Overzicht van 16 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Leos Janacek De wilde eend 'Kacenka divoká' Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw
Kettingreactie 16 mei 2018
Luidspreker Luidspreker
11:33   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 16 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Interview Henry Mentink (Betuweroute dag 3)
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Roel van Dalen

Roel van Dalen (1959) is een Nederlandse documentaireregisseur en scriptschrijver. De afgelopen jaren werkte Van Dalen aan de film en 3-delige documentaireserie ‘De Fonteinen’. De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners.

11 Friese Fonteinen
In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 bouwen internationale kunstenaars in de elf Friese steden een fontein. In 11 Friese Fonteinen laat Van Dalen zien hoe curator Anna Tilroe probeert de Friezen enthousiast te maken voor de nieuwe waterkunstwerken. Lukt het haar om draagvlak onder de bevolking te creëren of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen?

11 Friese Fonteinen is vanaf 24 mei te zien in filmtheaters in Friesland en een aantal bioscopen in de rest van het land, waaronder Amsterdam en Nijmegen. De NTR zendt de film vanaf 20 mei in drie delen uit op NPO 2.

<p>Roel van Dalen (1959) is een Nederlandse documentaireregisseur en scriptschrijver. De afgelopen jaren werkte Van Dalen aan de film en 3-delige documentaireserie ‘De Fonteinen’. De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners.<br/><br/><b>11 Friese Fonteinen</b><br/>In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 bouwen internationale kunstenaars in de elf Friese steden een fontein. In 11 Friese Fonteinen laat Van Dalen zien hoe curator Anna Tilroe probeert de Friezen enthousiast te maken voor de nieuwe waterkunstwerken. Lukt het haar om draagvlak onder de bevolking te creëren of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen?<br/><br/>11 Friese Fonteinen is vanaf 24 mei te zien in filmtheaters in Friesland en een aantal bioscopen in de rest van het land, waaronder Amsterdam en Nijmegen. De NTR zendt de film vanaf 20 mei in drie delen uit op NPO 2.<br/><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kiXoT1RHfrE"></iframe><br/></p>
Live muziek: North Sea String Quartet

Het North Sea String Quartet bestaat uit spelers die allemaal een rijke achtergrond hebben in zowel de klassieke als de geïmproviseerde (jazz) muziek. Muzikaal gezien opereren ze dan ook op het grensvlak tussen deze twee werelden. Hun muziek kenmerkt zich door een ritmische esthetiek en spontaniteit die ze ontlenen aan het jazzgenre, maar hun instrumentale ambacht, dat essentieel is om te kunnen functioneren als strijkkwartet, vindt zijn wortels in de klassieke traditie. 

<p>Het North Sea String Quartet bestaat uit spelers die allemaal een rijke achtergrond hebben in zowel de klassieke als de geïmproviseerde (jazz) muziek. Muzikaal gezien opereren ze dan ook op het grensvlak tussen deze twee werelden. Hun muziek kenmerkt zich door een ritmische esthetiek en spontaniteit die ze ontlenen aan het jazzgenre, maar hun instrumentale ambacht, dat essentieel is om te kunnen functioneren als strijkkwartet, vindt zijn wortels in de klassieke traditie. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:13   De Torenkamer: Bart Lunenburg - Dag 3
Vandaag heb ik de verschillende onderdelen van de toren in de tweede en derde laag verf gezet. Door de maquette wit te schilderen, wil ik...
De Torenkamer: Bart Lunenburg - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Lieke Marsman uit Het tegenovergestelde van een mens
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Lieke Marsman uit Het tegenovergestelde van een mens

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht