Overzicht van 23 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Een wervelende mix van barok- en zigeunermuziek. Opname van 3 mei 2018, De Doelen, Rotterdam.
Il Suonar Parlante o.l.v. Vittorio Ghielmi, viola da gamba
Flavio Losco, viool
Nicholas Penel, viool
Laurent Galliano, altviool
Marco Testori, cello
Riccardo Coelati Rama, contrabas
Marcel Comendant, cimbalom
m.m.v. Stano Palúch, zigeunerviool

Telemann - Concert in a voor viool, viola da gamba en orkest TWV52:a1
Jiránek - Vioolconcert in d
Graun - Concert in d voor viola da gamba en orkest
Barbaarse schoonheid: een suite met muziek met een Oost-Europees karakter, van componisten als Telemann, Vivaldi, Kirnberger en Benda.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Floris van Delft

Regisseur Floris van Delft maakt de locatietheatervoorstelling MOLLEN. In MOLLEN wordt de vraag gesteld ‘Wat is normaal?’ en ‘Wie bepaalt dat?’. De voorstelling over de druk die de eisen van de samenleving voor een ‘normaal’ leven met zich meebrengt.

MOLLEN
MOLLEN vertelt het verhaal van Pjotr, een jongen die wegloopt van huis. Bij gebrek aan geld blijft hij steken op het station. Hier ontmoet hij mensen die net als hijzelf buiten de groep ‘normaal’ vallen. Sommige ongewenst, andere uit vrije wil. Met hen – en het publiek – probeert Pjotr ‘normaal’ opnieuw uit te vinden.

MOLLEN is een voorstelling die zich afspeelt op straat in Amsterdam Sloterdijk. De acteurs bewegen zich door het nietsvermoedende publiek. Soms lijkt het alsof ze er thuishoren. Alsof de muzikant daar altijd zit te spelen. Maar dan springen ze ineens uit de massa en maken ze het plein, de straat, het station tot hun speelveld. De toeschouwer wordt meegenomen in een mengelmoes van onvoorspelbaarheid en geregisseerde precisie.

<p>Regisseur Floris van Delft maakt de locatietheatervoorstelling MOLLEN. In MOLLEN wordt de vraag gesteld ‘Wat is normaal?’ en ‘Wie bepaalt dat?’. De voorstelling over de druk die de eisen van de samenleving voor een ‘normaal’ leven met zich meebrengt.<br/><br/><b>MOLLEN</b><br/>MOLLEN vertelt het verhaal van Pjotr, een jongen die wegloopt van huis. Bij gebrek aan geld blijft hij steken op het station. Hier ontmoet hij mensen die net als hijzelf buiten de groep ‘normaal’ vallen. Sommige ongewenst, andere uit vrije wil. Met hen – en het publiek – probeert Pjotr ‘normaal’ opnieuw uit te vinden. <br/><br/>MOLLEN is een voorstelling die zich afspeelt op straat in Amsterdam Sloterdijk. De acteurs bewegen zich door het nietsvermoedende publiek. Soms lijkt het alsof ze er thuishoren. Alsof de muzikant daar altijd zit te spelen. Maar dan springen ze ineens uit de massa en maken ze het plein, de straat, het station tot hun speelveld. De toeschouwer wordt meegenomen in een mengelmoes van onvoorspelbaarheid en geregisseerde precisie.<br/></p>
Live muziek: Doris Hochscheid en Frans van Ruth

Festival de Muze van Zuid
25 t/m 27 mei
Wist u dat er in Amsterdam Zuid maar liefst 65 straten genoemd zijn naar componisten? En dat daar wel 45 Nederlandse componisten bij zijn? Wist u dat de muziek die zij hebben geschreven maar heel zelden wordt uitgevoerd? Festival De Muze van Zuid laat met name die nooit-gehoorde muziek tot klinken komen!

Wij krijgen een voorproefje door celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth.

<p><b>Festival de Muze van Zuid</b><br/><i>25 t/m 27 mei</i><br/>Wist u dat er in Amsterdam Zuid maar liefst 65 straten genoemd zijn naar componisten? En dat daar wel 45 Nederlandse componisten bij zijn? Wist u dat de muziek die zij hebben geschreven maar heel zelden wordt uitgevoerd? Festival De Muze van Zuid laat met name die nooit-gehoorde muziek tot klinken komen!<br/><br/>Wij krijgen een voorproefje door celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:17   De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 3
De planning voor vandaag: - Lekker knallen; - Goed eten; - Goed drinken; - In het moment zijn; - Even lekker buiten zijn; - Blogs...
De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Haro Kraak uit Lekhoofd
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Haro Kraak uit Lekhoofd

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht