Overzicht van 10 mei 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
Luidspreker Luidspreker
06:08   Sing Hallelujah!
Sing Hallelujah!
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

De Ochtend van 4 is een programma met klassieke muziek en het laatste nieuws. Vandaag een rustige Hemelvaartsuitzending. Ook vertelt Dion Ritten over het CantaRode Korenfestival in Kerkrade.
Luidspreker Luidspreker
08:45   8:45 Cantarode korenfestival Kerkrade
De komende dagen wordt er veel gezongen in Kerkrade. Het Internationaal Koorfestival CantaRode begint daar vandaag. Er komen kamerkoren...
CantaRode-festival
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Hans van den Boom. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Leoš Janáček De wilde eend, "Kacenka divoká" Nederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw
Leos Janacek - De wilde eend, "Kacenka divoká"
Luidspreker Luidspreker
11:27   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 10 mei 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Bij Bach thuis zal het nooit stil zijn geweest: J.S. Bach componeerde, Anna Magdalena zong en speelde klavier, en bijna al zijn kinderen zijn muzikaal. De Nederlandse Bachvereniging neemt ons een avondje mee. Live vanuit TivoliVredenburg, Utrecht.
Nederlandse Bachvereniging:
Charles Daniels - tenor
Fred Jacobs - luit
Mieneke van der Velden - viola da gamba
Menno van Delft - klavecimbel
Mathieu Heinrichs - gastheer

Bach - Muziek uit het Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach en het Schemellis Gesangbuch
en werken van Legrenzi, Abel, Hurel en Krieger
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Dirk Kome

Dirk Kome (1976) is afkomstig uit Rockanje waar zijn vader en broer nog steeds een boerenbedrijf hebben. Hij studeert aan de Gerrit Rietveld Academie en aan de Rijksakademie in Amsterdam. Als fotograaf legt hij in zijn werk verbanden tussen wat is en wat is geweest.

In de voetsporen van Tonnis Post
Om de armoede in Nederland rond 1900 te illustreren, worden veelal dezelfde foto’s gebruikt. “Ik kwam telkens dezelfde foto’s tegen,” aldus fotograaf Dirk Kome. “Ik wilde meer zien van deze fotograaf.” De maker: Tonnis Post (1877-1930), een fotograaf uit Oost-Groningen. Het werk van Post spreekt Kome zo aan, dat hij er een project van maakt. Hij treedt in de voetsporen van Post, gaat op onderzoek uit. Wat is er van de projecten en mensen die Post heeft gefotografeerd, terecht gekomen? In Fotomuseum in Den Haag is nu het resultaat van deze zoektocht te zien in de expositie ‘Dirk Kome toont Tonnis Post’. Bij de tentoonstelling is tevens een fotoboek verschenen.
Foto: Tonnis Post

<p>Dirk Kome (1976) is afkomstig uit Rockanje waar zijn vader en broer nog steeds een boerenbedrijf hebben. Hij studeert aan de Gerrit Rietveld Academie en aan de Rijksakademie in Amsterdam. Als fotograaf legt hij in zijn werk verbanden tussen wat is en wat is geweest.<br/><br/><b>In de voetsporen van Tonnis Post</b><br/>Om de armoede in Nederland rond 1900 te illustreren, worden veelal dezelfde foto’s gebruikt. “Ik kwam telkens dezelfde foto’s tegen,” aldus fotograaf Dirk Kome. “Ik wilde meer zien van deze fotograaf.” De maker: Tonnis Post (1877-1930), een fotograaf uit Oost-Groningen. Het werk van Post spreekt Kome zo aan, dat hij er een project van maakt. Hij treedt in de voetsporen van Post, gaat op onderzoek uit. Wat is er van de projecten en mensen die Post heeft gefotografeerd, terecht gekomen? In Fotomuseum in Den Haag is nu het resultaat van deze zoektocht te zien in de expositie ‘Dirk Kome toont Tonnis Post’. Bij de tentoonstelling is tevens een fotoboek verschenen.<br/><i>Foto: Tonnis Post</i></p>
Live muziek: Sergey Smirnov

Sergey Smirnov voltooide zijn pianostudie aan het Music College of the Belarusian Academy of Music in 1998 en studeerde vervolgens aan de Music Academy in Minsk bij Yuri Gildiuk. In 2003 kwam Sergey naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 behaalde hij zijn Master of Music titel als solopianist. Sergey Smirnov is winnaar van vele prijzen in talloze internationale concoursen, waaronder bijvoorbeeld de International High School Music Competition in Takasaki (Japan) en de Porto International Piano Competition (Portugal).

<p>Sergey Smirnov voltooide zijn pianostudie aan het Music College of the Belarusian Academy of Music in 1998 en studeerde vervolgens aan de Music Academy in Minsk bij Yuri Gildiuk. In 2003 kwam Sergey naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2006 behaalde hij zijn Master of Music titel als solopianist. Sergey Smirnov is winnaar van vele prijzen in talloze internationale concoursen, waaronder bijvoorbeeld de International High School Music Competition in Takasaki (Japan) en de Porto International Piano Competition (Portugal).<br/></p>
De Torenkamer: Billie van Katwijk - Dag 4

Herman is vandaag bij me ingetrokken. Het is een lelijk eendje, vernoemt naar de buurman die hem opzette. Zijn verenkleed heeft betere tijden gekend. Vandaag kreeg hij een make-over. Veren-extensions doen wonderen, hij was meteen 70 jaar jonger. Morgen maakt hij zijn modellen debuut. 


Vanavond word de laatste hand gelegd aan de creaties voor de grote show morgen. ’s Middags is er een fotoshoot in het park en ’s avonds zullen de modellen de laatste mode showen voor de radio. Spannend! Kom morgen langs en laat je inspireren door de nieuwe eenden-fashion. 


Alvast een tipje van de sluier: Herman vanmiddag tijdens de laatste fittings.

IMG_0520.JPGUUXA9060.jpgIMG_0527.JPG

<p>Herman is vandaag bij me ingetrokken. Het is een lelijk eendje, vernoemt naar de buurman die hem opzette. Zijn verenkleed heeft betere tijden gekend. <span>Vandaag kreeg hij een make-over. Veren-extensions doen wonderen, hij was meteen 70 jaar jonger. Morgen maakt hij zijn modellen debuut. </span></p><p><br/></p><p>Vanavond word de laatste hand gelegd aan de creaties voor de grote show morgen. ’s Middags is er een fotoshoot in het park en ’s avonds zullen de modellen de laatste mode showen voor de radio. Spannend! Kom morgen langs en laat je inspireren door de nieuwe eenden-fashion. </p><p><br/></p><p>Alvast een tipje van de sluier: Herman vanmiddag tijdens de laatste fittings.<br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40783/IMG_0520.JPG" alt="IMG_0520.JPG" width="400"/><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40781/UUXA9060.jpg" alt="UUXA9060.jpg" width="400"/><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40782/IMG_0527.JPG" alt="IMG_0527.JPG" width="400"/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Radna Fabias - Stormwering
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in VondelCS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Radna Fabias - Stormwering

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht