Overzicht van 20 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Christoph Willibald Gluck Orfeo ed Euridice ; Akte II - Reigen seliger Geister (Dans van de zalige geesten) Jaime Martin [fluit] Academy...
Christoph Willibald Gluck - Orfeo ed Euridice ; Akte II - Reigen seliger Geister (Dans van de zalige
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 20 juni 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Feestelijk openingsconcert van het Bachfestival Dordrecht, live vanuit de Augustijnenkerk.
LUDWIG
Cappella Amsterdam
Daniel Reuss - dirigent
Pierre-Guy Le Gall White - solist
Jaap van den Elzen - lichtkunstenaar

K. Moore – Eclipsed Vision
C. Monteverdi – Ouverture Orfeo
J. Brahms – Motet Warum ist das Licht gegeben op 74 no. 1
J.S. Bach – Cantate BWV 118 O Jesu Christ, meins Lebens Licht
J.L. Adams -uit Canticles of the Sky: Sky With Four Suns
G. Gabrieli – Deus, Deus meus, ad te de luce
J.S. Bach – uit BWV 82a Ich habe genug
G. Ligeti – Lux Aeterna
G. Faure – uit Requiem: In Paradisum
Opium op Oerol

22:30 - 00:00

Opium op Oerol AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Van 19 t/m 21 juni verruilt Opium thuishaven VondelCS voor Terschelling. Drie dagen lang dompelt presentatrice Andrea van Pol zich onder in het festivalleven van Oerol.
Oerol

Live-muziek is er van het muzikale cabaretduo Yentl & De Boer. In 2015 gingen ze met Opium naar Oerol en sindsdien zijn ze verzot op Terschelling en het festival.

Paul Koek en Joeri Vos van de Veenfabriek praten over "Pinokkio"; een spectaculaire muziektheatervoorstelling waarin "de leugen" centraal staat.

Het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine verzorgt de live-muziek en zal ook in Opium hun opwindende mix van gipsy-jazz, tango en vele andere muziekstijlen live spelen!

George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël zijn samen theaterduo George & Eran. Op Oerol gaat "George & Eran worden racisten" in première. Hier onderzoeken de bruine vrienden samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld.

Billy Kid; de mythische revolverheld uit het Wilde Westen staat centraal in een nieuwe voorstelling van Nineties Productions en Touki Delphine in samenwerking met leden van de Amerikaanse indieband Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Rik Elstgeest van Touki Delhpine vertelt alles over deze voorstelling in Opium.

<p>Live-muziek is er van het muzikale cabaretduo Yentl &amp; De Boer. In 2015 gingen ze met Opium naar Oerol en sindsdien zijn ze verzot op Terschelling en het festival. <br/><br/>Paul Koek en Joeri Vos van de Veenfabriek praten over &#34;Pinokkio&#34;; een spectaculaire muziektheatervoorstelling waarin &#34;de leugen&#34; centraal staat. <br/><br/>Het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine verzorgt de live-muziek en zal ook in Opium hun opwindende mix van gipsy-jazz, tango en vele andere muziekstijlen live spelen! <br/><br/>George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël zijn samen theaterduo George &amp; Eran. Op Oerol gaat &#34;George &amp; Eran worden racisten&#34; in première. Hier onderzoeken de bruine vrienden samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. <br/><br/>Billy Kid; de mythische revolverheld uit het Wilde Westen staat centraal in een nieuwe voorstelling van Nineties Productions en Touki Delphine in samenwerking met leden van de Amerikaanse indieband Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Rik Elstgeest van Touki Delhpine vertelt alles over deze voorstelling in Opium.<br/></p>
Slaapservice: Roos Swart - Geschiedenis van een eilander Deel 2

Roos Swart woonde tot haar middelbare schooltijd op Terschelling. Om VWO te kunnen doen, verhuisde ze op haar twaalfde naar Harlingen. Inmiddels is ze, trouw aan het wad waar ze opgroeide, marien bioloog. 

Schrijfster Dewi de Nijs Bik tekende uit haar mond ‘Geschiedenis van een eilander’ op, dat Roos Swart vervolgens zelf als feuilleton voor Opium heeft ingesproken. Vanavond laten we het tweede deel horen. 

Roos is verslingerd aan Oerol: haar ouders namen haar naar een eerste voorstelling mee toen ze vier jaar oud was en sindsdien bezoekt ze het festival ieder jaar.

<p>Roos Swart woonde tot haar middelbare schooltijd op Terschelling. Om VWO te kunnen doen, verhuisde ze op haar twaalfde naar Harlingen. Inmiddels is ze, trouw aan het wad waar ze opgroeide, marien bioloog. <br/><br/>Schrijfster Dewi de Nijs Bik tekende uit haar mond ‘Geschiedenis van een eilander’ op, dat Roos Swart vervolgens zelf als feuilleton voor Opium heeft ingesproken. Vanavond laten we het tweede deel horen. <br/><br/>Roos is verslingerd aan Oerol: haar ouders namen haar naar een eerste voorstelling mee toen ze vier jaar oud was en sindsdien bezoekt ze het festival ieder jaar.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:52   Eiland-Slaapservice: Titelloos gedicht van Joost Oomen
Dichter en performer Joost Oomen is op dit moment op Oerol te zien in de straattheatervoorstelling ‘O ratelslang, geil dier’. Het stuk...
Eiland-Slaapservice: Titelloos gedicht van Joost Oomen

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht