Overzicht van 18 juni 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Romantisch vuurwerk met Bruckner en Mendelssohn. Live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Albrecht, Betrand Chamayou, piano

Mendelssohn – Tweede pianoconcert in d, op. 40
Bruckner – Vierde symfonie in Es 'Romantische'
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Elfie Tromp

Elfie Tromp (1985) schreef romans, teksten voor theater, columns en reportages voor Vrij Nederland, Metro, Vogue, LINDA. en de Volkskrant. Bij De Geus verscheen in 2016 haar roman Underdog. Van haar hand was ook Dat wat je niet mag nemen, het Rotterdams Boekenweekgeschenk 2017.
Vorige maand verscheen Victorieverdriet.

Victorieverdriet
Voor iedereen met gevoel in z’n donder
Na het verlies van een grote liefde, kijkt de ik in Victorieverdriet uit over de smeulende resten na het slagveld. Was dit het allemaal waard, vraagt ze zich af. En vooral: hoe moet het verder?

Victorieverdriet is een reisverslag door het landschap van rouw en eenzaamheid om uiteindelijk tot een nieuwe, kwetsbaardere verbondenheid met de wereld te komen.

<p>Elfie Tromp (1985) schreef romans, teksten voor theater, columns en reportages voor Vrij Nederland, Metro, Vogue, LINDA. en de Volkskrant. Bij De Geus verscheen in 2016 haar roman Underdog. Van haar hand was ook Dat wat je niet mag nemen, het Rotterdams Boekenweekgeschenk 2017.<br/>Vorige maand verscheen Victorieverdriet.<br/><br/><b>Victorieverdriet</b><br/><i>Voor iedereen met gevoel in z’n donder</i><br/>Na het verlies van een grote liefde, kijkt de ik in Victorieverdriet uit over de smeulende resten na het slagveld. Was dit het allemaal waard, vraagt ze zich af. En vooral: hoe moet het verder?<br/><br/>Victorieverdriet is een reisverslag door het landschap van rouw en eenzaamheid om uiteindelijk tot een nieuwe, kwetsbaardere verbondenheid met de wereld te komen.<br/></p>
Live muziek: Ruth Willemse en Vital Stahievitch

Mezzosopraan Ruth Willemse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium. Zij is te horen op de podia van De Nederlandse Reisopera, De Nationale Opera en Het Concertgebouw, maar zoekt ook graag de intimiteit op van kleinere zalen en de huiskamer om kamermuziek ter gehore te brengen.

Bij de Nationale Opera & Ballet maakte ze als Maddalena in Reimsreisje (naar Il Viaggio a Reims) in 2015 haar debuut. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze onder andere de rol van Kate Pinkerton in Madama Butterfly en Old Lady in een pocket versie van Bernsteins Candide. Ze zong Cornelia in Giulio Cesare o.l.v. Michael Chance en maakte in 2016 haar debuut in de NTR Matinee als Madre di Cio Cio San in Madama Butterfly.

Ruth is regelmatig te horen in liedrecitals; zij vormt een duo met pianist Vital Stahievitch, die niet alleen prachtig begeleidt, maar ook een verdienstelijk solist is. Met hem hoopt zij in juli 2018 een CD op te nemen met liederen van Mahler, Elgar en Wagner. Momenteel loopt er een Crowdfundingcampagne voor dit album. U kunt in deze korte promofilm zien hoe Ruth in Amsterdam centrum de straat op gaat om mensen te vragen met haar mee te komen voor een mini-concert.

<p>Mezzosopraan <a href="https://www.ruthwillemse.com" target="">Ruth Willemse</a> studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium. Zij is te horen op de podia van De Nederlandse Reisopera, De Nationale Opera en Het Concertgebouw, maar zoekt ook graag de intimiteit op van kleinere zalen en de huiskamer om kamermuziek ter gehore te brengen.<br/><br/>Bij de Nationale Opera &amp; Ballet maakte ze als Maddalena in Reimsreisje (naar Il Viaggio a Reims) in 2015 haar debuut. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze onder andere de rol van Kate Pinkerton in Madama Butterfly en Old Lady in een pocket versie van Bernsteins Candide. Ze zong Cornelia in Giulio Cesare o.l.v. Michael Chance en maakte in 2016 haar debuut in de NTR Matinee als Madre di Cio Cio San in Madama Butterfly. <br/><br/>Ruth is regelmatig te horen in liedrecitals; zij vormt een duo met pianist <a href="http://www.stahievitch.com" target="">Vital Stahievitch</a>, die niet alleen prachtig begeleidt, maar ook een verdienstelijk solist is. Met hem hoopt zij in juli 2018 een CD op te nemen met liederen van Mahler, Elgar en Wagner. Momenteel loopt er een Crowdfundingcampagne voor dit album. U kunt in deze <a href="https://www.voordekunst.nl/projecten/7125-a-new-wondrous-tide-1" target="">korte promofilm</a> zien hoe Ruth in Amsterdam centrum de straat op gaat om mensen te vragen met haar mee te komen voor een mini-concert. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Nicolien Mizee uit Faxen aan Ger
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Nicolien Mizee uit De Kennismaking - Faxen aan Ger

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht