Overzicht van 28 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
James Horner Legends of the fall ; Main title London Symphony Orchestra o.l.v. James Horner
James Horner - Legends of the fall ; Main title
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 28 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Controverse en de strijd tussen goed en kwaad, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Marc Albrecht.
Thomas Oliemans, bariton

Attahir – Adh-dhor
Martin – Sechs Monologe aus Jedermann
Berlioz – Symphonie fantastique, H 48, op. 14
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Jean-Marc van Tol

Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol slaat een nieuwe weg in. In mei verschijnt zijn debuutroman Musch, het eerste deel van een trilogie over het leven van Johan de Witt, raadpensionaris van Holland in het midden van de zeventiende eeuw. Hij werd samen met zijn broer vermoord.

Musch

Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges rond stadhouder Willem II gaande. Spin in het web is Cornelis Musch, griffier der Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de Republiek te worden. Na de verrassingsaanval van Willem ii op Amsterdam in de zomer van dat jaar en de arrestatie van zes Hollandse Statenleden, die in Slot Loevestein gevangen worden gezet, komt Musch meer en meer alleen te staan. De onthulling van alles wat hij over zijn vijanden weet is zijn ultieme wraak.

<p>Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol slaat een nieuwe weg in. In mei verschijnt zijn debuutroman Musch, het eerste deel van een trilogie over het leven van Johan de Witt, raadpensionaris van Holland in het midden van de zeventiende eeuw. Hij werd samen met zijn broer vermoord.<br/><b><br/>Musch</b><br/>Het is 1650. Achter de pracht en praal van de Gouden Eeuw zijn ontluisterende intriges rond stadhouder Willem II gaande. Spin in het web is Cornelis Musch, griffier der Staten-Generaal, een ambtenaar die er heimelijk in is geslaagd de machtigste man van de Republiek te worden. Na de verrassingsaanval van Willem ii op Amsterdam in de zomer van dat jaar en de arrestatie van zes Hollandse Statenleden, die in Slot Loevestein gevangen worden gezet, komt Musch meer en meer alleen te staan. De onthulling van alles wat hij over zijn vijanden weet is zijn ultieme wraak.<br/></p>
Live muziek: Maarten Koningsberger & Atlantic Trio

Bariton Maarten Koningsberger & Atlantic Trio (Janneke van Prooijen - viool, Ansfried Plat - cello en Bas Verheijden - piano) werkten in 2015 voor het eerst samen. Dat klikte en ze besloten samen een programma te maken. Eigenlijk bestonden voor onze bezetting (bariton en pianotrio) alleen de volkslied-arrangementen van Beethoven, dus daar begonnen ze mee. Deze mooie Schotse en Ierse liederen laten een heel verrassende kant van Beethoven horen! Bij concerten van BEETHOVEN in KILT is er altijd grote vraag naar een cd van dit programma en die is nu in de maak!

<p>Bariton Maarten Koningsberger &amp; Atlantic Trio (Janneke van Prooijen - viool, Ansfried Plat - cello en Bas Verheijden - piano) werkten in 2015 voor het eerst samen. Dat klikte en ze besloten samen een programma te maken. Eigenlijk bestonden voor onze bezetting (bariton en pianotrio) alleen de volkslied-arrangementen van Beethoven, dus daar begonnen ze mee. Deze mooie Schotse en Ierse liederen laten een heel verrassende kant van Beethoven horen! Bij concerten van BEETHOVEN in KILT is er altijd grote vraag naar een cd van dit programma en die is nu in de maak!<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Marjolijn van Heemstra uit En we noemen hem
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Slaapservice: Marjolijn van Heemstra uit En we noemen hem
Luidspreker Luidspreker
23:10   De Torenkamer: Gerson Main - Dag 1
Vandaag was ik voornamelijk aan het acclimatiseren en klassiek gitaar aan het oefenen in het kamertje. De omgeving is fijn, het wordt de...
De Torenkamer: Gerson Main - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht