Overzicht van 21 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:35   Kettingreactie
Anoniem Willow song Dorothee Mields [sopraan] & Lautten Compagney o.l.v. Wolfgang Katschner
Anoniem - Willow song
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 21 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Boukje Schweigman & Marinke Eijgenraam

Boukje Schweigman & Marinke Eijgenraam vertellen over de voorstelling Wiek. Het was een festival-hit in 2009, en voor velen de ultieme locatievoorstelling: Wiek van Schweigman&. Hierin gaan drie dansers de confrontatie aan met een reusachtige wiek. Vanaf 24 mei 2018 speelt Wiek in Utrecht Leidsche Rijn.

Wiek
Drie dansers belanden in een ruimte met horizontaal ronddraaiende wieken. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. Geen mogelijkheid tot stilstand, geen rustmoment. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.

<p>Boukje Schweigman &amp; Marinke Eijgenraam vertellen over de voorstelling Wiek. Het was een festival-hit in 2009, en voor velen de ultieme locatievoorstelling: Wiek van Schweigman&amp;. Hierin gaan drie dansers de confrontatie aan met een reusachtige wiek. Vanaf 24 mei 2018 speelt Wiek in Utrecht Leidsche Rijn.<br/><br/><b>Wiek<br/></b><span>Drie dansers belanden in een ruimte met horizontaal ronddraaiende wieken. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. Geen mogelijkheid tot stilstand, geen rustmoment. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.</span></p><p><iframe src="https://player.vimeo.com/video/255883001" width="640" height="360"></iframe></p>
Live muziek: Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. het kwintet bestaat uit Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot).

In de rijke bladmuziekarchieven van Calefax bevinden zich vele muzikale pareltjes die het kwintet de afgelopen drie decennia heeft leren kennen. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu. Veel van deze stukken zullen nooit op ‘reguliere’ albums verschijnen, omdat die albums doorgaans gewijd zijn aan één componist, of aan een specifiek thema. Voor hun nieuwste album lieten zie die insteek varen. Op Hidden Gems spelen ze twaalf pareltjes uit hun muzikale schatkist: Locatelli, Janáček, Satie, maar ook ‘For all we know’ van Nina Simone, bewerkt voor dit unieke rietkwintet.

Vanaf 17 mei zijn we op concerttournee met muziek van dit nieuwe album langs bijzondere locaties in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam.

<p>Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. het kwintet bestaat uit Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot). <br/><br/>In de rijke bladmuziekarchieven van Calefax bevinden zich vele muzikale pareltjes die het kwintet de afgelopen drie decennia heeft leren kennen. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu. Veel van deze stukken zullen nooit op ‘reguliere’ albums verschijnen, omdat die albums doorgaans gewijd zijn aan één componist, of aan een specifiek thema. Voor hun nieuwste album lieten zie die insteek varen. Op Hidden Gems spelen ze twaalf pareltjes uit hun muzikale schatkist: Locatelli, Janáček, Satie, maar ook ‘For all we know’ van Nina Simone, bewerkt voor dit unieke rietkwintet.<br/><br/>Vanaf 17 mei zijn we op concerttournee met muziek van dit nieuwe album langs bijzondere locaties in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Robin Barry uit Papegaaienbehang
schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u: Robin Barry uit Papegaaienbehang Robin Barry (1991) studeert Creative Writing...
Robin Barry uit Papegaaienbehang
Luidspreker Luidspreker
23:12   De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 1
Zaterdag kreeg ik een berichtje of het me tof leek om een weekje te werken in De Torenkamer van een vriendin Nike Ayinla, die een...
De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht