Overzicht van 31 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
Luidspreker Luidspreker
05:20   MarWilJeNogEvenBlijven Week #4
MarWilJeNogEvenBlijvenWeek - Ibrahim Maalouf Movement I Alf Leila Wa Leila
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Johann Sebastian Bach Cantate BWV.211, "Schweigt stille, plaudert nicht" (Kaffee-Kantate) ; aria, "Heute noch" Anne Grimm [Lieschen;...
Johann Sebastian Bach - Cantate BWV.211, "Schweigt stille, plaudert nicht" (Kaffee-Kantate) ; aria,
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 31 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Thomas Søndergård
Ralph van Raat piano

Willem Jeths - Conductus - Constructio (wereldpremière)
Tristan Keuris - Pianoconcert
Igor Stravinsky - De vuurvogel

Opname van 18-5-2018, De Doelen, Rotterdam
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Johan Creten

Johan Creten (Sint- Truiden, 1963) volgde aanvankelijk de opleiding schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, studeerde vervolgens sculptuur aan de École Supérieure des Beaux- Arts te Parijs en was resident aan de Rijksakademie in Amsterdam waarna hij een tijdlang een zwervend kunstenaarsbestaan leidde. Tegenwoordig is Parijs zijn thuisbasis.

Zijn prachtig gekleurde sculpturen die alle vormen kunnen aannemen​ zitten vol met (dubbelzinnige) verwijzingen en ‘knipogen’ waarvan de complexe onderlinge samenhang en betekenis niet zomaar is te duiden.

Naked Roots
In vijftig beelden toont museum Beelden aan Zee een overzicht van het fascinerende oeuvre van Johan Creten in de tentoonstelling Naked Roots. Keramische sculpturen aangevuld met monumentale bronzen beelden en fotografische collages.

Ook zullen er de ​voorstudies ​en het ​moedermodel te zien zijn van de imposante Vleermuisfontein die Creten in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 heeft ontwikkeld voor de stad Bolsward.

<p>Johan Creten (Sint- Truiden, 1963) volgde aanvankelijk de opleiding schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, studeerde vervolgens sculptuur aan de École Supérieure des Beaux- Arts te Parijs en was resident aan de Rijksakademie in Amsterdam waarna hij een tijdlang een zwervend kunstenaarsbestaan leidde. Tegenwoordig is Parijs zijn thuisbasis.<br/><br/>Zijn prachtig gekleurde sculpturen die alle vormen kunnen aannemen​ zitten vol met (dubbelzinnige) verwijzingen en ‘knipogen’ waarvan de complexe onderlinge samenhang en betekenis niet zomaar is te duiden. <br/><br/><b>Naked Roots</b><br/>In vijftig beelden toont museum Beelden aan Zee een overzicht van het fascinerende oeuvre van Johan Creten in de tentoonstelling Naked Roots. Keramische sculpturen aangevuld met monumentale bronzen beelden en fotografische collages.<br/><br/>Ook zullen er de ​voorstudies ​en het ​moedermodel te zien zijn van de imposante Vleermuisfontein die Creten in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 heeft ontwikkeld voor de stad Bolsward.<br/></p>
Live muziek: Lore Binon en Inge Spinette

Lore Binon (sopraan) vervolmaakte in 2008 haar masteropleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en ze behaalt haar Bachelor zang. Ze voltooit haar studie aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre en ze koestert een grote liefde voor kamermuziek. Ze is mede oprichtster van Revue Blanche; een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp.
Foto: Matthias_Schellens

Inge Spinette (piano) studeerde piano in Brussel waar ze het Hoger Diploma Piano met grote onderscheiding behaalde en specialiseerde zich vervolgens in Liedbegeleiding in de Guildhall School of Music and Drama in London-Barbican. waar ze twee Post-Graduaten behaalde. Sinds 1992 is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel waar ze werd aangenomen als repetitior voor de zangsolisten.

<p><b>Lore Binon</b> (sopraan) vervolmaakte in 2008 haar masteropleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en ze behaalt haar Bachelor zang. Ze voltooit haar studie aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Lore Binon wil zich graag opwerpen als verdedigster van het kwetsbare liedgenre en ze koestert een grote liefde voor kamermuziek. Ze is mede oprichtster van Revue Blanche; een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. <br/><i>Foto: Matthias_Schellens</i><br/><br/><b>Inge Spinette </b>(piano) studeerde piano in Brussel waar ze het Hoger Diploma Piano met grote onderscheiding behaalde en specialiseerde zich vervolgens in Liedbegeleiding in de Guildhall School of Music and Drama in London-Barbican. waar ze twee Post-Graduaten behaalde. Sinds 1992 is ze verbonden aan de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel waar ze werd aangenomen als repetitior voor de zangsolisten.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:57   Slaapservice: Ties Teurlings uit Krentenkoppen
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Ties Teurlings uit Krentenkoppen
Luidspreker Luidspreker
23:16   De Torenkamer: Gerson Main - Dag 4
Video:
De Torenkamer: Gerson Main - Dag 4

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht