Winer Philharmoniker en pianist Rudolf Buchbinder.
Wiener Philharmoniker o.l.v. Tugan Sokhiev, m.m.v. Rudolf Buchbinder, piano

L. van Beethoven – Pianoconcert nr.5 in Es, op.73 “Keizersconcert”
P.I. Tsjaikovski – Symfonie nr.5 in e, op.64
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Anna Enquist

Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinckconservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen.Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf. ‘Want de avond’ is haar nieuwste roman.

Want de avond
Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze – als strijkkwartet – zaten te repeteren. Heleen, onder het motto Du musst dein Leben ändern, heeft zich onderworpen aan een extreme make-over. Jochem verschanst zich grimmig in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn echtgenote Carolien, die bij de ramp een pink verloor, zeult rond met een majeure depressie die ze hoopt te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen waar Hugo heen is gevlucht om zich als cultureel ondernemer te storten op het organiseren van muzikale evenementen. Eenmaal daar raken zaken emotioneel op drift en ver weg in Nederland is het proces tegen topcrimineel Helleberg in de maak. Die zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

<p>Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinckconservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen.Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift Maatstaf. ‘Want de avond’ is haar nieuwste roman.<br/><br/><b>Want de avond</b><br/>Vier mensen moeten met zichzelf en elkaar in het reine zien te komen na een gijzeling door een gevluchte crimineel, die culmineerde in de explosie van de woonboot waarop ze – als strijkkwartet – zaten te repeteren. Heleen, onder het motto Du musst dein Leben ändern, heeft zich onderworpen aan een extreme make-over. Jochem verschanst zich grimmig in zijn zwaarbeveiligd atelier. Zijn echtgenote Carolien, die bij de ramp een pink verloor, zeult rond met een majeure depressie die ze hoopt te verdrijven door in een opwelling het vliegtuig naar China te nemen waar Hugo heen is gevlucht om zich als cultureel ondernemer te storten op het organiseren van muzikale evenementen. Eenmaal daar raken zaken emotioneel op drift en ver weg in Nederland is het proces tegen topcrimineel Helleberg in de maak. Die zaak, waarin ze allen zullen moeten getuigen, hangt hun als een zwaard van Damocles boven het hoofd. <br/></p>
Live muziek: Anna Antipova (viool) en Camillo Cabassi (cello)

Het Oekraaïns-Italiaanse duo Antypova-Cabassi werd in 2017 opgericht nadat de twee musici elkaar ontmoetten en erachter kwamen dat ze een passie voor kamermuziek deelden, met in het bijzonder een voorliefde voor de combinatie viool-cello.

Anna Antypova is actief betrokken bij Nederlandse Kamermuziek- en Orkestprojecten. Antima, het duo bestaande uit Anna Antypova en de Bulgaars/Sloveense pianiste Tsarina Marinkova-Krajncan, viel recentelijk in de prijzen tijdens kamermuziekwedstrijden in Duitsland en Italië. Als lid van Shapeshift, een hedendaags ensemble bestaande uit 7 violisten, tourde Anna door Nederland en nam ze een CD op die in juni 2018 uitkomt.

Camillo Cabassi, cellist van het Quartetto Nardini, werkte samen met belangrijke musici en ensembles in de Nederlandse- en de Italiaanse muziekwereld zoals Reiner Schmidt, Cuarteto Casals, het Bennewitzkwartet, en het Quartetto di Cremona. In Nederland trad hij met verschillende groepen op in het Amsterdams Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, de NedPho-Koepel, bij Radio 4 en bij Podium Witteman.

<p>Het Oekraaïns-Italiaanse duo Antypova-Cabassi werd in 2017 opgericht nadat de twee musici elkaar ontmoetten en erachter kwamen dat ze een passie voor kamermuziek deelden, met in het bijzonder een voorliefde voor de combinatie viool-cello. <br/><br/><b>Anna Antypova </b>is actief betrokken bij Nederlandse Kamermuziek- en Orkestprojecten. Antima, het duo bestaande uit Anna Antypova en de Bulgaars/Sloveense pianiste Tsarina Marinkova-Krajncan, viel recentelijk in de prijzen tijdens kamermuziekwedstrijden in Duitsland en Italië. Als lid van Shapeshift, een hedendaags ensemble bestaande uit 7 violisten, tourde Anna door Nederland en nam ze een CD op die in juni 2018 uitkomt.<br/><br/><b>Camillo Cabassi</b>, cellist van het Quartetto Nardini, werkte samen met belangrijke musici en ensembles in de Nederlandse- en de Italiaanse muziekwereld zoals Reiner Schmidt, Cuarteto Casals, het Bennewitzkwartet, en het Quartetto di Cremona. In Nederland trad hij met verschillende groepen op in het Amsterdams Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, de NedPho-Koepel, bij Radio 4 en bij Podium Witteman.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Louis van Dievel uit Landlopersblues
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Louis van Dievel uit Landlopersblues
Luidspreker Luidspreker
23:12   De Torenkamer: Iris Woutera - Dag 1
De cirkelende sculptuur, van stretch-materiaal en vederlicht frame, wordt gemaakt van gerecyclede tentstokken. Op maandag ben ik naar het...
De Torenkamer: Iris Woutera - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht