Overzicht van 9 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:32   Kettingreactie
Kettingreactie 9 mei 2018
Luidspreker Luidspreker
11:28   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb - 9 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Het openingsconcert van het 2e Internationaal Kamermuziekfestival Ede, helemaal samengesteld door pianiste Anna Fedorova. Live vanuit de Edesche Concertzaal.
Anna Fedorova & friends
Openingsconcert 2e Int. Kamermuziekfestival Ede
Chopin - Wals in Es
Mozart - Klarinetkwintet in A
Chopin - Polonaise in As, "Heroïsche"
Skoryk - Oekraïense melodie
Grieg - Pianotrio in c
Ducros - Encore
Prokofjev - Ouverture op Hebreeuwse thema's
Tsjaikovski - Souvenir de Florence
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Stephanie Louwrier

Stephanie Louwrier (1986) studeerde af als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Haar carrière had een kickstart, haar afstudeersolo ‘Pauvre Lola’ (2010) werd genomineerd voor zowel de Kemna Award en de Parade Parel. Dan gaat het snel: ze bespeelt landelijke podia en wordt presentatrice bij BNN, maar ze raakt zichzelf volledig kwijt: "Iedereen probeerde mij in een hokje te plaatsen en ik probeerde aan alle verwachtingen te voldoen. Ik ben op een gegeven moment met alles gestopt en toen brak er een vrij donkere periode aan. Ik voelde mij compleet gefaald. Als maker en als mens." Nu maakt Louwrier een voorstelling over haar ervaringen de afgelopen periode en wil ze een revolutie ontketenen waarin het falen er mag zijn, hoe pijnlijk die ook is!

Revolutie van de mislukking
Afgelopen zomer speelde Louwrier ‘Revolutie van de mislukking’ al op Oerol. "Louwrier in vorm moet gezien worden," schreef het Dagblad van het Noorden hierover. Stephanie gooit zichzelf als proefkonijn op het podium. “Ik hoop dat mensen zich in de voorstelling kunnen herkennen. Dat ze zien dat iedereen een gevecht met zichzelf aan het voeren is. Ik hoop dat mensen aan het einde van de voorstelling niet praten over al hun successen, maar over het falen, de imperfectie, het gevecht.”

<p>Stephanie Louwrier (1986) studeerde af als Theatraal Performer aan de Toneelacademie Maastricht. Haar carrière had een kickstart, haar afstudeersolo ‘Pauvre Lola’ (2010) werd genomineerd voor zowel de Kemna Award en de Parade Parel. Dan gaat het snel: ze bespeelt landelijke podia en wordt presentatrice bij BNN, maar ze raakt zichzelf volledig kwijt: &#34;Iedereen probeerde mij in een hokje te plaatsen en ik probeerde aan alle verwachtingen te voldoen. Ik ben op een gegeven moment met alles gestopt en toen brak er een vrij donkere periode aan. Ik voelde mij compleet gefaald. Als maker en als mens.&#34; Nu maakt Louwrier een voorstelling over haar ervaringen de afgelopen periode en wil ze een revolutie ontketenen waarin het falen er mag zijn, hoe pijnlijk die ook is!<br/><br/><b>Revolutie van de mislukking</b><br/>Afgelopen zomer speelde Louwrier ‘Revolutie van de mislukking’ al op Oerol. &#34;Louwrier in vorm moet gezien worden,&#34; schreef het Dagblad van het Noorden hierover. Stephanie gooit zichzelf als proefkonijn op het podium. “Ik hoop dat mensen zich in de voorstelling kunnen herkennen. Dat ze zien dat iedereen een gevecht met zichzelf aan het voeren is. Ik hoop dat mensen aan het einde van de voorstelling niet praten over al hun successen, maar over het falen, de imperfectie, het gevecht.”<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6PvSCUswSvg"></iframe><br/></p>
Live muziek: Duo de Thuiskomst

‘De Thuiskomst’ is een bijzonder duo dat wordt gevormd door violiste Quirine van Hoek en accordeoniste Ellen Zijm.

Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten. Tijdens hun concerten wordt u meegenomen naar bijvoorbeeld de Vroege Barok, Spanje met een vleugje Tango of Oost-Europa. Laat u verrassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo.
Foto: Rens Plaschek

<p>‘De Thuiskomst’ is een bijzonder duo dat wordt gevormd door violiste Quirine van Hoek en accordeoniste Ellen Zijm. <br/><br/>Toen Quirine van Hoek en Ellen Zijm elkaar op de middelbare school leerden kennen ontdekten ze al snel dat muziek een grote gedeelde passie was. Bovendien bleek de combinatie van viool en accordeon verrassend veel mogelijkheden te bieden. Reden te meer om in 2010 duo ‘De Thuiskomst’ op te richten. Tijdens hun concerten wordt u meegenomen naar bijvoorbeeld de Vroege Barok, Spanje met een vleugje Tango of Oost-Europa. Laat u verrassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo.<br/><i>Foto: Rens Plaschek</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:13   De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 3
Ik zat in het gras te borduren. Het was heel warm in de torenkamer. Er kwam een meerkoet aan, die wilde eten van mij. Ik maakte hem...
De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:52   Slaapservice: Mathijs Gomperts - In IJsland
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Mathijs Gomperts - In IJsland

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht