Overzicht van 5 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Johannes Brahms Strijksextet nr.2, op.36 in G gr.t - deel II 'Scherzo. Allegro non troppo - Presto giocoso - Tempo primo' Renaud Capuçon...
Kettingreactie 6 april 2018
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb - 5 april 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Brodsky Quartet

Ludwig van Beethoven – Strijkkwartet nr.14 op.131

Dmitri Sjostakovitsj – Strijkkwartet nr.15 op.144

Live vanuit de Edesche Concertzaal in Ede
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
De Torenkamer: Yasser Ballemans - Dag 4

Vandaag is er weer een serie maskers de wereld ingetrokken. Morgen plaats ik hier zelfportretten die de nieuwe eigenaren mij gaan mailen. 

2018-04-05.jpgIMG_7456.JPGIMG_7453.JPG

<p><span style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;">Vandaag is er weer een serie maskers de wereld ingetrokken. Morgen plaats ik hier zelfportretten die de nieuwe eigenaren mij gaan mailen.<span> </span></span><br/></p><p><span style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;"></span></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40319/2018-04-05.jpg" alt="2018-04-05.jpg" width="400"/><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40317/IMG_7456.JPG" alt="IMG_7456.JPG" width="400"/><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40316/IMG_7453.JPG" alt="IMG_7453.JPG" width="400"/></p><p></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Krijn Peter Hesselink - Oud nieuws uit Toondoof
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Krijn Peter Hesselink - Oud nieuws uit Toondoof
Te gast: Patrick van der Vorst

Internationaal gerenommeerd kunstexpert Patrick van der Vorst is te gast, hij won ooit Dragons Den op de BBC, werkte als eerste 'buitenlander' voor veilinghuis Sotheby's en heeft momenteel twee digitale platformen waarbij topexperts binnen 48 de waarde van je kunstobjecten schatten genaamd Paddle8 en Value My Stuff.

In ‘Wat is dit waard’ deelt hij zijn passie voor kunst met het grote publiek. Hij deelt anekdotes, geeft een inkijkje in de wereld van veilinghuizen, laat en passant weten welke gekke voorwerpen hij ooit geveild zag, deelt het advies dat hij ooit aan de meest bekende sterren gaf, en geeft tips over hoe je zelf de waarde van een kunstobject kunt inschatten. Een zeer praktische gids dus, vol persoonlijke verhalen en liefde voor het vak.

<p>Internationaal gerenommeerd kunstexpert Patrick van der Vorst is te gast, hij won ooit Dragons Den op de BBC, werkte als eerste 'buitenlander' voor veilinghuis Sotheby's en heeft momenteel twee digitale platformen waarbij topexperts binnen 48 de waarde van je kunstobjecten schatten genaamd Paddle8 en Value My Stuff. <br/><br/>In ‘Wat is dit waard’ deelt hij zijn passie voor kunst met het grote publiek. Hij deelt anekdotes, geeft een inkijkje in de wereld van veilinghuizen, laat en passant weten welke gekke voorwerpen hij ooit geveild zag, deelt het advies dat hij ooit aan de meest bekende sterren gaf, en geeft tips over hoe je zelf de waarde van een kunstobject kunt inschatten. Een zeer praktische gids dus, vol persoonlijke verhalen en liefde voor het vak.<br/></p>
Live muziek: Thorwald Jørgensen en Wilmar de Visser

Thorwald Jørgensen (foto) speelt Theremin. Jawel, zo’n elektronisch instrument waarbij je klanken maakt door je handen te bewegen in de buurt van een antenne.

Wilmar de Visser bruist van energie en ideeën. Als contrabassist speelt hij onder andere in het Nederlands Blazers Ensemble en het Radio Filharmonsich Orkest. Wilmar is de initiator van Splendor en oud-voorzitter van de Stichting.

Foto: Pieter Teekens

<p>Thorwald Jørgensen (foto) speelt Theremin. Jawel, zo’n elektronisch instrument waarbij je klanken maakt door je handen te bewegen in de buurt van een antenne.<br/><br/>Wilmar de Visser bruist van energie en ideeën. Als contrabassist speelt hij onder andere in het Nederlands Blazers Ensemble en het Radio Filharmonsich Orkest. Wilmar is de initiator van Splendor en oud-voorzitter van de Stichting.<br/><br/><i>Foto: Pieter Teekens</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:27   Opium Tipt
Vergeef ons

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht