Overzicht van 3 april 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
William Henry Harris Bring us, O Lord God Choir of the King's Consort o.l.v. Robert King
William Henry - Harris Bring us, O Lord God
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 3 april 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Wiener Philharmoniker o.l.v. Daniel Barenboim

Bedrich Smetana – Ma Vlast

1. Vysehrad

2. Vltava (The Moldau)

3. Sárka

4. From Bohemia's Woods and Fields

5. Tabor

6. Blaník

Opname gemaakt op 17 december 2016 in de Musikverein in Wenen
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Vandaag presenteert Lidewijde Paris. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Ulrike Quade

Regisseur Ulrike Quade is te gast. Ze komt praten over: Mahler & KokoschkaVertel me alles wat je weet over de liefde.

Alma Mahler: it-woman, componist en weduwe van Gustav Mahler.

Oskar Kokoschka: kunstenaar, schrijver en geobsedeerd door Alma.

Regisseur Ulrike Quade, schrijver Hannah van Wieringen en scenograaf Ruben Wijnstok laten zich inspireren door de korte, maar onstuimige liefde van kunstenaarskoppel Mahler en Kokoschka. Ze bouwen een extravagant altaar voor Alma. Ongehinderd door de buitenwereld herbeleven Aafke Buringh als Alma Mahler en Marijn Klaver als Oskar Kokoschka hun schaamteloze affaire.
Foto: Anouk van Kalmthout

<p>Regisseur Ulrike Quade is te gast. Ze komt praten over: Mahler &amp; KokoschkaVertel me alles wat je weet over de liefde.<br/><br/>Alma Mahler: it-woman, componist en weduwe van Gustav Mahler.<br/><br/>Oskar Kokoschka: kunstenaar, schrijver en geobsedeerd door Alma.<br/><br/>Regisseur Ulrike Quade, schrijver Hannah van Wieringen en scenograaf Ruben Wijnstok laten zich inspireren door de korte, maar onstuimige liefde van kunstenaarskoppel Mahler en Kokoschka. Ze bouwen een extravagant altaar voor Alma. Ongehinderd door de buitenwereld herbeleven Aafke Buringh als Alma Mahler en Marijn Klaver als Oskar Kokoschka hun schaamteloze affaire.<br/>Foto: Anouk van Kalmthout<br/></p><p><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LdlzkKArW-k"></iframe></p>
Live muziek: Jeroen Bal

Jeroen Bal (1973) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, waar hij in 1988 het UM-diploma cum laude behaalde. In 1991 won Jeroen de eerste prijs op het SJMN Concours en de tweede op het Prinses Christina Concours. Hij drong door tot de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht in 1996. Met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v Riccardo Chailly speelde Jeroen in 2004 de pianosolo uit Petroesjka van Igor Stravinsky. Daarnaast maakte hij met het Koninklijk Concertgebouworkest tournees door Japan en de Verenigde Staten.

Het slotrecital van de Amsterdam Piano Series op 11 april is in handen van Jeroen Bal: solist, kamermusicus én sinds jaar en dag pianist in het Koninklijk Concertgebouworkest.  De Amsterdam Piano Series is een fonkelnieuwe pianoserie in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.

Foto: Marco Borggreve

<p>Jeroen Bal (1973) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn, waar hij in 1988 het UM-diploma cum laude behaalde. In 1991 won Jeroen de eerste prijs op het SJMN Concours en de tweede op het Prinses Christina Concours. Hij drong door tot de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht in 1996. Met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v Riccardo Chailly speelde Jeroen in 2004 de pianosolo uit Petroesjka van Igor Stravinsky. Daarnaast maakte hij met het Koninklijk Concertgebouworkest tournees door Japan en de Verenigde Staten.<br/><br/>Het slotrecital van de Amsterdam Piano Series op 11 april is in handen van Jeroen Bal: solist, kamermusicus én sinds jaar en dag pianist in het Koninklijk Concertgebouworkest.  De Amsterdam Piano Series is een fonkelnieuwe pianoserie in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam.<br/><br/><i>Foto: Marco Borggreve</i></p>
Slaapservice
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Martijn den Ouden gedicht uit Melktanden
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Martijn den Ouden - Martijn den Ouden gedicht uit Melktanden
De Torenkamer: Yasser Ballemans - Dag 2

IMG_7277.jpg

 

De eerst thuis foto is binnen! 

 

2018-04-03 (3).jpg

 

En nieuwe maskers vertrekken de wijde wereld in. Deze is nu onderweg naar Ibiza. 

 

2018-04-03 (4).jpg

 

Deze naar Portugal 

 

IMG_7311.JPG

 

En als het goed is mailt deze jongeman me morgen een foto uit Gent. 

<p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40279/IMG_7277.jpg" alt="IMG_7277.jpg" width="400"/></p><p> </p><p>De eerst thuis foto is binnen! </p><p> </p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40283/2018-04-03%20(3).jpg" alt="2018-04-03 (3).jpg" width="400"/></p><p> </p><p>En nieuwe maskers vertrekken de wijde wereld in. Deze is nu onderweg naar Ibiza. </p><p> </p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40284/2018-04-03%20(4).jpg" alt="2018-04-03 (4).jpg" width="400"/></p><p> </p><p>Deze naar Portugal </p><p> </p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/40282/IMG_7311.JPG" alt="IMG_7311.JPG" width="400"/></p><p> </p><p>En als het goed is mailt deze jongeman me morgen een foto uit Gent. </p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht