Overzicht van 21 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Henry Purcell We, the Spirits of the Air The Sixteen & the Sixteen Orchestra o.l.v. Harry Christophers
Kettingreactie 21 juni 2018
Luidspreker Luidspreker
11:32   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 21 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Muzikale rebel violist Patricia Kopatchinskaja en pianist Polina Leschenko. Concert uit Bad Kissingen van 25 juni 2017.
Patricia Kopatchinskaja, viool en Polina Leschenko, piano
A. Webern – Vier Stücke op.7
R. Schumann – Vioolsonate in d op.121
B. Bartok – Vioolsonate nr.2 Sz. 76
M. Ravel – Tzigane
Opium op Oerol

22:30 - 00:00

Opium op Oerol AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Van 19 t/m 21 juni verruilt Opium thuishaven VondelCS voor Terschelling. Drie dagen lang dompelt presentatrice Andrea van Pol zich onder in het festivalleven van Oerol.
Oerol

Celia! van Urban Myth
Celia Sanchez was een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa. Wat zijn de consequenties van hun keuzes? Actrices Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen de twee Celia's en schuiven aan in Opium.

Prikkel van Tijn Wybenga en AM.OK

Samen met Oranjewoud Festival en het Grachtenfestival gaf Oerol de jonge componist Tijn Wybenga opdracht tot het maken van een bijzondere voorstelling die plaatsvindt in de meest surreële locatie van het festival: een grote plastic bubbel midden in de natuur. Wybenga's voorstelling PRIKKEL gaat over de natuur als bron van alles, de moderne technologie waarmee de mens zich omringd weet en de worsteling daartussen. Tijn komt langs voor een interview en speelt samen met AM.OK ook live.

Janne Schra
Altijd al voelde Janne Schra een verlangen naar een nieuwe overkant. Ze verpakte haar onrust, haar reizen en de bijbehorende veranderingen en verlangens in een reeks prachtige nieuwe liedjes. Over planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto. Over dronken zijn in New Orleans en andere manieren van vluchten. Samen met haar band speelt Janne Schra live in de uitzending.

Het Verbrande Huis - Bodil de la Parra
Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. Bodil maakte er de voorstelling Het verbrande huis over, en komt daarover praten in Opium.

<p><b>Celia! van Urban Myth</b><br/>Celia Sanchez was een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa. Wat zijn de consequenties van hun keuzes? Actrices Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen de twee Celia's en schuiven aan in Opium.<br/><b><br/>Prikkel van Tijn Wybenga en AM.OK</b><br/>Samen met Oranjewoud Festival en het Grachtenfestival gaf Oerol de jonge componist Tijn Wybenga opdracht tot het maken van een bijzondere voorstelling die plaatsvindt in de meest surreële locatie van het festival: een grote plastic bubbel midden in de natuur. Wybenga's voorstelling PRIKKEL gaat over de natuur als bron van alles, de moderne technologie waarmee de mens zich omringd weet en de worsteling daartussen. Tijn komt langs voor een interview en speelt samen met AM.OK ook live.<br/><br/><b>Janne Schra</b><br/>Altijd al voelde Janne Schra een verlangen naar een nieuwe overkant. Ze verpakte haar onrust, haar reizen en de bijbehorende veranderingen en verlangens in een reeks prachtige nieuwe liedjes. Over planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto. Over dronken zijn in New Orleans en andere manieren van vluchten. Samen met haar band speelt Janne Schra live in de uitzending.<br/><br/><b>Het Verbrande Huis - Bodil de la Parra</b><br/>Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. Bodil maakte er de voorstelling Het verbrande huis over, en komt daarover praten in Opium.<br/></p>
Slaapservice: Roos Swart - Geschiedenis van een eilander Deel 3

Roos Swart woonde tot haar middelbare schooltijd op Terschelling. Om VWO te kunnen doen, verhuisde ze op haar twaalfde naar Harlingen. Inmiddels is ze, trouw aan het wad waar ze opgroeide, marien bioloog. 

Schrijfster Dewi de Nijs Bik tekende uit haar mond ‘Geschiedenis van een eilander’ op, dat Roos Swart vervolgens zelf als feuilleton voor Opium heeft ingesproken. Vanavond laten we het laatste deel horen.

Roos is verslingerd aan Oerol: haar ouders namen haar naar een eerste voorstelling mee toen ze vier jaar oud was en sindsdien bezoekt ze het festival ieder jaar.

<p>Roos Swart woonde tot haar middelbare schooltijd op Terschelling. Om VWO te kunnen doen, verhuisde ze op haar twaalfde naar Harlingen. Inmiddels is ze, trouw aan het wad waar ze opgroeide, marien bioloog. <br/><br/>Schrijfster Dewi de Nijs Bik tekende uit haar mond ‘Geschiedenis van een eilander’ op, dat Roos Swart vervolgens zelf als feuilleton voor Opium heeft ingesproken. Vanavond laten we het laatste deel horen.<br/><br/>Roos is verslingerd aan Oerol: haar ouders namen haar naar een eerste voorstelling mee toen ze vier jaar oud was en sindsdien bezoekt ze het festival ieder jaar.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:51   Eiland-Slaapservice: Arjan Berkhuysen - Laag water
Eilandbewoner Arjan Berkhuysen woont op Terschelling en was tot voor kort directeur van de Waddenvereniging. In die tijd was hij...
Eiland-Slaapservice: Arjan Berkhuysen - Laag water

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht