Overzicht van 8 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
Luidspreker Luidspreker
05:39   Beitske in tranen bij een mannenkoor
Beitske in tranen bij een mannenkoor
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Richard Wagner Lohengrin ; Akte I - Vorspiel Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink
Richard Wagner - Lohengrin ; Akte I - Vorspiel
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 8 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Het wereldberoemde Orquesta Sinfonica Simon Bolivar onder leiding van hun beroemdste leering: Gustavo Dudamel. Opname va 17 maar 2017, Elbphilharmonie, Hamburg.
Orquesta Sinfonica Simon Bolivar o.l.v. Gustavo Dudamel
L. van Beethoven – Symfonie nr.5 in c, op.67
L. van Beethoven – Symfonie nr. 6 in F, op. 68 “Pastorale”
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Kasper van Beek

Kasper van Beek (1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Vogelvrij is zijn debuut.

Vogelvrij
Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.

Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?

<p>Kasper van Beek (1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Vogelvrij is zijn debuut.<br/><br/><b>Vogelvrij</b><br/>Het rustige leven van Olaf wordt op zijn kop gezet wanneer hij een groene envelop tussen zijn post vindt. In de envelop zit een foto van hemzelf, lachend aan de oever van een bevroren meer, met zijn armen om de schouders van een andere man. Hij herkent deze man niet en heeft geen enkele herinnering aan het moment waarop de foto is genomen. Nergens lijkt hij antwoorden te kunnen vinden, maar zijn argwaan wordt gewekt als zijn familie zegt dat het vast een grap is en dat hij de foto maar moet vergeten.<br/><br/>Samen met Mila, een collega die haar eigen redenen heeft om hem te helpen, begint Olaf aan een zoektocht naar de onbekende man op de foto. Het leidt hem van Amsterdam naar Helsinki, en de nachtmerries die Olaf in toenemende mate teisteren blijken verrassend dicht bij de waarheid te komen. Hoe meer Olaf en Mila ontdekken, hoe gevaarlijker de belagers worden die hen achtervolgen. Wie heeft de foto gestuurd en vooral: waarom?<br/></p>
Live muziek: Vivaldi Code Rood -Esther Apituley

Altvioliste Esther Apituley en regisseur/schrijver Ko van den Bosch slaan de handen ineen voor de muziektheatervoorstelling Vivaldi Code Rood, geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn. ‘Vivaldi Code Rood’ is geschreven voor twee actrices en zeven musici. Wij krijgen vanavond een voorproefje.

<p>Altvioliste Esther Apituley en regisseur/schrijver Ko van den Bosch slaan de handen ineen voor de muziektheatervoorstelling Vivaldi Code Rood, geïnspireerd op verschillende werken van Vivaldi. Ten tijde van diens ‘De Vier Jaargetijden’ klopten de seizoenen nog, maar nu zijn ze niet meer wat ze geweest zijn. Tijdens dit theaterconcert wordt er gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn. ‘Vivaldi Code Rood’ is geschreven voor twee actrices en zeven musici. Wij krijgen vanavond een voorproefje.<br/></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Jante Wortel uit Het beest
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jante Wortel uit Het beest
De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 2

Hallo! Vandaag is mijn tweede dag in De Torenkamer. Gisteravond kwam Annemieke tijdens de uitzending van Opium mij opzoeken in de toren. Heel bijzonder om een kijkje achter de schermen te krijgen!


Ik voel me al helemaal thuis in mijn toren. Het is genieten, het park, de rust om te werken; gisteravond dronk ik wat op het bordes, er was prachtige live muziek en na een romantische avondwandeling ging ik slapen in het topje van mijn torenkamer. Ik voel me net een prinses. 


Ik ben nu trendwatcher voor de laatste eenden mode. Ik heb de actuele catwalk trends voor deze zomer bekeken en er zitten hele leuke trends voor eenden bij. Zo was het thema van de SS18 show van Chanel back to nature. Voor de show hadden ze een metershoge rotswand nagebouwd met maar liefst zes watervallen. De looks bestonden uit veel pvc ideaal voor fashionable regencapejes. Maar ook laarzen, handschoenen en tassen kwamen in dat materiaal voorbij. (pvc is immers extra wild en exotisch, denk maar aan al het kleurrijke plastic in de oceaan). Een andere must have voor dit seizoen is de badmuts, gespot op de catwalk bij Gucci, Maison Margiela en Chanel. 


Vandaag heb ik materialen gehopt en er hebben drie eenden hun intrek genomen in mijn toren. Zij zijn mijn mannequins voor deze dagen. Vanavond begin ik aan de eerste creaties. Ik ben nog opzoek naar meer fotomodel-eenden (dood of levend). Heb jij een eend met ambitie voor een modellen carrière? Geef hem dan op! Castingbureau Duck Face: billievankatwijk@gmail.com


IMG_0481.JPG

<p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Hallo! Vandaag is mijn tweede dag in De Torenkamer. Gisteravond kwam Annemieke tijdens de uitzending van Opium mij opzoeken in de toren. Heel bijzonder om een kijkje achter de schermen te krijgen!</p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><br/></p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Ik voel me al helemaal thuis in mijn toren. Het is genieten, het park, de rust om te werken; gisteravond dronk ik wat op het bordes, er was prachtige live muziek en na een romantische avondwandeling ging ik slapen in het topje van mijn torenkamer. Ik voel me net een prinses. </p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><br/></p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Ik ben nu trendwatcher voor de laatste eenden mode. Ik heb de actuele catwalk trends voor deze zomer bekeken en er zitten hele leuke trends voor eenden bij. Zo was het thema van de SS18 show van Chanel back to nature. Voor de show hadden ze een metershoge rotswand nagebouwd met maar liefst zes watervallen. De looks bestonden uit veel pvc ideaal voor fashionable regencapejes. Maar ook laarzen, handschoenen en tassen kwamen in dat materiaal voorbij. (pvc is immers extra wild en exotisch, denk maar aan al het kleurrijke plastic in de oceaan). Een andere must have voor dit seizoen is de badmuts, gespot op de catwalk bij Gucci, Maison Margiela en Chanel. </p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><br/></p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Vandaag heb ik materialen gehopt en er hebben drie eenden hun intrek genomen in mijn toren. Zij zijn mijn mannequins voor deze dagen. Vanavond begin ik aan de eerste creaties. Ik ben nog opzoek naar meer fotomodel-eenden (dood of levend). Heb jij een eend met ambitie voor een modellen carrière? Geef hem dan op! Castingbureau Duck Face: billievankatwijk@gmail.com</p><p style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);"><br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40754/IMG_0481.JPG" alt="IMG_0481.JPG" width="400"/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht