Overzicht van 9 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Bernard Zweers Suite voor orkest, "Gijsbrecht van Aemstel" - deel III Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Lucas Vis
Bernard Zweers - Suite voor orkest, "Gijsbrecht van Aemstel" - deel III
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb - Muziek bij 'Felix Auerbach' van Munch
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 10 april 2018 - Muziek bij 'Felix Auerbach' van Munch
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

De vrolijke mythes en sprookjesfiguren van Purcell. (opname 8 april 2018, Muziekgebouw Eindhoven)

The Gabrieli Consort & Players o.l.v. Paul McCreesh

Henry Purcell – King Arthur
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Hans Croiset

Hans Croiset is te zien in De Oresteia van Het Nationale Theater.De Oresteia ging op zaterdag 7 april in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. Dit jaar is dat de Oresteia van Aischylos uit 460 voor Christus. “Naast Hamlet moet iedereen één keer in zijn leven De Oresteia hebben gezien. Dit stuk ligt aan de basis van het westerse toneel”, zegt regisseur Theu Boermans.
Foto: ANP Kippa

<p>Hans Croiset is te zien in De Oresteia van Het Nationale Theater.De Oresteia ging op zaterdag 7 april in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het Nationale Theater brengt elk seizoen een klassieker uit de toneelgeschiedenis. Dit jaar is dat de Oresteia van Aischylos uit 460 voor Christus. “Naast Hamlet moet iedereen één keer in zijn leven De Oresteia hebben gezien. Dit stuk ligt aan de basis van het westerse toneel”, zegt regisseur Theu Boermans.<br/><i style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Foto: ANP Kippa</i><br/></p>
Live muziek: Duo BILITIS

Duo BILITIS is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys.

Naast hun passie voor hetzelfde instrument delen de harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland.
Foto: Elke Kunneman

<p>Duo BILITIS is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys.<br/><br/>Naast hun passie voor hetzelfde instrument delen de harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland. <br/><i>Foto: Elke Kunneman</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Jeroen Olyslaegers - Monoloog van Orestes
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jeroen Olyslaegers - Monoloog van Orestes
Luidspreker Luidspreker
23:16   De Torenkamer: Inge Schilperoord - Dag 1
Aan het eind van de ochtend gearriveerd in Amsterdam. Ik wilde deze week in De Grote Stad gaan ronddolen. En zodra ik het station uitloop,...
De Torenkamer: Inge Schilperoord - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht